Dupa 3 victorii din tot atatea posibile, handbalistele tricolore U18 se califica matematic in optimile de finala ale Campionatului Mondial!

Dupa o victorie la limita impotriva Slovaciei, una cu ,,pana pe dreapta’’ de fapt, dupa o victorie lejera obtinuta la un scor care ne scuteste de prea multe analize impotriva similarelor din Austria, cu handbaliste adunate de pe la plaja, iata ca reprezentativa de handbal junioare Under 18 a Romaniei, a mai facut o victima la Kielce in Polonia, in Hala Legionów... De aceasta data, tricolorele mici antrenate de Carmen Amariei, Cristian Preda si Ildiko Barbu Kerekes, le-au zdruncinat serios chiar pe gazdele organizatoare, selectionata Poloniei, 28-19 dupa ce si la pauza romancele aveau avantaj pe tabela, 13-10! A fost de aceasta data, cu adevarat altceva! Cam asta vrem, cam asta ne dorim! Romancele pleaca din blocstart cu pedala ,,blana’’ in podea, astfel ca dupa doar 4 minute din joc isi arata clar intentiile: victoria, cele doua puncte puse in joc si implicit calificarea matematica pentru faza urmatoare a competitiei... Impulsionate de-un public (doar) galagios, alb-rosile revin in joc dupa doar doua minute, astfel ca in minutul 5 si 47 de secunde 2-2 vedeam pe tabela de scor! Deloc timorate, romancele se afla la conducerea jocului, se merge cap la cap pana la 4-4 in minutul 10:54... Din acest minut, vedem o adevarata echipa de handbal: Romania U18! Pas cu pas, fetele fac ce stiu ele mai bine, joaca, nu se joaca, sunt mereu acolo la conducerea jocului, Diana Ciuca inchide perfect poarta in fata jucatoarelor gazde, chiar daca Haric mai prinde cate-o torpila care zguduie atele portii noastre... ,,Cu o floare nu se face primavara’’, zicem noi romanii... Chiar daca ale noastre mai rateaza de doua ori consecutiv si de la linia de 7m, nu a fost un capat de tara! Sau nu in aceasta prima repriza... Si uite asa, sirena salii anunta finalul primelor 30 de minute, iar tabela afiseaza Romania – Polonia 13-10! De la cabine, fetele noastre ies bine montate pentru a abtine obiectivele... In poarta Chetraru, iar in fata, un adevarat tavalug! Ceva s-a intamplat la vestiare... Ceva bun de data asta! Usor, usor, junioarele tricolore iau avans pe tabela, marcam de 7 ori si abia in minutul 41, jucatoarele gazdelor reusesc sa sparga gheata mitanului secund, si se ajunge chiar la 11 lungimi distanta, 22-11 pe tabela... Vedem la jumatatea reprizei secunde si spectacol pe semicercul Poloniei creat de jucatoarele Romaniei, intr-o faza pe care o vezi doar la echipele mari din handbal... Ei, ASA MAI DA! Adina Cace se distreaza pe extrema si o da in ate ori de cate ori e pusa in situatie de colege, Daniela Marin nu iarta nici ea nimic, iar Andreea Tarsoaga arata ca e ,,olimpica’’ pregatita (nu intamplator) de sotii Mihaela si Claudiu Evi la Targu Mures. 28-19 si ,,Hora bucuriei’’ incinsa de tricolorele Romaniei in aplauzele sportive ale publicului din Polonia... Apropos de Deea Tarsoaga: a fost aleasa si premiata ca MVP al jocului Romania – Polonia! Zic eu, deloc intamplator... 

Romania U18: Diana Ciuca, Andreea Chetraru - Ioana Balaceanu (1 gol), Adina Cace (7g), Amalia Coman, Monica Barabas (1g), Andreea Popa (1g), Denisa Valcan (1g), Daniela Marin (6g), Andreea Tarsoaga (5g), Stefania Jipa, Patricia Moraru, Roberta Stamin, Marina Ilie (2g), Diana Lascateu (2g), Miruna Pica (1g). 

Polonia U18: Wdowiak, Zima, Chodakowska – Olek, Cygan (2g), Sobecka (1g), Stanislawczyk, Wieckowska (2g), Haric (9g), Zagrajek (1g), Szczepanik (2g), Borowska (2g), Bury, Pietras, Dworniczuk, Kowalik.

Astazi fetele Romaniei au zi de odihna! Singurele necunoscute de la acest Campionat Mondial U18 din Polonia, din faza grupelor, sunt rezultatele jocurilor care se vor disputa in 12 august impotriva Angolei, in 13 august impotriva Germaniei, si pozitia finala din grupa de pe care selectionata tricolora va ataca optimile de finala... Felicitari fetelor si staff-ului tehnic!


Sursa foto: Google

Dan-Aliosa Ulici 

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook