Din 1 octombrie 1991, ca asa a vrut ONU, sarbatorim Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice !

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice este sarbatorita in fiecare an, in data de 1 octombrie. Cu aceasta ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populatie ne reaminteste cat de valorosi sunt oamenii, indiferent de varsta lor.

,,Societatile trebuie sa asigure cresterea calitatii vietii pentru persoanele in varsta si respectarea drepturilor lor, pentru a putea trai in demnitate. Acest lucru este cu atat mai important in timpul crizei financiare. Sunt necesare sisteme de securitate sociala puternice care sa furnizeze servicii, sa asigure un standard adecvat de viata si care sa promoveze solidaritatea intre generatii", subliniaza reprezentanta ONU.

Mai sa fie! Ce zice nenea asta si ce dau politicienii romani?

Incalzeste oare pe cineva faptul ca politicienii dau din guri cu doua sau trei zile inainte de 1 octombrie? Dar faptic, ce faceti domnilor politicieni pentru batrani? Nu ma refer la voi TUTANKAMONILOR din politica, pentru ca am vazut de-a lungul istoriei postdecembriste ca vi-ati taiat partea leului, vi-ati asigurat batranetile…  Noi romanii ne putem aminti de cunoscutul proverb ,,Cine n-are batrani sa-si cumpere"… Bine, e un proverb injumatatit, pentru ca proverbul complet al poporului, este de fapt ,, Cine n-are batrani sa-si cumpere, iar cine-i are sa-i (beep-uie)’’… Ce-i tot dam inainte cu varsta a III-a? Nu vedeti cu ochiul liber la supermarketinguri  batranii dati efectiv la oparte de pustii grabiti pana peste poate? Nu vedeti in cosurile de cumparaturi ale acestora cate-o paine si-un litru de lapte? La casele de marcat, nu vedeti ca platesc cu ,,craitari’’, si aia ramasi de pe la platile de la current, apa, gaz…etc? Despre ce demnitate vorbiti voi politicieni nesimtiti  peste masura? FAPTIC, pentru batranii de rand,  ce ati facut? In afara de a le da umilinte totale, ce le dati altceva? Mai da-o dracu si de criza financiara, ca ne-am cam saturat de astea verzi si uscate pe care ni le tot indrugati… Lor, acestor persone varstnice, azi le spunem cu sinceritate, SANATATE… Voua, acestor imbuibati TUTANKAMONI, va spunem, TOT CU SINCERITATE,  sa va duceti la dracu…

 

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook