Meciul de sambata noaptea: Raluca vs Dzsenifer!...

Mi-am propus, pentru atat cat ma tin puterile, sa aduc in fata iubitorilor sportului, amazoanele lui... Si pentru asta, am sa aleg aleator, daca tot ma ajuta prietenii mei Google... Pentru noaptea aceasta va propun Raluca vs Dzsenifer!


Raluca Stramaturaru este o sportiva din Romania specializata in proba de sanie. Raluca, s-a nascut pe 22 noiembrie 1985 la Sinaia si este legitimata la clubul CSA Steaua. Are 174 cm si 74 kg, concureaza cu  succes constant din anul 1996 in proba de sanie. Este o prezenta constanta a Romaniei la ultimele trei Olimpiade de iarna, Vancouver 2010 in Canada - Columbia Britanica, Soci – Rusia 2014, PyeongChang – Coreea de Sud 2018!  Raluca a reusit, cea mai buna performanta a Romaniei la Jocurile Olimpice de iarna in ultimii 24 de ani, dupa ce s-a clasat pe locul 7 in proba feminina de sanie, la Olimpiada de la PyeongChang - Coreea de Sud. Raluca este multipla campioana nationala la sanie si a castigat sezonul trecut al Cupei Natiunilor, al doilea esalon valoric al Cupei Mondiale. La finalul lunii noiembrie 2018, Raluca a castigat medalia de bronz la Ingls in Austria, prima din actualul sezon, si tot cu bronz a fost incoronata in aceste zile la Lake Placid in SUA, acolo unde Raluca a participat la Cupa Natiunilor - Viessmann World Cup 2018/2019! In perioada imediat urmatoare, Raluca va participa la Berchtesgaden-Königssee in Germania, in 5 si 6 ianuarie si la Sigulda in Letonia, in 12 si 13 ianuarie.


Dzsenifer Marozsán este o fotbalista profesionista care joaca pentru clubul francez Olympique Lyon dar si petru echipa nationala a Germaniei. Dzsenifer s-a nascut pe 18 aprilie 1992 la Budapesta in Ungaria. Marozsán sa mutat cu familia in Germania in 1996, dupa ce tatal sau János Marozsán, a semnat un contract cu formatia 1. FC Saarbrücken. Dzsenifer, si-a inceput cariera fotbalistica la DJK Burbach, unde a jucat pentru o echipa de baieti pentru ca, nu exista la nivelul acele o echipa de fete. Mai apoi, sa alaturat in departamentul de fotbal fete tineret de la 1. FC Saarbrücken. Dzsenifer Marozsán este mijlocas, poarta pe tricou numarul 10, are 171 cm si 67 kg. La varsta de 14 ani si 7 luni, Marozsán a devenit cel mai tanar jucator care a jucat in Bundesliga feminina germana cand a debutat pentru 1. FC Saarbrücken. Ea detine dealtfel si recordul ca cel mai tanar marcator in Bundesliga feminina, reusind sa marcheze intaia oara la varsta de 15 ani si 4 luni! Joaca intre 2007-2009 pentru echipa germana 1. FC Saarbrücken in 38 de meciuri, echipa pentru care marcheaza 13 goluri. In 2009, semneaza cu clubul 1. FFC Frankfurt, club pentru care joaca pana in 2016, prezenta in 133 jocuri si marcheaza 40 de goluri. Din 2016 se alatura jucatoarelor din clubul francez Olympique Lyon, unde joaca in peste 60 de jocuri si marcheaza 16 goluri. Dzsenifer Marozsán joaca la toate echipele reprezentative ale Germaniei incepand cu 2004. Pentru Germania U15, joaca in 12 meciuri si marcheaza 13 goluri, pentru Germania U17, joaca in 21 de jocuri si inscrie 21 de goluri, pentru Germania U19, joaca in 12 partide si marcheaza 13 goluri, pentru Germania U20 joaca in 17 meciuri si inscrie 6 goluri, iar din 2010, este in echipa mare a Germaniei pentru care evolueaza pana in prezent in 86 de jocuri inscriind 32 de goluri. La 21 octombrie 2016, Dzsenifer a fost numita capitan al echipei nationale. Daca ar trebui sa mentionam toate trofeele castigate cu echipele de club, echipele nationale sau cele individuale obtinute de Dzsenifer ar trebui sa umplem foarte mult spatiu... Amintim doar ca, din 2014 incoace, fotbalista germana de origine maghiara este des intalnita pe podiumurile unde se acorda premii... Recent,  Dzsenifer Marozsán a fost incoronata din nou, al doilea an consecutiv, Fotbalistul German al anului... 


Sursa info: Wikipedia

Sursa foto: Google si arhiva SporT maCSim si EmotiE

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook