Pentru ca nu ma las intimidat de niste amenintari, iata ca revin cu ,,altele’’ din regulamentele prost facute de-o adunatura de prostani! Vorba galeriilor ,,pa ei pa mama lor!’’...

Hei, hei, hei... stiti voi, toti ai mei si ai buni si ai mai rai si ai de ma cititi si ai de ma credeti dar si toti ailalti, ascultati ce va spune moshu’ vostru d-aici din Germanika, pentru ca stiti voi, ochii care nu se vad, va vad si nu va vad chiar pe toti bine, la cate prostii se fac prin si de catre noul ferehas...

Imediat ce am avut eu curajul sa semnalez prostiile de prin regulamentele noului ferehas, au aparut si altii care studiind, au gasit multe alte prostii... Si pentru ca io mi-s banatan corect i-am semnalat. Acum va mai semnalez o “scrisoare deschisa” a unui domn, nu-l cunosc si nici nu stiu cine e, care, intr-o luare de pozitie (foarte bine documentata si argumentata), le da peste nas mincinosilor din noul ferehas, ca sa nu spun ca le da chiar PUiE cu basculanta, ca sa aibe sa se sature, iar postarea sa, o gasiti aici:

https://www.facebook.com/groups/2393346187657567/permalink/3520491661609675 

Scrisoarea deschisa se refera la hotia cu modificarea pe sest a sistemului de calificare in grupele “valoare” si “speranta” la junior III. Felicitari d-lui Condeescu J. Alexandru pentru documentare si initiativa.

Dar nici bine nu s-au stins ecourile scandalului cu regulamentul de la J IV, ca alt scandal, tot datorita putreziciunii regulamentelor pastorite de Mazilovschi sticle multe, a aparut la orizont. La mijlocul saptamanii s-a desfasurat o alta etapa (turul 2) a Cupei Romaniei la fete. Delegarile arbitrilor si observatorilor au fost anuntate de luni. Miercuri seara insa, s-a primit un e-mail de la CCOD cu o precizare privind regulamentul competitiei, referitoare la procentul de 40% jucatoare romance. Va dau link-ul catre regulamentul de pe site pentru ca daca cineva nu ma crede sa verifice singur.

https://frh.ro/pdf/regulamente2023/Regulament%20Cupa%20Rom%C3%A2niei,%20masculin%20%C8%99i%20feminin,%20sezon%202022-2023.pdf 

In regulament la art. 1., cineva s-a trezit ca un prost, cu ochii injectati de beutura, si a introdus un punct 4.1. ca nuca-n perete sau ca prostu-ntre sticle... Un idiot mai mare nici ca se putea:

1.4.   Pot participa sportivii care au primit dreptul de joc pentru Liga Națională, sezon competițional 2022 – 2023, conform regulamentelor în vigoare. În Raportul de Joc pot fi înscriși 16 sportivi astfel: − Seniori proprii sau împrumutați; − Cel mult 7 (șapte) juniori născuți 2004, 2005 sau 2006 (dintre care maximum 2 (doi) juniori cu dublă legitimare. Pentru a putea folosi juniori cu dublă legitimare, echipele trebuie să aibă minim 9 (nouă) sportivi proprii înscriși în Raportul de Joc. 

4.1.   La jocurile din cadrul Cupei Românei Râureni feminin și masculin, echipele înscrise în Liga Națională – masculin și feminin au obligația folosirii în permanență a minim trei jucători de naționalitate română cu excepția situației în care un jucător de cetățenie română este eliminat temporar. Dacă un jucător de cetățenie română este descalificat, acesta poate fi înlocuit doar cu un jucător de cetățenie română.* 1 

1.5.   La jocurile din cadrul Cupei României Râureni, reprezentanții celor două echipe au obligația de a semna înainte de începerea jocului, Raportul de Joc.

In acelasi timp, in Regulamentul Ligii Feminine avem punctul 4.2, din regulament care precizeaza: https://frh.ro/pdf/regulamente2023/Regulament%20Liga%20Florilor%20MOL,%20sezon%202022-2023%20(11.08.2022).pdf 

4.2.   Echipele inscrise in Liga Nationala – feminin, care participa la competitiile organizate de FRH (Campionat, Cupa Romaniei si Super Cupa Romaniei) au obligatia de a avea in teren in timpul jocului, din totalul sportivelor, minimum 40% jucatoare de cetatenie romana, astfel: 7 jucatoare in teren – minimum 3 de cetatenie romana, 6, 5 sau 4 jucatoare in teren – minimum 2 de cetatenie romana. Daca o jucatoare de cetatenie romana este eliminata temporar, la expirarea eliminarii echipa trebuie completata tot cu o jucatoare de cetatenie romana. Daca o jucatoare de cetatenie romana este descalificata, aceasta poate fi inlocuita doar cu o jucatoare de cetatenie romana.

Acum, daca cititi punctul 4.1 din Regulamentul Cupei si punctul 4.2 din regulamentul Ligii va rog sa-mi spuneti ce intelegeti, nu de alta dar sa vedeti, ca de inteles e greu de tot, prostanacul de Mazilovschi ce a putut sa faca. Si eu cand va spuneam ca are ochii aburiti si nu vede din cauza sticlelor, poate nu m-ati crezut. Ei, verificati acum, si poate de acum inainte ma veti crede, ca asa cum va spuneam si alta data eu nu am de ce sa va mint. Iar eu si cand gresesc recunosc ca asa-s banatenii.

Daca miercuri seara s-a trimis precizarea de la CCOD (mi s-a promis o copie asa ca in curand va voi putea arata), in etapa precedenta cand au jucat echipe de liga, oare cum s-o fi jucat? A tinut cineva evidenta romancelor? Ca sa nu mai vorbim ca numai un prost care, inainte de alegeri, tot intreba la Radio Erevan, si acum s-a ajuns, mare si tare, poate sa faca asa confuzie intre cetatenie si nationalitate. Stupid people! Alooo ferehasul, mai aveti multi prosti din astia pe functii? Parca ii inmultiti cu boii! Mai bine, ca tot a trecut Dragobetele si maine, poimaine vine primavara, ii inhamati la plug si-i trimiteti sa are pe campii, ca poate se desala si scapam de ei. Se limpezeste si ferehasul si avem niste prosti mai putin si in tara.

Trecand la scandalul saptamanii, ca vorba aia scrisa pe jumatate, pe zidurile vechiului stadion din Giulesti, “consumati peste oceanic”, “nicio masa fara peste”, adica fiecare saptamana cu scandalul ei in handbal, iar saptamana trecuta cu injuriile aduse de galeria Rapidului, Cristinei Neagu suntem surprinsi de o luare de pozitie a lui Din greseala si a ferehasului sau. Prima data ferehasul lui Din greseala ne trimite un komunicat, a la Manea, ca in salile de sport ar trebui interzise tobele (dar numai la echipele oaspete, ca la Bistrita), vuvuzelele (numai cand adversar este Rapidul), alte mijloace de a face zgomot si “galagie”, tipice fanilor si galeriilor, dar nu si aruncatul cu sticle pe teren si cu lichide (apa, urina sau draku mai stie ce ca avem destule exemple), steagurile mari cat o jumatate de tribuna, cum are Rapidul si care nu conteaza ca impiedica spectatorii sa vada terenul de joc si deci si meciul, ca cei care le au oricum nu se uita la meci, dar ai voie sa injuri, ai voie sa refulezi, ca nu esti “la teatru” si, in fond d-aia vii la un spectacol sportiv, sa injuri si, mai ales si mai ales, ai voie sa dai multa, multa PUiE! Ai voie sa injuri si daca nu esti provocat dar mai ales daca esti provocat. Adica, daca injuri esti o galerie elevata si respectata, in Europa sau EURO PA, chiar nu stiu cum o fi mai bine. Cum o fi asta cu provocatul, ca n-o inteleg...

Pe aici, prin Germanika, galeriile au si tobe, unele si cate o trompeta, bucati de lemn care se pun ca manusile pe maini, pentru ca aplaudatul sa fie mai puternic, adica un arsenal diversificat si cat mai complet pentru a face zgomot, a-si incuraja echipa favorita si a impiedica o comunicare facila intre echipa adversa si banca sa tehnica. Si nu le interzice nimeni! Dar cei care injura si amenita, provocati sau nu, sunt scosi de stewarzi afara si chiar amendati de polizei. Adica dreptul tau de a te manifesta se termina unde incepe dreptul meu de a ma manifesta! Klar? Dar e drept ca aici, la noi, nu sunt galeriile lui Dinamo si Rapad, cu sloganurile si cantecele lor porcoase sau de-a dreptul porno...

Realizand ca nu prea e bine ce au facut, dupa ce au intrebat in gura mare ce valoare nationala e Neagu si si-au raspuns singuri, rapidistii si-au revizuit pozitia si au spus ca ei nu au nimic cu jucatoarea Neagu ci cu omul, pardon femeia Neagu, careia i-au dat PUiE, si au facut o comparatie cu fiscul spaniol si cu Messi. Trecand peste prostia comparatiei, pentru ca fiscul spaniol nu a venit pe stadion sa-i strige lui Messi: PUiE hotule, de ce nu platesti impozitele, nu putem decat sa ne minunam de vidul din capul unora. Dar de la o galerie ce te astepti? In plus mai e si antecedentul cu “echipa primariei, rusinea Romaniei”, desi echipa primariei este o fosta campioana a Europei, tot asa cum Rapidul e o fosta campioana a Romaniei. Sa speram ca Vasiliu ii va tempera, mai ales daca va plati o amenda substantiala. Ceea ce, dupa cum merg lucrurile, eu nu prea cred. Vorbesc de amenda si veti vedea de ce cred eu asta.

Trecand apoi la luarea de pozitie a lui Din greseala cadem pe spate atunci cand ni se spune ca din locul in care a urmarit el meciul (din cate am auzit a fost din mijlocul tribunei oficiale) nu a auzit nicio injuratura, nicio PUiE, nimic, pentru ca vezi doamne, in mijlocul galeriei rapidiste erau boxe care acopereau ce striga si cata PUiE dadea galeria. O fi surd, saracul! Si, mai ales, ca galeria a fost provocata!!!!. Adica, conform scuzei unui criminal, “am bagat cutitul in el pentru ca nu a vrut sa-mi dea o tigara”. Sau asta e comparabila cu deviza Mafiei: cine e surd, orb si tace, traieste o mie de ani in pace”? Asa mai Costelus? Esti mafiot? Saracii, au fost provocati! Adica te-ai pronuntat inaintea comisiei de disciplina! Si Vasile Căcăţoi ce sa mai hotareasca acum? Tu crezi ca militianul e atat de retardant incat sa nu receptioneze mesajul? Am scris receptioneze pentru ca din cate mi se spune el intelege cam greu. De fapt el evita. Eu am inteles cum e dar cred ca si el a vazut directia! Iar directia ta e pro rapid, ca nu degeaba ai fost asa de bucuros anul trecut cand a “luat” , cum a “luat” Rapidul campionatul si nu degeaba plangi pe umarul lor acum!

Sa nu uiti, Darie, pardon, Costelus, ca tu de bun manager ce esti, dai mai mereu cu bâta-n balta! Si dupa meciul cu Muntenegru si dupa meciul asta. Te-a invatat lumea, te-a luat deja la ochi. Mai bine taci! 

Costelus, Din greseala tu nu esti presedintele tuturor din handbal, tu ai partipriuri, tu ai preferati si, mai ales, tu ii favorizezi pe preferatii tai si ii apesi pe gat pe ceilalti. Si ce ma mira este ca-i apesi pe gat pe unii care mi s-au jurat cu cerul si cu pamantul ca te-au votat, crezand in promisiunile tale si satui de alde Dedulescu, pe care, de fapt, acum il regreta. Dar nu-i nimic, Dumnezeu iti va da dupa inima si sufletul tau. Si tie si acolitilor tai. Ca si daca nu scoti demisia in aprilie, toti imi spun ca un an a trecut deja, ceilalti vor trece repede si nu mai e mult pana departe, nici pentru tine, nici pentru Veselovschi, pardon Mazilovschi al tau si nici pentru plagiatorul Coperta. Ca in tara nemultumirea e mai mare, in handbal, decat anti PNL si PSD...

Daca revenim la campionate stau si ma intreb cum, mama dracului, poti sa dai doua meciuri, la liga, intr-o saptamana unui cuplu, chiar daca e de internationali, cum mama dracului poti sa delegi un observator la doua meciuri in 48 de ore? Chiar nu mai sunt altii? Sau astia, delegati la gramada, au un PFA cu norma de venit si daca tot platesc un impozit fix trebuie sa-si scoata banii si deci trebuie sa depaseasca, cu mult, impozitul platit? Nu v-ati saturat de echipele care “cer” arbitri? Cand am scris cer nu ma gandesc la cel albastru ci la cei care solicita. Pai nu v-ati saturat, ca sunt prietenii vostri si au si ei 3 – 4 cupluri in care au incredere ca-i ajuta. Si asa, o mana spala pe alta si amandoua fata. Tu, acum esti carpa in fata lor, dar cand se va schimba puterea politica speri ca ei te pot ajuta. Ca de la garaGatu incoace si trecand pe la Dedulescu, nu s-au schimbat decat sefii si favoritii lor, manierele, de fapt proastele obiceiuri au ramas aceleasi. Cam ca la Stark si Stefan la Turda cu Minaur.

Dar hai sa trecem, ca ti-am facut prea multa reclama si, pe cuvantul meu de banatan de la munte, ca nu meriti. Nu esti decat un laudaros si un mincinos. Iar la alegerile viitoare lumea te va sti, te va cunoaste si-ti va da si tie ce i-a dat galeria Rapidului, Cristinei. Asa ca pregateste-te. Ca nemultumirea e deja mare si in 4 ani cazanul va da in clocot. Iar Vicele Dinu nu te va mai sustine. Vei ramane cu prostalanul si cu Căcăţoiul tau sa dai socoteala in fata celor multi. Din pacate, noi, daca asteptam patru ani, vom vedea cum handbalul se va duce pe pul@, pardon pe tobogan, cum nu ne vom califica la olimpiada, ca Parisul e departe, cum vom primi din ce in ce mai putini bani de la minister si cum va trebui sa platim, cu totii, amatorismul managementului tau.

O ramai, ramai deci cu handicacatii tai si lasa-ne, lasa-ne!

Daca discutam despre programul viitor al lotului de juniori, stiti voi, ala cu Paunescu, jucatorul Stelei, la care a urlat in vestiar un dobitoc, stiti voi evenimentul, va anuntam ca noul ferehas nu a mai vrut sa dea niciun amanunt despre actiunile acestui lot, ca poate, poate nu mai aflam, ca mergem iar in Egipt si faraon va fi iar dobitocul...

Si acum, in incheiere va spun iar, ca v-am scris o istorioara nostima, nuantata, romantata si pamfletata sa nu vina Veselovschi sa se lege si sa se judece cu mine si sa stea si Mazilovschi-n banca lui si sa guste direct din sticlute...

Doar stati cu ochii pe www.sportmacsimsiemotie.ro pentru ca asa cum am promis, uite ca noi respectam ceea ce-am promis, daca ne tot laudam ca ,,ochii care nu se vad, din Germanica chiar va vad’’ si vorba unui mare clasic in viata ,,nici nu stiti ce pierdeti!’’...


Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook