Mai bine de 250 au crezut cu adevarat! Acum sunt aproape de promovarea in Liga2 de la noi!... Fotbalul din etapa 28-a din Liga3 Seria a IV-a...

Fara doar si poate a fost etapa rosso-nerilor din Valea Domanului, dar si-a corvinistilor de la CS Hunedoara, principalii castigatori ai etapei... Habar n-am cati au crezut ca mai e posibil sa promoveze, in iarna, cand a fost instalata noua conducere si-un nou staff in Valea Domanului... Profesionismul de care a dat dovada Cristian Bobar, noul presedinte al CSM Scolar Resita, iata ca a dat roadele mult asteptate... O noua banca tehnica, odata cu reinstalarea de voie sau de nevoie, sau asa cum stim si trebuie sa o spune, ca o solutie de avarie, a lui Leo Doana ca principal si secunzilor, Dan Boltasiu si Valentin Bosca... Azi, cu doua etape ramase de disputat, ,,scolarii’’ au 4 puncte avans fata de principalii urmaritori, jucatorii din cartierul timisorean Dumbravita si 5 fata de aradenii de la Soimii Lipova... Lupta pentru promovare insa nu s-a terminat asa cum probabil stim, pana nu avem si solutia matematica... A fost o etapa 28 nebuna cum ne asteptam... Nu doar la varf pentru promovare ci si joc la retrogradare... Cai incurcate ale Domnului in fotbalul asta din Liga 3! Pe cale sa paraseasca scena a treia fotbalul hunedorean, ambele echipe participante, au luat o gura de oxigen... Daca Cetate Deva n-a avut emotii acasa cu codasa CSM Lugoj, CS Hunedoara ,,a dat lovitura’’ tocmai in judetul Arad la una dintre surprizele placute ale acestei editii de campionat, Crisul Chisineu Cris... A fost o etapa in care oaspetii s-au impus in trei dintre intalniri, celelalte 5, revenind gazdelor. S-au marcat 29 de goluri, 17 de catre jucatorii echipelor gazde si 12 de catre jucatorii echipelor vizitatoare. Si daca Resita a reusit o victorie la Pancota, acolo in judetul Arad unde-si disputa jocurile de acasa, Soimii Lipova, iata ca, in acest weekend, formatia in rosu si negru din Valea Domanului, intalneste tot o ocupanta a locului secund, ca si in etapa precedenta, asta pentru ca, jucatorii timisoreni de la ACS Dumbravita, au profitat de victoria resitenilor, trecand in clasament peste formatia soimilor lipovani... Iata insa ce s-a intamplat in weekendul care a trecut in cele 8 jocuri:  

Vineri 10 mai

CNS Cetate Deva - CSM Lugoj 3-1

Au marcat: Lupu (55), Dina (65), Cocan (82) respectiv Ontel (78/11m)

ACS Dumbravita - Metalurgistul Cugir 2-0

Au marcat: Telescu (12), Voinea (52)

National Sebis - CSC Ghiroda si Giarmata Vii 3-1

Au marcat: Szekely (13), Mateuca (43), Susan (67) respectiv Budur (79)

Soimii Lipova - CSM Scolar Resita 0-2

Au marcat: Velcota (6), Staicu (64)

Sambata 11 mai

Crisul Chisineu Cris - CS Hunedoara 1-2

Au marcat: Ciornei (4) respectiv Creciunesc (28), Lehel (72)

Industria Galda - Unirea 1924 Alba Iulia 2-1

Au marcat: Lupsan (86), Circov (88) respectiv David (60)

CS Ocna Mures - FC Avrig 1-3

Au marcat: Cristea (71) respectiv Codrea (32, 53), Gombar (83)

Gloria Lunca Teuz Cermei - Millenium Giarmata 5-2

Au marcat: Vlad (17), Iuga (32), Mager (45), Pruna (71), Bulza (81) respectiv Calin (33), Rosenblum (78)

Clasamentul dupa 28 de etape:

1       CSM Scolar Resita        59p   

2       ACS Dumbravita  55p

3       Soimii Lipova      54p   

4       Gloria Lunca Teuz Cermei     52p   

5       Metalurgistul Cugir      49p   

6       National Sebis    46p   

7       Crisul Chisineu Cris      45p   

8       FC Avrig     43p   

9       Industria Galda   38p   

10     CSC Ghiroda si Giarmata Vii           38p   

11     CS Hunedoara     36p   

12     CNS Cetate Deva          35p   

13     Unirea 1924 Alba Iulia          34p   

14     Millenium Giarmata    29p   

15     CSM Lugoj            9p   

16     CS Ocna Mures   8p     


Stateam si urmaream inaintea acestei etape, mobilizarea ultrasilor resiteni... Mi-a venit in minte un ,,episod’’, petrecut intr-o sedinta a CL-ului resitean... Am inca viu in memorie, rasul plin de sarcasm al prietenului, profesor Adrian Dacica... Acuma va recunosc sincer ca rad mai tare eu ca el, singur, scriind... Dar oare domn’ profesor Dacica si-o mai aminti acea sedinta? Intreb si eu asa ca un simplu muritor: n-ar merita oare acest Marcel Gusca niste scuze publice de la cei care-l ironizau atunci? Nu de alta, dar uite ca acest Gusca, impreuna cu camarazii lui, au reusit si-au mobilizat in jur de 250 suporteri rosso-neri pentru deplasarea de la Pancota... Daca luam in calcul faptul ca echipe de prima liga, aduna in tribune in meciurile de acasa vreo 50 spectatori, si sa spunem corect, suporteri formati din sotii, iubite sau prietene, parinti sau rude ale fotbalistilor, atunci despe ce vorbim noi aici? Mai e de ras domnule prieten Adrian Dacica? Sau daca sunteti cumva in oras la ora la care se va disputa jocul dintre CSM Scolar Resita si ACS Dumbravita, puneti pe dumneavoastra un pulover mai gros, puneti deasupra lui o geaca mai groasa, si mergeti pe stadion! Atentie insa, ar fi frumos daca ati reusi o combinatie de culori rosu cu negru (mai mult rosu)... Si Hai Metalu’!


Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook