8 echipe s-au intrecut la ,,Football days for kids’’ - Sibiu 2017!

Zile de fotbal pentru copii, un interesant regal fotbalistic pentru 8 echipe participante la grupa de varsta 2008! Timp de trei zile, in ultimul weekend al lui octombrie 2017, la Sibiu, si-au dat intalnire, pe banii parintilor, 8 echipe de fotbal, copii nascuti in 2008, 3 din judetul Sibiu, 4 din vecinul judet Brasov si una din Caras-Severin. Aceste echipe au fost: AS FC Interstar Sibiu, Juniorul Brasov, CSM Scolar Resita, ASC Corona Brasov, ACS Royal Fagaras, ACS Kids Tampa Brasov, SCF Adrian Demian Sibiu, ACS Alma Sibiu. Carasul a fost reprezentat de echipa CSM Scolar Resita, echipa pregatita de profesorul Cristian Alexandru Bercsenyi. Bercsenyi a avut la dispozitie un lot din 12 jucatori, doi portari si 10 jucatori pentru camp. Iata lotul micutilor caraseni in rosu si negru:

Portari : VLAD SZTANOJI si LUCAS PARASCHIVU

Jucatori de camp: SANDRU DARIUS , ROBERT BURLACU , PATRIC TODORAN , NORBERT ,,Norby’’ LAZARESCU , BOGDAN MATEI , DAVID SUCIU,  CRISTIANO KMETH, NICU IMBREA,  FILIP BACLESANU si ADRIAN URSU

 

Vineri 27 octombrie, in primul joc al banatenilor, Corona Brasov - CSM Scolar Resita  0-1

Golul formatiei resitene a fost marcat de Patric Todoran.

Jucatorul meciului a fost Vladut Sztanoji.

Nota pentru copiii in rosu si negru pentru acest joc a fost 7,5

 

In jocul al doilea din turneul sibian, rossonerii au intalnit Alma Sibiu, pe care au invins-o cu 1-0, printr-un gol marcat de Filip Baclesanu.

Jucatorul meciului a fost desemnat Darius Sandru, iar nota pentru echipa rossonera a fost din nou 7,5

 

Al treilea meci pentru copiii din Valea Domanului a fost in compania celor de la Demian Sibiu, echipa pe care rossonerii au reusit sa o invinga destul de greu, la limita, 2-1, prin golurile marcate de Filip Baclesanu si Darius Sandru.

Jucatorul meciului a fost declarat Filip Baclesanu, iar nota pentru echipa in acest joc a fost 7.

In jocul al patrulea, o alta victorie muncita, tot 2-1, impotriva celor de la Kids Tampa Brasov prin doua reusite semnate de Adrian Ursu si Darius Sandru. Bogdan Matei a fost MVP-ul carasenilor in acest meci, unul in care elevii lui Bercsenyi au fost notati cu 7.

 

Dupa un drum lung cu masini personale, drum care-a durat peste 3 ore si jumatate, a fost o zi foarte incarcata pentru pustii caraseni. Dar ce poate fi mai frumos decat SUCCESUL? Ca multi dintre pusti abia au inghitit cate ceva spre seara, ca unii au ,,cazut la datorie’’ mai devreme ca de obicei…

Ziua a doua a turneului, a fost cum nu se poate mai frumoasa. Sau mai corect, mai mult neagra decat rosie. Dar asta-i fotbalul !

CSM Scolar Resita - Interstar Sibiu 0-2

Jucatorul echipei resitene a fost Robert Burlacu, iar nota echipei 6.

 

Junior Brasov - CSM Scolar Resita 7-0

Nicu Imbrea a fost putin mai ,,rasarit’’ decat ceilalti in acest joc de la echipa resiteana, iar nota generala a fost 5,5.

Cu sinceritate, unul dintre parinti imi spunea: ,,Am luat-o rau! Se putea si mai si…’’

De aplaudat gestul parintilor dupa insuccesul la scor: i-au aplaudat si i-au incurajat pe copii ca si cand acestia au castigat ! Si daca toba n-a incetat nici un moment sa fie batuta, s-a datorat celui mai mic suporter rossoner, Dorian Todoran, pustiul tobosar de nota 10 !

 

In ziua a treia a turneului, CSM Scolar Resita – Royal Fagaras 1-0, printr-un gol marcat de Darius Sandru. Jucatorul resitenilor in acest meci a fost Patric Todoran. Meciul a fost cu adevarat unul de infarct, nota echipei a fost 8. A fost de fapt victoria care a urcat trupa din Banatul de munte pe treapta a treia a podiumului. Un premiu special a primit din nou Vladut Sztanoji, pentru cel mai bun portar al turneului. Stia profesorul Bercsenyi in urma cu 2 ani de ce-l vroia de la AS Mundo Sport Resita… Frumoasa, pe durata celor trei zile, deplasarea de la locul de cazare pana la terenul de joc al suporterilor resiteni, care-au fluturat fulare, esarfe si steagul in rosu si negru si-au cantat ,,Rossonerii suntem noi''' ! Dorian si toba lui au reusit sa atraga admiratia si atentia sibienilor...

Daca trecem cu vederea peste un 11m neacordat rossonerilor, si cele cateva inexactitati tot impotriva pustilor in rosu si negru, una peste alta putem considera un turneu bun. La anul, cu siguranta ca nu-i  vom mai lasa singuri impotriva tuturor…

 

Multumesc colaboratorilor din Resita si Fagaras pentru informatii si fotografii in realizarea acestui articol! Felicitari rossonerilor si la anul care vine sa o faceti lata ! Multumiri parintilor acestor copii care investesc timp si bani in odraslele lor iar satisfactiile uite ca vin. Felicitari maCSime si ,,omului negru’’ sau in negru, Cristian Alexandru Bercsenyi !

 

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook