Liliana Dacica si pustii de la Generala 2 campioni municipali la ONSS CS fotbal baieti gimnaziu !

Sala de sport a Liceului de Arte Sabin Păuța din Reșița a fost gazda si pentru fotbalul baietilor scolari de ciclu gimnazial al ONSS CS pentru faza municipala. Ca si in competitia similara a fetelor, meciurile au fost judecate din teren de acelasi arbitru, Ilie Ciocoi, apartinand judetului Timis. Competitiile organizate de Inspectoratul Scolar Caras-Severin cu sprijinul major al Ministerului Tineretului si Sportului Caras-Severin, au de la an la an un grad tot mai mare de spectaculozitate, chiar daca, mai inaltii din fotoliile de la Bucuresti nu considera prea importanta competitia. Iata echipele inscrise in competitie:

  1. Colegiul Național Mircea Eliade Reșița

  2. Liceul Teologic Baptist

  3. Școala Gimnazială nr. 8 Reșița

  4. Colegiul Național Diaconovici Tietz Reșița

  5. Școala Gimnazială nr. 9 Reșița

  6. Colegiul Național Traian Lalescu Reșița

  7. Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița

  8. Liceul de Arte Sabin Pauța Reșița

  9. CSEI Aurora

  10. Școala Gimnazială nr. 2 Reșița


Rezultate inregistrate in cele doua zile de intreceri:

Liceul Teoretic Traian Vuia  – Școala Gimnazială nr. 8 Reșița 0-0 (1-2 d.l.d.d.)

Școala Gimnazială nr. 9 Reșița - Liceul Teologic Baptist 3-0

Colegiul Național Traian Lalescu - Școala Gimnazială nr. 2 Reșița 4-7

CSEI Aurora - Liceul de Arte Sabin Păuța Reșița 3-1

Colegiul Național Mircea Eliade - Colegiul Național Diaconovici Tietz 2-0

Școala Gimnazială nr. 8 Reșița - Școala Gimnazială nr. 9 Reșița 0-2

Au fost meciuri deosebit de spectaculoase cu de toate, chiar daca uneori peste limita sportivitatii. Un meci deosebit de atractiv, cel dintre fotbalistii de la Traian Lalescu si cei de la Scoala Generala numarul 2, a fost capul de afis pentru aceasta faza a competitiei, un adevarat derby pentru numele inscrise pe foaie de cei doi profesori. Si daca intr-o prima repriza in care s-a vazut inca odata destul de clar ca nu numele sau prenumele joaca, un 4-0 sec pentru copiii de la Generala 2 linistitor pentru unii deloc normal pentru ceilalti, a fost rezultatul la pauza. Mai mult de atat, repriza secunda face ca scorul sa fie 5-0, si-atunci parca se trezesc din letargie cei de la Traian Lalescu. L-am auzit in permanent ape profesorul Dorin Voina incurajandu-si copiii. ,,Hai ca se poate !’’ Copiii au inteles si ei si dupa doua goluri intr-un minut, a venit si-al treilea, astfel ca scorul a devenit 3-5 si sperantele s-au reaprins pe banca celor de la Traian Lalescu. Un gest necugetat al unui pusti de la Lalescu, si rosu evident aratat de Ilie Ciocoi, nu i-au facut pe copii sa renunte. Cu plumb in picioare pentru cei de la Generala 2, pusti fotbalisti care-au cazut psihic, si, desi in minus ca jucatori in camp, fotbalistii de la Lalescu reusesc sa reinter in meci, 4-5 spre mirarea tuturor… Capabili de surpriza? Nu, pentru ca unul dintre cei mai buni jucatori din turneu, Mario Terfeloaga, nu-i de acord si duce scorul la 4-7. 4-7 e insa scorul final joc in urma caruia copiii fotbalisti de la Generala 2 pot spera la calificarea la faza judeteana…

Semifinale:

Școala Gimnazială nr. 9 Reșița - Școala Gimnazială nr. 2 Reșița 3-0

CSEI Aurora - Colegiul Național Mircea Eliade 1-1 (1-2 d.l.d.d.)

Finala mică:

Școala Gimnazială nr. 9 Reșița - CSEI Aurora 5-0

Finala:

Școala Gimnazială nr. 2 Reșița - Colegiul Național Mircea Eliade 5-0

Doua finale excelente din punct de vedere fotbalistic, chiar daca scorurile au fost in ambele jocuri 5-0, asta nu reflecta adevarata valoare a combatantelor. Mai intai, in finala mica, Aurora si Generala 9 un 0-5 in care-au stralucit efectiv tripleta Abel Ursu, Patrick Canea si Claudiu Golopenta, pusti de clasa a V-a si ultimul de-a VI-a, fotbalisti deja de valoare in lotul scolarilor din Valea Domanului de la Metalul Resita. In finala mare s-au intalnit deja intr-un joc fara prea mare miza, ambele echipe calificate in faza urmatoare a ONSS-ului, copiii de la Scoala Generala numarul 2 si de la Mircea Eliade. Un 5-0 fara drept de apel pentru pustii de la Scoala 2, si dintre ei fotbalisti cu nume la acelasi Metalul Resita. Multumiti cu deja calificarea in faza urmatoare, pustii de la Aurora au jucat ca sa joace, cupa de loc doi avand-o deja in vitrina dupa meciul din semifinala…  O finala in care Mario Terfeloaga si-a trect in cont alte goluri cu care-a castigat titlul de golgeter al fazei municipale ONSS CS 2017 si Bogdan Barbu a aratat aceeasi constanta in joc, fie ca vorbim de faza de aparare, fie ca vorbim de faza de atac.

Dar iata loturile celor doua finaliste:

Sc. Gen.2:  Barbu Bogdan, Gruia Vladut, Gheju Sergiu, Pinte Alexandru, Alex Voina, Rosca Bogdan, Pal Claudiu, Terfeloaga Mario, David Marius, profesori Liliana Dacica si Branzei Gheorghe.

Mircea Eliade: Bena Andrei, Gaman Ionut, Aherghelitei  Andrei, Dragan Cristian, Topan Ricardo, Buceag Zafer, Borozan Ionut, Balosin Denis, profesor Radu Iovanovici.

Dupa parerea mea, la mare bataie pentru suprematia celui mai bun jucator, s-au intrecut Claudiu Golopenta, Denis Jivan si Bogdan Barbu, ultimul dintre ei parca mai matur in joc pe ambele faze ale jocului.

Oricum, felicitari profesorilor organizatori, Nosal Robert, Izvernar Silviu, Bercsenyi Cristian, felicitari tuturor profesorilor de sport de la aceste scoli participante, si nu in ultimul rand bravo copii !

 

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook