Meciul de sambata noaptea: Corina vs Martina!...

Mi-am propus, pentru atat cat ma tin puterile, sa aduc in fata iubitorilor sportului, amazoanele lui... Si pentru asta, am sa aleg aleator, daca tot ma ajuta prietenii mei Google... Pentru noaptea aceasta va propun Corina vs Martina!


Corina Georgiana Ungureanu este o fosta gimnasta de mare valoare a Romaniei, actualmente un slefuitor de talente in orasul aurului negru, Ploiesti, dar si-o jucatoare activa de... golf! Corina, s-a nascut pe 29 august 1980 la Ploiesti. A fost membra de baza a echipei de gimnastica artistica a Romaniei care a castigat de doua ori titlul mondial si a fost campioana europeana la sol in 1998. Daca ar trebui sa scriem despre performantele Corinei... Ne multumim doar sa reamintim:

Medalii


 1993  medalie de bronz - echipa

 1994 Campionatele nationale de juniori: medalie de argint - individual compus si medalie de aur - paralele

 1996 EcoAir Cup: medalie de aur - individual compus

 1997 Campionatele mondiale de gimnastica artistica de la Lausanne: medalie de aur - echipa

 1997 Campionatele internationale ale Romaniei: medalie de argint - individual compus

 1997 Campionatele nationale ale Romaniei: medalie de argint - barna

 1997 medalie de aur - echipa

 1997  medalie de aur - echipa

 1998 Goodwill Games: medalie de bronz - barna, medalie de bronz - sol

 1998 Campionatele europene de gimnastica artistica feminina de la de Saint-Petersbourg: medalie de aur – sol si medalie de aur - echipa

 1998 Campionatul international cu echipa: medalie de argint

 1999 Campionatele mondiale de gimnastica artistica de la Tianjin: medalie de aur – echipa

De-o buna bucata de vreme, Corina traieste o frumoasa poveste de dragoste cu un iberic, Santiago, un instructor de golf. Si ce-ar putea face Corina sa uite de problemele vietii cotidiene ale micutelor sale eleve de la Petrolul Ploiesti daca nu sa practice golful? Ei bine, Corina a debutat in Bulgaria la un turneu de golf... Multumim pentru tot Corina si bafta in continuare!


Martina Hingis, este o fosta si actuala jucatoare de tenis profesionist, dar si antrenoare. Martina, s-a nascut pe 30 septembrie 1980 la Košice in Slovacia dar odata cu parintii s-au stabilit in Elvetia la Hurden, obtinand cetatenia elvetiana. Martina este o jucatoare care loveste mingea cu mana dreapta, are 170 cm si 59kg. A debutat in tenisul profesionist in 1994 si s-a retras din activitate in proba de simplu. Inca activeaza in probele de dublu mixt si dublu. Daca incepem sa scriem despre performantele Martinei, ciferele urmatoare sunt de-a dreptul ametitoare! A petrecut un total de 209 saptamani pe pozitia Nr. 1 in clasamentul mondial WTA! A castigat in cariera sa cinci turnee de Grand Slam la simplu, dintre care trei la „Australian Open”, unul la Wimbledon si unul la US Open, 11 Grand Slam la dublu feminin si patru titluri Grand Slam la dublu mixt. La simplu, a castigat 548 jocuri si a pierdut 135, a castigat 43 de titluri WTA si doua ITF. La dublu, a castigat in 490 jocuri si a pierdut 110 meciuri, castigand 43 de titluri wta si 1 ITF. In competitiile pe echipe, Martina Hingis impreuna cu colegii din Echipa Elvetiei, a castigat Cupa Hopman in 2001 si a fost finalista in Fed Cup in 1998! Din 2013, Martina a imbratisat cariera de antrenor in paralel cu turneele la jocurile de dublu si dublu mixt. In cariera de antrenor din 2013 si pana in prezent, ca castigat cu eleva sa Anastasia Pavliucenkova in 2013 un titlu si in 2014 cu Sabine Lisicki un al doilea titlu! Martina Hingis este una dintre cele mai iubite jucatoare de tenis pentru simplitatea de care a dat si da dovada, neuitand niciodata ca a plecat de jos dintr-o familie simpla, chiar daca veniturile din tenis au depasit pana la 1 ianuarie 2019, 20 807 066 Dolari americani! 


Sursa info: wikipedia

Sursa foto: google

Dan-Aliosa Ulici


0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook