Moare inca un CSM! Sau mor doua... Unul din Liga Florilor si altul din Liga3 de la noi: ambele din Roman...

Nu cu prea mult timp in urma scriam despre dezastrul din handbalul feminin romanesc si panta lui descendenta... Scriam si trageam un semnal de alarma despre ,,banii publici’’ din handbal dar si din fotbal, despre ,,ei’’ in sport, in general... Ca m-au injurat mai multi, sau mai putini, nici nu mai conteaza... E totusi trist ca am avut dreptate... Dupa retragerea in plin campionat a echipei de fotbal CSO Bragadiru, intrebam care va fi prima echipa care va spune PAS? Ei bine, iata ca sfarsitul lui Brumar mi-a dat raspunsul: CSM Roman! Aflata pe locul 16, pozitia ,,lanternei rosii’’ a Seriei I din Liga3 de la noi, CSM Roman, cu doar 3 puncte acumulate dupa 10 etape, o victorie si noua infrangeri, (singura victorie a fost obtinuta in etapa a II-a, pe teren propriu, 2-1 cu FC Botosani 2), cinci goluri marcate si 24 primite... Si CSM Roman sectia fotbal nu e singura care isi intrerupe activitatea, din pacate. Aflam cu stupoare ca si CSM Roman, sectia de handbal feminin spune PAS in Liga Florilor! Dupa disparitia in plin campionat in sezonul 2016/2017, in Prahova, a CSM-ului din Ploiesti, echipa aflata in plin sezon in disputa internationala ,,cu rezultate’’, iata ca in Moldova, lucruri se intampla. CSM Roman, echipa de handbal feminin, se afla dupa primele 7 etape pe penultima pozitie, a 13-a, cu 0 puncte, tot atatea cate are si ,,lanterna rosie’’ ,,U’’ Cluj, formatia romascana inscriind 151 de goluri si primind 189...  Decizia luata de Consiliul de Administratie al Clubului Sportiv Municipal a fost explicata pe larg miercuri, 31 octombrie, printr-un comunicat de presa:

„Conducerea Primariei Municipiului Roman, alaturi de membrii Consiliului de Administratie al Clubului Sportiv Municipal Roman, a luat decizia grea, dar corecta fata de intreaga comunitate, de a inchide activitatea celor doua echipe, CSM handbal si CSM fotbal, care, in ciuda eforturilor financiare depuse de intreg bugetul local, nu se ridica la nivelul de performanta asteptat. Astfel, Consiliul de Administratie al CSM Roman a luat hotararea, in sedinta de marti, 30 octombrie 2018, de a pune binele intregii comunitati inainte de toate si de a nu permite cheltuirea banului public pe rezultatele slabe pe care cele doua echipe le-au avut pe parcursul intregului an, permitand ca sustinerea financiara a celor doua echipe etalon sa fie preluata de orice agent economic care apreciaza miscarea sportiva romascana si care are puterea economica de a investi in plata onorariilor jucatoarelor si a echipei tehnice. Decizia Consiliul de Administratie al CSM Roman de a inceta activitatea echipelor de handbal si fotbal este completata de dorinta, pe termen lung, a administratiei locale de a investi in sportul de masa, oferind conditii optime si pentru cei care practica inot, sah, tenis de camp, tenis de masa sau box’’.

Vineri 2 noiembrie, CSM Roman, echipa de fotbal, urma sa primeasca vizita formatiei Stiinta Miroslava, in etapa a XI-a a Ligii3 de la noi, iar CSM Roman, echipa de handbal din Liga Florilor, urma sa primeasca vizita formatiei HC Dunarea Braila, in etapa a VIII-a...


Sursa foto: arhiva SporT maCSim si EmotiE

Georgiana Draghici & Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook