Anna Freud - ,,Sexul este ceva ce faci, sexualitate este ceva ce esti!" – Educatie sexuala...

Pentru ca sexul este o parte intrinseca a ceea ce suntem, una care nu poate fi separata de noi insine mai mult decat etnia sau credintele, mi-am propus sa las deoparte toate prejudecatile si sa spun lucrurilor pe nume, asa cum o spunem noi banatenii. Nimic nu-i vulgar, atata timp cat sexul suntem noi... E pur si simplu educatie sexuala sau poate, mai mult decat atat!

Ce este sexul?

Depind raspunsurile de persoanele care sunt intrebate... Spre exemplu, un medic sexolog ne spune ca sexul este definit de hormonii din corpul fiecarui individ. Un terapist spune ca sexul este doar in capul tau. Un guru ne spune ca sexul este ,,implinirea’’ si apropierea de Dumnezeu. Unul dintre noi spune ca sexul este implicarea noastra fizica in procesul de reproducere, o stare de bunastare fizica, emotionala, mentala si sociala in raport cu sexualitatea. Altcineva, spunea ca sexul reprezinta  partea fizica cu tot ce implica trupurile noastre... DEX-ul, spune ca sexul, reprezinta totalitatea caracteristicilor morfologice si fiziologice care deosebesc animalele si plantele in doua categorii distincte, masculi si femele.

Partile sexuale ale corpului nostru sunt considerate ca fiind partile care se refera la reproducere (organele genitale). Dar cu siguranta ca fiecare parte a trupului nostru poate juca un rol in sex, chiar un rol important... Ne folosim de picioare pentru a ne deplasa in locurile unde urmeaza sa facem sex, ne folosim de maini, gura, etc,  in timpul jocului sexual, in preludiu mai ales... Contactul fizic pe care il avem cu altii, este ceea ce distinge sexul slab de sexul de calitate! Si astfel ca specialistii, considera ca cel mai mare organ sexual este mintea! Si daca unii considera ca sexul este corpul nostru, altii considera ca sexul este mintea noastra, sau altii considera ca sexul este sufletul nostru, cu totii, considera ca sexul este sanatatea noastra!


Psihoterapeut-sexolog: Lavinia-Maria Popp

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook