Incepe Campionatul European de Handbal Feminin pentru Tineret din 2021 cu Romania U19 la start in Grupa D!

Momentul adevarului despre handbalul feminin Under 19, sau despre atat de trambitatul tineret al Romaniei a sosit! In perioada 8-18 Iulie 2021, se va desfasura la Celje in Slovenia, a XIII-a editie a turneului organizat de Federatia Europeana de Handbal, Campionatul European de Handbal Feminin pentru Tineret sau al handbalului feminin pentru nationale Under 19! La fel ca si pentru editia precedenta (cea din 2019), nici pentru cea din 2021 nu s-au organizat turnee de calificare. Echipele calificate au fost selectate „pe baza clasamentului competitiilor EHF EURO si campionatelor EHF pentru categorii tinere de varsta”. La aceasta editie ar fi trebuit sa participe 18 echipe dar s-au facut 16, iar din cele 16 echipe anuntate initial ca vor juca in 4 Grupe numerotate A, B, C si D, au mai ramas 15, pentru ca in ultimul moment, nationala Portugaliei s-a retras din competitie din cauza numeroaselor cazuri de Covid-Delta aparute si-ntre componentele echipei, vor juca meciurile Campionatului European in doua sali din orasul Celje: Športna dvorana Golovec (o sala cu o capacitate de 3.100 locuri) si Dvorana Zlatorog (o sala cu o capacitate de 5.191 locuri). Iata cum arata componenta celor 4 Grupe si programul jocurilor:

Grupa A: Danemarca, Germania, Slovenia si Elvetia

Jocurile din aceasta grupa se vor disputa in sala Športna Golovec Arena.

8 iulie: ora 17:00 (ora Sloveniei) Germania – Elvetia

 ora 19:30 Danemarca – Slovenia

9 iulie: ora 17:00 Elvetia – Danemarca

   ora 19:00 Slovenia – Germania

11 iulie: ora 17:00 Danemarca – Germania

 ora 19:00 Slovenia – Elvetia

Grupa B: Suedia, Rusia, Slovacia

Jocurile din aceasta grupa se vor disputa in sala Športna Golovec Arena.

8 iulie: ora 13:00 Suedia – Slovacia

9 iulie: ora 15: 00 Slovacia – Rusia

11 iulie: ora 13:00 Rusia - Suedia 

Grupa C: Franta, Austria, Muntenegru, Croatia

Jocurile din aceasta grupa se vor disputa in sala Zlatorog Arena.

8 iulie: ora 13:00 Franta – Muntenegru

 ora 15:00 Austria – Croatia

9 iulie: ora 13:00 Croatia – Franta

 ora 15:00 Muntenegru – Austria 

11 iulie: ora 13:00 Franta – Austria

 ora 15:00 Muntenegru – Croatia

Grupa D: Ungaria, Norvegia, ROMANIA, Cehia

 Jocurile din aceasta grupa se vor disputa in sala Zlatorog Arena.

8 iulie: ora 17:00 (18:00 ora Bucurestiului) Ungaria - ROMANIA

 ora 19:00: Norvegia – Cehia 

9 iulie: ora 17:00 Cehia – Ungaria 

  ora 19:00 (ora 20:00 a Bucurestiului) ROMANIA - Norvegia 

11 iulie: ora 17:00 Ungaria - Norvegia

 ora 19:00 (ora 20:00 a Bucurestiului) ROMANIA – Cehia

EHF-ul a dat publicitatii si Regulile de clasare: 1) puncte; 2) puncte in meciurile directe; 3) diferenta de goluri in meciurile directe; 4) numarul de goluri marcate in meciurile directe; 5) golaveraj.

Primele doua clasate din fiecare grupa se vor califica Grupele principale I si II, celelalte doua echipe din fiecare grupa sau locul 3 din Grupa B, vor juca incepand cu 13 iulie in grupele intermediare III si IV (locuri de clasament pentru stabilierea ierarhiei finale sau pentru locurile 9-15).

Despre echipa noastra nationala U19 pregatita de Horatiu Pasca, Mihaela Evi si Mihaela Ciobanu, trebuie sa spunem ca face partea din ,,cea mai cea grea grupa’’ de la acest Campionat European. O echipa nationala alcatuita U19 (asa cum am mai scris in randurile site-ului nostru) dupa traditionalul romanesc PCR sau ,,Pile – Combinatii – Relatii’’. Pentru ca nu discutam acum, aici despre ,,selectia lui Evi’’, haideti sa vedem lotul din 17 jucatoare deplasat in Slovenia de stafful Romaniei: 3 portari, Diana-Adriana Susnea (12), Raluca-Nicoleta Radoi (16), Clara-Beatrice Preda (61) si 14 jucatoare de camp in ordinea numerelor de pe tricouri, Bianca-Stefania Neacsu (4), Andreea-Alexandra Coman (6), Maria-Valentina Ion (8), Angela-Stefania Stoica (10), Ioana-Rebeca Necula (14), Alicia-Maria Gogirla (17), Sarah-Aida Darie (18), Alexandra-Gabriela Dumitrascu (19), Bianca-Andreea Tirle (23), Andreea Ailincai (49), Oana-Doina Bors (cap) (55), Natalia-Raissa Marin (88), Corina-Elena-Romina Lupei (89), Luciana-Mara Matea (98). 

Horatiu Pasca: ”Avem echipa de Europene, dar nu stim masura valorii celorlalte echipe, asa ca o sa fie greu. Romania este o echipa cu pretentii in handbal si speram sa ne ridicam la nivelul asteptarilor. Cu daruire si patriotism cred ca putem obtine rezultate bune, ne dorim calificarea la mondialul de anul viitor si sa ne luptam pentru un Final Four de care Romania are nevoie”.


Dan-Aliosa Ulici: ,,Cand joci doua meciuri internationale la aceasta categorie de varsta cu o echipa necalificata la europene si-ti dau adversarele cu terenul in cap, trebuie sa fim rezervati in declaratii, parerea mea. Daca te uiti in curtea vecinilor maghiari si vezi ca au disputat inaintea acestor europene jocuri de pregatire in compania echipelor se senioare de prima liga din tara lor minus jucatoarele straine, daca te uiti la nationala Norvegiei care s-a pregatit cu un lot largit din 36 sportive, 19 dintre ele au ramas acasa, doar Cehia are coeficienti valorici EHF mai slabi decat ai Romaniei... Degeaba oare ne-au aruncat cei din EHF in urna 3?’’

Trebuie sa mai spunem ca din delegatia Romaniei deplasata la Celije in Slovenia fac parte 17 sportive si un staff alcatuit din 8 persoane! 

Sa le uram succes handbalistelor noastre la acest Campionat European de Handbal Feminin pentru Tineret din 2021 si sa mai spunem ca toate meciurile pot fi urmarite pe canalul de televiziune digitala ehfTV!

Link-uri unde putem urmari meciurile GRATUIT: 

https://www.w19ehfeuro.com/en/livestream-golovec-hall

https://www.w19ehfeuro.com/en/livestream-zlatorog-hall


Sursa info: ehf.com, frh.ro

Sursa foto: frh.ro

Sursa video: Youtube

Nicoleta Banu & Ioana Trasnea 

1 comentarii
  • MIHAI MARIA

    BAFTĂ, ROMÂNIA TINERET! Haideți să demonstrăm că handbalul românesc poate să renască. Să găsim puterea și determinarea de a câștiga în traditia si istoria acestui sport...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook