Supliment de dupa Mucenici!

Mai fratii mei de suferinta, copii ai durerii, daca tot sunt bolnav si stau p-acasa, mai mult la pat, beteag de şale, am timp sa ma uit la ProstTV si Arena TV, sa citesc Pro(st)Sport, cu ala de i se nazare, in prim plan, si Gazeta Sporturilor, dar si site-ul ferehas, am a va spune, ce am vazut mai pe seara pe site-ul ferehas, la comunicari de la CCD, adica Comisia Centrala de Disciplina, care, va reamintesc este condusa de catre Vasile Căcăţoi, care s-a plimbat cu betivanul de Veselovschi-Maimuţovschi-Prostolovschi ca recompensa primita de la din interes(e), din greseala, din La famiglia sau din mafiotul, adica, mai pe romaneste:

Intr-o sedinta cu totul si cu totul exceptionala, adica extraordinara a CCD-ului condus de fostul militian, pensionar special, Vasile Căcăţoi, in tinerete fost coleg de facultate cu Din La Famiglia si numit in aceasta fonctie conform apucaturilor noului ferehas, de a se inconjura numai de prieteni, slugoi si familii, au fost sanctionate 6 echipe pentru retragerea din campionatele nationale de juniori 1, 2 si 3, (retragere chiar si din grupa “valoare”) si cinci meciuri au fost omologate cu 10 – 0 pentru neprezentari. Neprezentarile astea sunt facute pentru economii, ca daca nu mai am sanse de calificare ce rost are sa mai fac cheltuieli sau daca intr-o grupa avem doar doua echipe? Ca astea oricum se califica impreuna mai departe... Astfel pe baza unei intelegeri de genul “eu nu ma prezint la tine, tu nu te prezinti la mine, ambele echipe fac economie de lovele dar handbalul pierde. Jucatorii au meciuri mai putine si astfel ajungem ca o echipa sa ajunga la un turneu semifinal sau final cu vreo 10 – 15 meciuri jucate intr-un an competitional. Si ne mai miram ca ne scufundam! Antrenamente putine, ca n-avem sali suficiente, in sali facem economie la curent, caldura, apa, deci temperatura e cam ca afara, doar ca nu bate vantul (din pacate prin acoperisul unora...), muros izbitor de mucegai prin vestiare, toaleta mai putine ca unele-s nefunctionale, iar semiobscuritatea e la ea acasa... Ne reamintim de Eminescu si poeziile lui si cu mici modificari, ale versurilor, vedem realitatea:

Pe langa bănci de lemn, în mica sala mohorâtă,

Unde pătrunde ziua printre fereşti murdare,

Şi praful acopera podeaua, stătea posomorâtă,

Cu feţe-ntunecoase, triste, o ceată costelivă,

Copii săraci şi sceptici ai plebei proletare.

In ritmul asta de retrageri Famiglia asta mafiota n-o sa mai aibe ce pastori. Numarul de echipe va fi atat de mic incat nu se vor mai putea organiza campionate, ca oricum ordinal ministrului 40% este cam pe muchie de cutie datorita UE. Sau mai corect spus, e chiar groasa cu Legea Muncii UE... Oricum, sanctiunea e data in van, adica degeaba sau in si din piata de vechituri, de niste prostalani cu facultatea de drept facuta la Bioecologie la seral sau la distanta, care nu realizeaza ca nu se pricep, ca sunt si pe langa drum si pe langa gard si, aburiti de sticle, penalizeaza toate echipele unui club, crezand ca fac dreptate. “Dreptatea lor” face insa un mare rau handbalului romanesc. Iar echipele de juniori ne arata, tuturor, cu mult curaj, ca nu dau nici 2 (DOI) bani pe La Famiglia care conduce noul ferehas, in frunte cu conservarul borcanat si Maimuţovschi-Prostolovschi. Suna cam apocaliptic, nu? Nu cred ca trebuie sa va reamintesc ca in campania electorala, Din greseala, (s-)a promis preluarea si achitarea baremurilor de la meciurile de juniori de catre noul ferehas. El a promis doar, ca e roman la d-astea... Iar rezultatul a fost tocmai pe dos, adica baremurile de arbitraj, la juniori, s-au dublat si sunt achitate tot de catre echipe. Si am semnale clare ca parintii pun ban pe ban, fac cheta si pun diferenta... Nu mai vorbim de toate prostiile cu finantarea insuficienta cronica, cu inflatia care a dus preturile la cer (parca era un cantec cu “ridica-ma la cer”, dar in mod sigur nu era vorba nici de inflatie si nici de preturi) si cu o politica, cel putin fata de sport, gresita... Daca tot am vorbit de militian, prin sat circula o vorba, precum ca, in tinerete, militianul mergea spre casa cu troleibuzul si cobora la capat. Inainte sa coboare vede un om adormit si merge spre el sa-l scoale. Cand ajunge langa el vede ca omul tinea in mana o carte: Teoria campului magnetic. Il zgaltaie usor, il trezeste si-I spune: Scoala agronomule, am ajuns!

Vedem clar (vorba lui Cotabita si a celor de la VH2 ,,Trece vremea’’) cum trecerea, la juniori 2 si 3, de la turnee de week-end cu 5 meciuri, la etape saptamanale a dus la reducerea numarului de meciuri per jucator per an si a scazut nivelul de pregatire si interesul pentru handbal. La fel de clar este ca ceva trebuie schimbat. Si, daca ma intrebati pe mine, va spun, la fel de clar, ca trebuie schimbata conducerea. Adica, mai pe romaneste, hai sa cerem, la Adunarea Generala din aprilie, DEMISIA conservarului si a prostalanului sau care a incurcat regulamentele!

Dupa catastrofa Din Feroe (gurile rele ne spun ca Din Ghinion a fost si el in sala, ca numai in Feroe nu fusese si ca de aia am pierdut, ca aduce ghinion ca nici Doamne Doamne nu-l vrea, precum v-am mai spus) inceputa prost cu o asteptare prelungita pe aeroport, datorita anularii unui zbor, si terminata si mai prost, cu o noua infrangere ISTORICA, toti actualii, dar si fostii, stiti voi continuarea cu “cei mai destepti de pe pamant au fost intotdeauna …” au inceput sa-l critice pe antrenor. Sigur ca antrenorul are si el marele lui “merit” in obtinerea rezultatului, dar sa nu uitam ca de jucat au jucat jucatorii. Adica sa fim corecti pana la capat si in continuarea lui, jucatorii au mimat ca au jucat! Ca nici ţurca n-au jucat. Poate or fi jucat berbunca! Ei sunt principalii vinovati. In mod sigur, au partea lor de vina si antrenorii care-i pregatesc pe la cluburi, precum si cei care i-au pregatit pe la juniori. Si uite asa revenim tot la juniori, cu meciuri putine, cu pregatire in conditii grele, cu sali putine, murdare, friguroase si intunecoase, uneori chiar degradate, cu alimentatie deficitara, cu staff incomplet sau chiar mai rau, incompetent si jucam o batuta tot pe loc pe loc pe loc, pana vom muri de tot!... Ca daca nu se schimba nimic, ca maine, poimaine ne ducem dracului de tot, cu handbalul nostru. 

Iar dupa infrangera ISTORICA, made by Din, ce sa vezi, aceeasi prostie cu alta palarie, adica o noua intarziere si o alta zi pierduta prin aeroporturi si pe drum. Norocul lor ca s-au luat bilete dus-intors ca altfel, la cum au jucat, n-aveam nevoie sa-i mai aducem acasa... Gaseam sigur alti 16, tot asa de slabi, ca sa joace si sambata in Dinamo... Daca ma credeti pe mine recuperarea s-a facut cu sauna in autobuz si in inghesuiala din sala de asteptare iar antrenamentul de vineri dimineata nu s-a facut in sala Dinamo ci in sala de bagaje a aeroportului, cu sacose, geamantane si trolere, fara dus ca nu era apa calda, totul in ciuda feroezilor care nu stiu cum mama dracului, au ajuns la Bucuresti joi dupa amaiaza. Si asta confirma ca au facut ceva vraji, cum fac toti nordicii, ca altfel nu se poate... Ca probabil tot cu vraji ne-au batut, ca noi suntem de 4 ori campioni mondiali. Sau asa e cand se aliniaza astrele stramb si nici Doamne, Doamne nu-l mai vrea pe conservar. Si daca nu ma credeti ca presimteam asta, va invit, din nou sa cititi articolul meu “De dupa alegeri… C-asta-i handbalul nostru care ne mananca zilele, noptile...”, din 16 august 2022, 09:57. Asta ca sa vedeti ca ma pricep si nu vorbesc prostii. Deci cine nu ma crede, sa puna mana sa caute articolul si sa-l (re)citeasca.

     Deci ascultati la mandea, de aici din Germanika, va spun sa aveti grija sa nu luati iar bataita la popoul gol ca si meciul retur de la Bucuresti a inceput prost si legea lui Murphy ne lumineaza, cu ce incepe prost se termina si mai PROST. Iar cum biletele de 60 de lei nu s-au vandut, Din greseala (se) cauta copii care se vina la meci si sa intre gratis. Eu cred ca ei au pus 60 de lei biletul ca sa evite aglomeratia si sa nu se inghesuie lumea la asa un meci tare. Le aduc eu aminte ca si garaGatu si Dedulescu mai umpleau salile dar Din conserva le goleste. Si probabil au ales o sala mai mica (Dinamo) decat Polivalenta ca lumea nu prea se inghesuie sa vada un meci cu o echipa mica, careia, conform socototelii de-acasa, dar care nu se potriveste cu cea de la piata, ii dam vreo 10 inainte.

        Si ca sa vedeti ca am scris tot io, am grija sa va spun ca am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea iaca-asa, adica asa cum m-am priceput, o poveste nuantata, romantata, si mai ales pamfletata, sa nu aibe vreun prostalan vreo idee sa ma poarte pe drumuri. Iar astia care s-ar putea sa aveti idei idioate, aveti grija ce-a patit Madame Brigitte Macron care a pierdut un proces cu doua femei care au spus despre ea ca este transsexuala. Deci esti persoana publica, indura, ca presa are tot dreptul sa se ia de tine, sa te frece pe razatoare (“ia-l pe ciocoi de guler si da-l pe razatoare”), daca faci prostii si cu regulamentele, si cu transferarile. Si aveti grija ca am in pregatire o bomba cu transferurile. Asteptati nucleara adica...

PS. Am castigat cu Ferocii! Ura! Ne-am scos! Dar ne-a trecut glontul pe la ureche... Halal ,,hambal’’ bre!


Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook