Campionatul European de Handbal Feminin din Franta anului 2018 e deja istorie! ,,Superlativele’’ EHF-ului... cele mai mari minciuni din istorie! Michael Wiederer pasibil de cartonas albastru... (vezi fotogalerie)

Duminica 16 decembrie in Accor Hotels Arena din Paris, s-au disputat jocurile ultimei zile, ZIUA FINALELOR, la handbal feminin din a 13-a editie continentala a turneului organizat de Federatia Europeana de Handbal. Cele patru echipe calificate in Final Four-ul competitiei, s-au intrecut cu doar doua zile inainte in faza semifinalelor, astfel ca finalele aveau cunoscutele: Romania – Olanda pentru medaliile de bronz, in finala mica, Franta – Rusia pentru aurul european al competitiei europene... Daca in stabilirea ierarhiei, pentru locurile 5-6 s-au intrecut Norvegia si Suedia, un joc arbitrat impecabil de cuplul de arbitri din Romania, Cristina Nastase – Simona Stancu, in jocul pentru bronzul european, Romania a pierdut in fata Olandei, 20-24 (8-15), dupa un ,,joc la ciupeala’’ prestat de cuplul de arbitri din Austria, Ana Vranes – Marlis Wenninger, intr-o asistenta cu  13 145 spectatori... Pentru aurul european 2018, s-au intrecut Campioana Mondiala en-titre, Franta, tara gazda a Campionatului European si Rusia, Campioana Olimpica en-titre, un joc facut evident ,,praf’’ de un cuplu de arbitri din Danemarca, Karina Christiansen - Line Hesseldal Hansen, intr-o asistenta record de 14 000 spectatori, 24-21 (13-12). Nu discutam despre jocurile mai sus mentionate... Ierarhia finala a Campionatului European de Handbal Feminin, editia a 13-a, Franta 2018:

  1.  Franta
  2.  Rusia
  3.  Olanda
  4.  Romania
  5.  Norvegia
  6.  Suedia
  7.  Ungaria
  8.  Danemarca
  9.  Muntenegru
  10. Germania
  11. Serbia
  12. Spania
  13. Slovenia
  14. Polonia
  15. Cehia
  16. Croatia

Echipa nationala a Frantei, a obtinut astfel calificarea directa pentru Jocurile Olimpice de vara din 2020 de la Tokyo – Japonia, olimpiada care se va desfasura in perioada 24 iulie – 9 august, meciurile de handbal disputandu-se in salile Stadionului National Yoyogi!

Rusia, Olanda si Romania, si-au castigat dreptul de a participa in perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2019, la editia a XXIV-a a Campionatului Mondial de Handbal Feminin de la Tokyo – Japonia!

Pentru aceasta editie de Campionat European, EHF-ul ne-a pregatit o serie de surprize de mari proportii! S-au acordat zilnic premii pentru MVP-urile jocurilor, inca din faza grupelor. La final, au fost stabilite numele jucatoarelor care fac parte din Echipa ideala a  europeanului francez. Nominalizarile pentru echipa ideala au fost anuntate pe 13 decembrie (habar n-am de ce?), cu cate 5 optiuni pentru fiecare post. Echipa ideala a fost anuntata pe data de 16 decembrie, dupa incheierea finalei mari... Iata ceea ce-au decis ei...:

Portar: Amandine Suzanne Monique Leynaud (Franta)

Extrema stanga: Majda Mehmedović (Muntenegru)

Inter stanga: Noémi Háfra (Ungaria)

Centru: Stine Bredal Oftedal (Norvegia)

Pivot: Crina Elena Ailincai-Pintea (ROMANIA)

Inter dreapta: Alicia Stolle (Germania)

Extrema dreapta: Carmen Dolores Martín-Berenguer (Spania)

Interesant, nu-i asa? Intreb si eu asa ca un simplu gura casca, din echipa vicecampioana a Europei, Rusia, chiar nici o sportiva nu merita un loc in primul 7? Sau de la echipa de pe locul 3, medaliata cu bronz, Olanda, chiar nu-si putea face loc niciuna in primul septar al acestor europene franceze? Cum e posibil ca cea mai buna marcatoare ,,all times’’ a Campionatelor Europene, romanca Cristina Georgiana Neagu, declarata cea mai buna jucatoare a lumii in ultima perioada sa nu aibe loc in echipa ideala a acestui turneu final francez? Chiar asa de sus sa ne trateze presedintele EHF-ului, austriacul  Michael Wiederer si acolitii lui din EHF? Mi-a sarit in ochi o statistica, tot a EHF-ului, aia a portarilor... Si ce vad acolo?

  1. Silje Margaretha Solberg – Norvegia, procentaj 40%, 45 parade din 112 aruncari
  2. Laura Glauser – Franta, procentaj 36%, 41 parade din 114 aruncari 

 Amandine Suzanne Monique Leynaud – Franta, 36%, 60 parade  

 din 165 aruncari

  Katrine Lunde – Norvegia, 36%, 57 parade din 160 aruncari

Ori nu le am eu cu aritmetica, ori procentajul de 36% e mai bun decat 40%... Si tutusi, norvegianca Silje Margaretha Solberg, a sarit din schema lui Wiederer...

Tot EHF-ul a dat publicitatii clasamentul marcatoarelor acestui Turneu Final... Ei bine, Katarina Krpež Slezak din Serbia, cu 50 de goluri a fost incununata drept Golgetera turneului francez, urmata de Eliza Buceschi din ROMANIA cu 46 de goluri si de... Cristina Georgiana Neagu din ROMANIA cu 44 de goluri... Va imaginati cumva ca sarboaica golgetera a turneului,  Katarina Krpež Slezak, face parte din primele 7 jucatoare ideale ale turneului? Sa nu spunem despre Eliza... Ca despre Cristina, toata lumea spune, ca stie... Si ca sa vedeti ca dreg cumva busuiocul oamenii lui Wiederer, o premiaza pe Anna Viahireva din Rusia, golgetera acestei formatii cu 43 de goluri, in spatele celor trei amintite putin mai sus, ca MVP... Dar intrebarea este: care MVP? Sau a cui? Daca al finalei, atunci cum nu-si face loc in primele 7 jucatoare ale turneului? Daca este MVP al Turneului Final Franta 2018, de ce nu-i in primul 7? Si ca sa aiba si Olanda o reprezentanta, EHF-ul nascoceste titlul pentru cea mai buna aparatoare... Kelly Dulfer. Mai sa fie! Eu zic ca EHF-ul austriacului  Michael Wiederer a dat-o rau in bara... Meriti albastru domnule presedinte... Sunt convins ca asta vor spune si raportorii IHF-ului, chiar daca nu-i vorba de duritati si tras de timp... Dupa parerea mea, aceste (nu doar nominalizari) premii, sunt o adevarata rusine pentru editia a 13-a a Campionatului European de Handbal Feminin din Franta 2018!...

PREMII SPECIALE: 

Laura Chiper – ROMANIA, cea mai sexy jucatoare a Campionatului European Franta 2018 si fata pentru ochii careia ,,se bat’’ toti operatorii tv sa-i filmeze!

Suporterii echipei nationale a ROMANIEI – cea mai frumoasa galerie europeana!


Sursa info: ehf

Sursa foto: Google

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook