Penultima etapa din Liga3 de la noi, cu rezultate de maidan si surprize de proportii!

Etapa a XIV-a, penultima etapa a turului de campionat 2018/2019 din Liga3 de la noi, o etapa cu multe goluri, foarte multe inscrise pe finalurile de reprize, niciun autogol... S-au marcat 114 goluri in jocurile etapei cu numarul 14, 74 de catre echipele organizatoare si 40 de catre echipele vizitatoare. Si dupa 14 runde, sunt doua echipe care nu au reusit sa castige niciun punct, Delta Dobrogea Tulcea si Viitorul Domnesti. Cel mai prolific atac il are formatia Gloria Buzau, 40 goluri marcate, in timp ce Delta Dobrogea Tulcea, cu doar 4 reusite are cel mai slab atac! Echipa Suporter Club Otelul Galati are cea mai buna aparare cu doar 4 goluri primite, in timp ce formatia Viitorul Domnesti cu cele 73 foluri primite are cea mai slaba aparare dupa 14 etape. Dar iata ce s-a intamplat in acest weekend pe stadioanele din Liga3 Romania:


In Seria I-a...

Este tot mai evident faptul ca se trag clopotele pentru Gloria Buzau! Pornita drept favorita, formatia suporterilor galateni lupta de una singura impotriva tuturor. Oricare dintre echipele seriei care intalneste formatia galateana, joaca de parca de acel meci depinde soarta lor!... Odata cu renuntarea la fotbal a romascanilor de la CSM si refacerea clasamentului, doar patru echipe pare-se ca lupta la varf, desi daca spunem cu adevarat lucrurilor pe nume, cu vlaga sunt doar galatenii otelari de la Suporter... Au fost 5 victorii ale gazdelor, una a oaspetilor si intr-un joc s-a inregistrat egalitatea. Interesant este faptul ca toate victoriile inregistrate au fost la ,,0’’, in timp ce in meciul terminat la egalitate (3-3), echipa gazdelor a reusit sa egaleze in doar 4 minute, la scorul de 1-3! S-au marcat 19 goluri, 13 reusite de gazde si 6 de oaspeti. Iata rezultatele seriei inregistrate in jocurile de vineri 23 si sambata 24 noiembrie:  

Vineri 23 noiembrie

CSM Pascani - Metalul Buzau 1-0

FC Botosani 2 - Somuz Falticeni 0-3

Sambata 24 noiembrie

CSM Ramnicu Sarat - Suporter Club Otelul Galati 1-0

Stiinta Miroslava - Sporting Liesti 2-0

Sanatatea Darabani - KSE Targu Secuiesc 3-3

SCM Gloria Buzau - Foresta Suceava 4-0

Bucovina Radauti - CSM Focsani 2-0

ACSM Ceahlaul Piatra Neamt a stat. 

Dupa 14 etape disputate, clasamentul se prezinta astfel:

1.      SCM Gloria Buzau 38p

2.      Suporter Club Otelul Galati 32p

3.       Stiinta Miroslava 31p

4.       Bucovina Radauti 28p

5.       Foresta Suceava 21p

6.      ACSM Ceahlaul Piatra Neamt 20p

7.       CSM Focsani 19p

8.       Sporting Liesti 18p

9.       KSE Targu Secuiesc 15p

10.    Metalul Buzau 13p

11.    CSM Ramnicu Sarat 10p

12.    Somuz Falticeni 10p

13.    CSM Pascani 8p

14.    FC Botosani 2 7p

15.    Sanatatea Darabani 7p


In Seria a II-a...

Cu siguranta ca, capul de afis al rundei acestei serii, a fost ultimul joc al zilei de sambata 24 noiembrie de pe arena ,, Valentin Stanescu”, acolo unde echipa antrenata de Daniel Pancu, FC Rapid, a primit vizita formatiei Inainte Modelu. Inainte de inceperea jocului, ,,bascanii’’ din Giulesti i-au oferit lui Daniel Pancu o placheta in semn de multumire pentru aportul adus in cariera si viata dedicata spiritului visiniu! Meciul de pe stadionul din Giulesti a fost de fapt un adevarat spectacol, unul in care, ,,Pancone’’ a imbracat pentru ultima data tricoul visiniu in calitate de jucator! Si ce moment mai fericit de retragere din activitatea fotbalistica ca jucator sa aleaga ,,Pancone’’ decat unul in care, formatia visiniilor juca pe stadionul ,,Valentin Stanescu’’, ultimul lor joc inainte de... demolare!... Cu siguranta ca 24 noiembrie 2018 va ramane in sufletele iubitorilor de fotbal rapidisti si nu numai... ,,Templul din Giulesti’’, o arena construita acum 80 de ani, in 1938, va fi amintire, locul lui urmand a fi luat de o noua arena, moderna, zice-se cu o capacitate de 15 000 de locuri... In minutul 85 al jocului cu Inainte Modelu, atacantul de 41 de ani, Daniel Pancu, l-a inlocuit pe autorul golului, Vlada. In semn de respect, Pancone a primit banderola de capitan de echipa de la colegii lui. Si n-a fost totul! La finalul jocului, Daniel Pancu a ingenunchiat in fata galeriei rapidiste, acolo unde cu capul plecat, ascunzandu-si lacrimile, a stat minute bune... A urcat apoi in tribuna langa suporteri si-au cantat impreuna...  O etapa cu 6 victorii, 4 pentru formatiile gazde, doua reusite de echipele oaspete si un rezultat de egalitate. S-au marcat 17 goluri, 10 de catre echipele gazde si 7 reusite de echipele vizitatoare. Iata rezultatele complete ale seriei din etapa 14: 

Sambata 24 noiembrie

ACSM Oltenita - Sportul Chiscani 0-0

CS Faurei - FC FCSB 2 2-1

CS Medgidia - Delta Dobrogea Tulcea 2-1

CS Afumati - Progresul Spartac 1-0

Agricola Borcea - Axiopolis Sport Cernavoda 3-2

CS Tunari - Unirea Slobozia 1-3

FC Rapid - Inainte Modelu 1-0

SC Popesti Leordeni a stat.


In clasamentul seriei:

1.       FC Rapid 35p

2.       CS Afumati 32p

3.       Unirea Slobozia 31p

4.      SC Popesti Leordeni 25p

5.      CS Tunari 22p

6.      Progresul Spartac 20p

7.      Agricola Borcea 19p

8.       FCSB 2 15p

9.      Axiopolis Sport Cernavoda 14p

10.    Inainte Modelu 14p

11.     CS Faurei 14p

12.     CS Medgidia 14p

13.     Sportul Chiscani 12p

14.     ACSM Oltenita 12p

15.    Delta Dobrogea Tulcea 0p 


In Seria a III-a...

Se-ncurca rau socotelile in aceasta serie... Previzibil oarecum scorul de maidan inregistrat de SA-ul lui Mititelu in confruntarea cu cei de la Viitorul, un viitor deloc pe roze, dar care-si duc iata cinstit si corect crucea, pentru care merita tot respectul... Una dintre marile surprize ale zilei de sambata 24 noiembrie, poate si-a campionatului, victoria de pe ,,Tineretului’’ de sub Tampa reusita de cei de la Flacara Moreni, echipa care a stiut sa profite de problemele si ,,disputele’’ stegarilor brasoveni, care pierd iata oportunitatea de-a ramane in plasa celor doua din frunte, Turris-ul juniorului Dragnea si celor din team-ul Flacarii Horezu. Sigur ca nu-i un capat de tara, dar profitara de asta oltenii lui Mititelu si urcara pe podium dupa jocurile acestei etape. Niciun rezultat de egalitate in jocurile acestei runde din aceasta serie, jocuri cu 6 victorii ale formatiilor gazde si doua ale oaspetilor. S-au inscris 27 de goluri, 23 de catre formatiile gazde si 4 de echipele vizitatoare. ,,Nila’’ Costea, jucatorul Craiovei SA a lui Mititelu este cu siguranta ,,eroul’’ seriei prin cele 5 reusite in jocul cu cei de la Viitorul Domnesti. Iata rezultatele complete ale seriei:

Vineri 23 noiembrie

FC Voluntari 2 - AFC Hermannstadt 2 0-1

CSM Alexandria - U Craiova 1948 CS 2 3-0

AFC Astra 2 - Unirea Bascov 3-0

Sambata 24 noiembrie

FC Pucioasa - Atletic Bradu 3-0

ACS SR Municipal Braşov - Flacara Moreni 1-2

Au marcat: Botia (22) respectiv Matei (14), Zidaroiu (42)

U Craiova 1948 SA - Viitorul Domnesti 8-0

Flacara Horezu - ACSO Filiasi 1-0

Turris Oltul Turnu Magurele - Sporting Rosiori 4-1


In clasament:

Clasamentul seriei dupa 12 etape:

1.       Turris Oltul Turnu Magurele 31p

2.      Flacara Horezu 31p

3.       U Craiova 1948 SA 27p

4.       ACS SR Municipal Brasov 26p

5.       AFC Astra 2 24p

6.       FC Pucioasa 22p

7.       FC Voluntari 2  22p

8.      Unirea Bascov 21p

9.      CSM Alexandria 20p

10.    ACSO Filiasi 20p

11.     U Craiova 1948 CS 2 16p

12.     AFC Hermannstadt 2 15p

13.    Sporting Rosiori 13p

14.    Flacara Moreni 13p

15.    Atletic Bradu 13p

16.    Viitorul Domnesti 0p


In Seria a IV-a...

Etapa nebuna rau aceasta a 14-a a seriei a IV-a, atat prin prisma rezultatelor surprinzatoare inregistrate, cat si prin dramatismul scorurilor si evenimentelor... Doua dintre formatiile cu obiectiv clar declarat, PROMOVAREA, Soimii Lipova si CSM Scolar Resita, si-au disputat jocurile vineri, in prima zi a weekend-ului. Pe stadionul aradean din Lipova, liderul a primit vizita formatiei FC Avrig, o formatie care nu-si gaseste inca ritmul... Intr-o prima repriza in care oaspetii au jucat in sistemul lui Sorin Cartu, ,,AUTOBAZA’’, a functionat perfect si scorul la pauza era cel afisat inca din debutul jocului, 0-0. Ocazii au avut gazdele aradene dar nesansa... Si-n repriza secunda, acelasi scenariu, atacantii si mijlocasii lipovani incercand sa desfaca apararea organizata sau ,,ingramadita’’ a oaspetilor... Cu putin inainte de incheierea primului sfert de ora al mitanului secund, ex-atacantul scolarilor din Resita deschide scorul pentru aradeni, 1-0... Fatalitate, nu-i asa? Terenul ,,inclinat’’ catre poarta celor din Avrig... Ocazii si iar ocazii... Si-atat! Atacand cu toate liniile, surpriza: oaspetii inscriu norocos la singura actiune de pana atunci! Gombar inscrie spre stupefactia tuturor celor prezenti: 1-1! Au mai ramas 10 minute aproximativ, minute in care evident jucatorii gazdelor au incercat... Sau lovit de apararea exacta a vizitatorilor care-au facut ce-au putut doar sa obtina punctul... Impacati cu rezultatul, atunci cand centralul jocului isi consulta cronometrul, Barculet de la oaspeti vrea sa degajeze terenul trimitand departe... Atat de departe, chiar si precis, ca marcheaza... 1-2 incredibil! Fotbalistii gazdelor uluiti, unii in genunchi, altii privindu-se si neintelegand nimic din acest joc numit fotobal! ,,Cum sa ai o singura ocazie, sa marchezi doua goluri si sa pleci cu 3 puncte?’’, intreaba un spectator uluit de ce vedea afisat pe tabela... ,,Uite-asa...’’, raspunde cu glasul ,,strangulat’’ de emotie un vecin din tribuna...  La nici 80 de km, in judetul vecin, in cartierul timisorean Dumbravita, ACS-ul din localitate, una dintre cele mai bune echipe ale startului de campionat 2018/2019 din aceasta serie IV, a primit vizita Scolarilor din Resita, o formatie cu mare sete de puncte, de victorii... Declarativ, trainerul rossonerilor din Banat, Leo Doana, nici nu concepea altceva in afara de victorie si cele trei puncte... Intentiile s-au putut observa cu ochiul liber inca de la asezarea in teren a ,,diavolilor rosii’’ din Valea Domanului... Mai mult de atat, in minutul 6, ,,cel mai iubit dintre pamanteni’’, Marius Staicu-Staikone, sprinteaza catre acolo unde are sustinere: la Guardia Rosso Nera... 0-1 si bucurie mare intre banatenii de la munte! Tipa ,,Neamtu’’ la toata lumea, incurajandu-i mai tare ca de obicei... Si-n minutul 19, Daniel Ene, brasoveanul din curtea resitenilor o da-n ate si face 0-2! Delir in tribune in randurile resitenilor, cu telefoanele mobile incinse la maxim sunand catre Lipova... Acolo era 0-0! Doar 4 minute au avans de doua goluri pe tabela resitenii, pentru ca in minutul 23, Florin Nanu reduce din diferenta si 1-2! Se dezumfla resitenii din galerie afland ca la Lipova au marcat gazdele prin ex-resiteanul Andrei Sulea... Resita joaca la rezultat... Vesti bune de la Lipova: 1-1! Vesti si mai bune cand toti isi priveau ceasurile, la Lipova, Soimii Lipova – FC Avrig 1-2 rezultat final si urale din piepturile suporterilor... N-a fost insa finalul... Sau nu la Dumbravita... Lovitura de la 11m... ,,Hai Zimmi, scoate-ne!’’ Era minutul 90+3... ,,Ratezi, ratezi, ratezi’’ striga din toti rarunchii Gusca ala micu! ,,Apara Zimmi, apara’’ tot striga baiatul... Si-n cateva secunde incepe nebunia... ACS Dumbravita – CSM Scolar Resita 1-2! Gusca ala micu imbratisat cu Zimmi... Superbe imaginile surprinse de cel mai bun fotograf al vestului Romaniei, ,,3M’’-ul, Miruna Maria Mihancea... Resita se apropie de Soimi! Au mai ramas 8 puncte! Mai e mult pana departe insa... Surprinzatoare si victoria lui CSM Lugoj, care iata, a trebuit sa astepte 14 etape sa reuseasca in sfarsit o victorie. ,,Victima’’, CS Hunedoara, o echipa in plin elan totusi in ultimele etape... Inghesuiala mare pe locul secund: Crisul, Cugirul, Cermeiul... 3 victorii ale gazdelor, un egal si 4 victorii ale oaspetilor. S-au inscris 32 de goluri, 14 gazdele si 18 oaspetii... Iata rezultatele complete:

Vineri 23 noiembrie

CNS Cetate Deva - National Sebis 4-2

Au marcat: Voinea (7, 27), Voineag (20), Fetita (54) respectiv Gosa (53), Susan (81)

Soimii Lipova - FC Avrig 1-2

Au marcat: Sulea (58) respectiv Gombar (81), Barculet (90+3)

ACS Dumbravita - CSM Scolar Resita 1-2

Au marcat: Nanu (23) respectiv Staikone (6), Ene (19)

CSM Lugoj - CS Hunedoara 2-1

Au marcat: Dobra (21), Saracin (56) respectiv Cocis (49)

Sambata 24 noiembrie

CS Ocna Mures - CSC Ghiroda si Giarmata Vii 1-5

Au marcat: Dragan (90+3/11m) respectiv Totic (32, 68), Saizu (54), Jichici (64), Mancas (72/11m)

Industria Galda - Metalurgistul Cugir 1-3

Au marcat: Cernea (5) respectiv Necsulescu (30/11m), Sauca (43, 67)

Gloria Lunca Teuz Cermei - Unirea Alba Iulia 2-2

Au marcat: Nistor (17), Capata (49) respectiv David (68), Selagea (90+4)

Crisul Chisineu Cris - Millenium Giarmata 2-1

Au marcat: Pavel (18), Mihai (87) respectiv Beloescu (5)


In clasament:

1.       Soimii Lipova 31p

2.      CS Crisul Chisineu Cris 28p

3.       Metalurgistul Cugir 28p

4.      Gloria Lunca Teuz Cermei 28p

5.       ACS Dumbravita 26p

6.      National Sebis 25p

7.      CSM Scolar Resita 23p

8.       FC Avrig 22p

9.       Unirea Alba Iulia 18p

10.     CS Hunedoara 18p

11.     CSC Ghiroda si Giarmata Vii 16p

12.    CNS Cetate Deva 16p

13.    Industria Galda 15p 

14.    Millenium Giarmata 14p

15.    CSM Lugoj 6p

16.    CS Ocna Mures 1p


In Seria a V-a...

O victorie nebuna obtinuta de Avantul Regin in jocul contra satelitului Gazului Metan din Medias, obtinuta prin doua goluri reusite in minutele 90+2 si 90+3! Meci nebun si la Rasnov in derby-ul Brasovului intre localnicii de la Olimpic Cetate si cei de la Harman, cu 3 goluri in doar 14 minute! S-a impiedicat si liderul, Comuna Recea nereusind decat un rezultat nul in confruntarea de la Cluj cu cei de la Sanatatea! Au fost 6 victorii ale formatiilor gazde si doua remize. S-au marcat in aceasta etapa 19 goluri, 14 de catre echipele gazde si 5 de vizitatori. Iata rezultatele complete ale seriei V:

Vineri 23 noiembrie

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - Unirea Tasnad 3-0

Avantul Reghin - Gaz Metan Medias 2 3-2

Sanatatea Cluj - ACS Fotbal Comuna Recea 0-0

Sticla Ariesul Turda - CFR Cluj 2 1-0

ACS Unu Fotbal Gloria - AFC Odorheiu Secuiesc 1-1

Sambata 24 noiembrie

Olimpic Cetate Rasnov - AFC Harman 2-1

Au marcat: Dobre (58), Damian (67) respectiv Buga (61)

MSE Targu Mures - CS Iernut 1-0

Minaur Baia Mare - Unirea Dej 3-1


In clasament:

1.       ACS Fotbal Comuna Recea 34p

2.       AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 30p

3.       Minaur Baia Mare 29p

4.       CFR Cluj 2 26p

5.       Olimpic Cetate Rasnov 25p

6.       Sanatatea Cluj 24p

7.       Sticla Ariesul Turda 24p

8.      Avantul Reghin 23p

9.      Unirea Tasnad 20p

10.     MSE Targu Mures 15p

11.    AFC Unu Fotbal Gloria 15p

12.     AFC Harman 14p

13.    Unirea Dej 12p

13.    AFC Odorheiu Secuiesc 10p

15.    CS Iernut 6p

16.    Gaz Metan Medias 2 4p


Ultima etapa a turului este programata in weekend-ul urmator, joi 29 noiembrie si vineri 30 noiembrie!


Sursa info: frf

Sursa foto: facebook Gusca Silviu Marcel

Dan-Aliosa Ulici 

1 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook