25 de ani fara internationalul Mischa Klein!

Michael Klein, este considerat unul dintre cei mai valorosi fotbalisti romani din istorie! Nascut pe 10 octombrie 1959 in localitatea Amnas-Saliste din judetul Sibiu, si-a inceput cariera de mare fotbalist pe postul de mijlocas stanga, iar odata cu aparitia ca antrenor a lui Mircea Lucescu, Mischa a trecut fara sa cracneasca fundas stanga…  Iata traseul fotbalistic al lui Mischa:

1977-1988: Corvinul Hunedoara (313 meciuri - 37 goluri)

1989-1991: Dinamo Bucuresti (49 de meciuri - 3 goluri)

1991-1993: Bayer Uerdingen (36 meciuri - 0 goluri)

Palmares la echipa nationala: 90 selectii - 5 goluri

Palmares in cupele europene: 13 meciuri - 2 goluri

Trofee: campionatul si Cupa Romaniei cu Dinamo (1990)

A decedat  ladata de 2 februarie 1993, in orasul Krefeld, din landul Renania de Nord-Westfalia in Germania… Eforturile uriase din teren, travaliul, l-au costat un atac de cord si moartea la o varsta in plina vigoare, doar 33 de ani! A murit pe terenul de antrenament…

Vineri 2 februarie 2018, dupa-amiaza, la 25 de ani de la trecerea in nefiinta, cateva sute de hunedoreni au mers in fata Stadionului ,,Michael Klein’’, pentru a asista la comemorarea fotbalistului emblematic al echipei Corvinul Hunedoara si al Nationalei Romaniei din anii ‘80. Ca omagiu adus acestuia, a fost dezvelita noua sa statuie, statuie in care, Michael Klein este infatisat in plina actiune, cu mingea la picior, pregatindu-se de sut…  La festivitate au asistat sotia lui Mischa, Adriana, fiica lor Dominique, o parte dintre fostii lui buni colegi, personalitati din lumea sportului, artisti, politicieni dar si iubitori ai Corvinului Hunedoara!  Odihna vesnica Mischa!

 

Melania Tudose
0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook