La multi ani Paolo Cesare Maldini! Paolo Maldini este fotbalistul care a imbracat in cariera doar tricourile in rosu si negru ale lui AC Milan!

Paolo Maldini s-a nascut pe 26 iunie 1968 la Milano in Italia, a fost si va ramane un emblematic fotbalist italian! Maldini a jucat pe postul de fundas, predominant pe flancul stang sau in centru. A jucat pentru AC Milan pe parcursul intregii sale cariere. A inceput in 1978 la echipa de juniori si s-a retras in 2009... Debutul lui Maldini in Serie A s-a petrecut in 1985. Acesta a avut o cariera stralucitoare cu AC Milan, castigand pana in 2004 de 7 ori Serie A (campionatul Italiei) si de cinci ori Liga Campionilor UEFA. A fost considerat cel mai bun fundas din lume la apogeul carierei sale si este recunoscut pentru calitatile sale defensive, influenta din teren si temperamentul calm. Maldini s-a retras la 41 de ani dupa ce a jucat 24 de sezoane pentru AC Milan la cel mai inalt nivel. Maldini a detinut recordul de selectii in echipa nationala de fotbal a Italiei pana in iulie 2009, fiind depasit de Fabio Cannavaro. Totusi, acesta n-a reusit sa castige nici un trofeu cu echipa nationala a Italiei desi a participat la Campionatul Mondial din 1994 si la Campionatul European din 2000. S-a retras din echipa nationala dupa Campionatul Mondial din 2002, pentru care a jucat de 126 ori, inscriind 7 goluri. Maldini a mai jucat si la Campionatele Mondiale din 1990, 1998 precum si la Campionatele Europene din 1988 si 1996.

Iti multumim pentru momentele frumoase pe care ni le-ai lasat ca amintiri si astazi la cei 51 de ani de viata iti spunem LA MULTI ANI Paolo!


Sursa info: Wikipedia

Sursa foto: motor cautare Google

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook