FEDERATIA ROMANA DE BORCANE! Crede si crede-ne pentru ca suntem SporT maCSim si EmotiE la superlativ!

Mai, mai astia-i mei... Si buni si rai, si frati si fartati, dar si cumnati, chiar si sogori... Stati putin, cujetati, cititi si-mprastiati... Ascultati ce va (mai) spun ca v-am dovedit si-n alte dati, ca nu va mint si va spun numai ce-am auzit si ce-am si verificat si ce aflati de la mine e adevarul gol golut... Ca sa n-avem vorbe, nu de alta... Mi-am propus ca in episodul de azi am sa va dau unele informatii din interiorul noului ferehas, adica FRH SRL, condus din conserva...

In ultimele zile ale saptamanii trecute am aflat una tare! Dar tare de tot, credeti-ma pe cuvant! Asta asa ca sa vedeti ca de cand a ajuns sef Din greseala nimeni nu mai da nici macar o conserva degerata sau chiar goala, pe noul ferehas. Un grup de vreo 27 de cetateni romani, vorbitori de limba aia grea si intortocheata, pentru noi, care se vorbeste in tara din vestul Romaniei, limba maghiara, adica, au fost in Ungaria si au facut un curs de antrenori organizat de federatia de acolo. Nu stiu daca a fost un curs normal, organizat pentru toata lumea, la care sa fi participat si unguri din Ungarika, sau unul special, numai pentru romanasii nostrii, neaosi de altfel, cunoscatori de istenem boangănem... Dintre participanti, lumea vorbeste ca unii sau mai multi, habar n-am, nu au nicio legatura cu handbalul sau cu sportul, in general, fiind ingineri si multe alte profesii, de felul lor onorabile, dar fara vreo legatura sau hivatkozas (a se citi tot legatura) cu antrenoratul. Ce au cautat ei acolo si ce i-a manat pe ei in lupta, nu stim, poate numai chichirez gâlceava... Zic!...

          Acuma, sigur ca nu-l poti impiedica pe om, pe banii lui, sau ai sai, sa faca ce scoala vrea el, ce cursuri vrea si sa invete si (mai ales) unde vrea el... Ca vorba ceea, turcu’, pardon, unguru’ plateste! Cu si pe banii sai, unguru’ face ce vrea. Problema ar fi ca daca tot vrea sa activeze ca antrenor in handbal, de ce nu a urmat o scoala din Romanika? Si cum ar fi daca ungurasii din Ungarika ar veni sa faca scoala de antrenori sau master coach la noi? Dar de la absolvirea cursului si pana la recunoasterea diplomei, in tara Mioritei, ar fi ceva poteci de batatorit, cai de parcurs, mai ales daca avem in vedere compararea programei celor doua scoli de antrenori sau a cursurilor de instructori sportivi si apoi sa judecam recunoasterea diplomelor. Dar nu prea e treaba noastra sa echivalam diplome, sau nu. In Romanika poti face cursuri ca sa devii instructor sportiv (durata de 1 an) sau faci, la Bucuresti scoala de antrenori, cu durata de 2 ani. Vorbitorii de istenem au facut un curs de cateva zile (mai multe sau mai putine, nu stiu, dar nici nu are prea mare importanta) si au fost calificati ca antrenori. Si cu diploma de acolo s-au intors in Romanika si au cerut echivalarea, la ferehasul conservarului. Si Maimuţovschi nu prea stie cum s-o dea ca sa nu-l ia CNCD-ul pentru discriminare, ca si asa a avut probleme cu Vladimir Paunescu, atunci cand a vorbit ca ultimul GOLogAN, nu, nici macar in piata ci la radio, ca sa-l auda toata lumea. C-asa-i in UE, scolile si diplomele trebuie recunoscute si echivalate, reciproc. Mai ramane, si asta chiar ar fi de dorit, ca ungurii sa ne faca si niscai jucatori, ca tare mare nevoie am avea de asa ceva ca ei, oricum, se ocupa de cresterea si formarea jucatorilor, mai bine decat noi si apoi si de niscai arbitri, vorbitori de aceeasi limba, si sa ne trezim cu ei pe la Satui Mare, Odorhei, Miercurea Ciuc, Sf. Gheorghe sau chiar Tg. Mures. Hai ca-i buna! Mai conservare, mai Maimutovschi, aveti grija ce mama dracului faceti, ca maine, poimaine, ferehasul vostru, intemeiat pe relatii de familie si pe pile, se va desfiinta si de handbalul romanesc se va ocupa Magyar Kezilabda Szövetseg (adica federatia de handbal a ungurilor, pentru cei care nu inteleg limba asta), daca nu peste tot, cel putin in Transilvania. Ca oricum, voi nu faceti nimic bun, ci numai prostii. Si ungurasii investesc in handbal mai mult decat o faceti voi... De vreo 10 zile au inceput sa circule in social-media doua foto dintr-un birou de la ferehasul borcanelor. La prima vedere nu e mare lucru, dar cand maresti putin fotografia te minunezi si apoi chiar te crucesti cu ce prostii se poate ocupa o femeie. Bine, bine, dar nu chiar orice femeie, ci faimoasa d-na Mona Sania Nicolaescu, telefon 0723 585 697 si e-mail monanicolaescu@yahoo.com, domiciliata prin Pantelimon, absolventa de FSEGA, Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, (adica stiinte economice si gestiunea afacerilor) si care isi face reclama pe ,,feisbuc’’ ca e: 

• Personal trainer

• Team trainer

• Physical therapy

• Fitness coach

• Strength and condit

Cand le face pe toate, nu stiu, ca ea e angajata la ferehasul borcanelor si mai e si un fel de antrenoare la Pantelimon. Dar poate ca a renuntat la activitatile suplimentare de cand ia un salariu barosan de barosan, de la borcanferehas. Pe contul ei de feisbucista (ca de acolo am toate informatiile) apare ca e foarte interesata de anchetele recorder, deci hai sa-i propunem si noi un episod nou, ca tot a fost inregistrata (adik, pe englezeste recorded) la candid camera, sau mai pe romaneste cu camera ascunsa. Pot sa va spun ca am fotografiile din vreo 4 sau chiar 5 surse, unii dintre cei care mi le-au trimis facand chiar comentarii savuroase (pacat ca nu putem sa le publicam) si de aceea v-am spus ca fotografiile circula prin social media.

Fotografia asta e o fotografie inocenta. Un birou, o mapa de birou, un scaun directorial, hartii, dosare... Am mai vazut fotografii cu birourile de sub tribuna din ferehas. Chiar am fost invitat odata sa vizitez ferehasul, dar am refuzat. Stiti multi si motivul... Pe mine nu ma cumpara nimeni! Si nici vreo fonctie nu vreau... Ca sa ne fie clar...

Interesant este daca marim putin afisul de pe perete, ca sa vedem ce scrie acolo.

Si acum ia priviti voi, mai jos (in detaliu) ce scrie si semneaza d-na Sania: „Eu dau muie. Nu dau explicatii. Semnatura: Sania’’   Si apoi, cu alta culoare, mai spalacita, e intrebata de cineva cu cojones: Dar de luat? Sau o fi fost o propunere mascata? Sau, asa cum am spus, e doar o intrebare? 

Si raspunsul ei: doar de la sot.

Sincer va spun ca pe noi nu ne intereseaza ce fac dl si dna Sania, in dormitor, bucatarie, pivnita, pe masina de spalat la magazin sau in vreo cabina de proba la second-hand. Dar mi se pare cel putin deplasat sa ne spui ca tu dai ceva ce nu poti si cel putin corect ca recunosti ce faci. Dar repet ce faci tu, in particular, cu sotul tau, nu ne intereseaza. E treaba ei, dar de fapt a lor, ca sunt familie si tot ce fac, fac impreuna... 

Nici nu suntem curiosi sa aflam si daca fiica sau fiul vostru stie sa citeasca si te intreaba ce e aia SUIE, tu trebuie sa-i explici si ce e aia, si cum o iei, dar si cum o dai.

Un lucru e clar: asta nu e limbaj de FRH! Si in niciun caz de afisat pe pereti. Un calendar cu competitiile de handbal pe luni si zile nu a pus.  Ciudat e insa ca cica a trecut si presedintele conservelor, pe acolo, prin biroul ei, si a luat foaia, posterul, afisul, cum vreti sa-i spuneti de pe perete si i l-a lasat pe birou. 

Lumea o mai si reclama pentru ce prostii face, pentru cum se comporta si, pentru ce a debitat pe la Bistrita. Mai conserva, e frumos ce face madama asta? Mai Maimutovschi, tu ce pazesti? Astia-s oamenii noi pe care i-ati adus in federatia de conserve? Cu astfel de personaje defilati? Ca tot veni vorba de oamenii noi ai conservarului, hai sa va mai dau niste detalii. Faimosul Dicu, adus ce Costelus conserva, pe post de director, l-a lasat cu kuru-n balta si a plecat, nu inainte de a baga putin frica-n angajati, cu comportamentul sau si cu intrebarile lui. Ca tot lumea vorbeste ca prietenul Dicu ajunsese in conflict cu Maimutovschi. S-o fi convins si el, ca n-are nici cu cine si nici ce face cu astfel de rebuturi? Cica pe postul sau a fost angajat, recent faimosul militian-pensionar-special, fost coleg cu Costelus la pulitehnica, si care, apoi a terminat la dreptul de la Ecologie, Vasilica Căcăţoi. Cum draku e asta sa fii director la borcane si presedintele CCD a federatiei de borcane, nu prea stiu... Ca esti subordonatul lui Maimutovschi iar CCD scrie in statutul si regulamentele federatiei de borcane ca e INDEPENDENTA. Sau nu E! Deci pana la 16:30 esti subordonatul lui Maimutovschi si de la 16:31 devii presedinte de comisie independenta? Numai ca CCD-ul condus de tine este tot subordonat lui Maimutovschi, asa cum de fapt scrie in Statutul FRH. Cum o fi asta? Hai ca-i scriem Ministrului. Desi el are acum o mare problema, ca l-a premiat pe tac-su si se iau parlamentarii de el... Dar cu sprijinul UDeMeReu, trece el si de problema asta... Dar auzim noi p-acilisa prin GermaniCA CA au intrat pe fir niste nenea care au cojones grandes... Si acesti nenea vor neste explicatii... Sa vedem pe unde scoate chimesa biciclistu’ acu’... Daca tot am vorbit de familia Sania, hai sa va mai aduc aminte si de celelalte familii aduse in La Famiglia, condusa Din greseala si Maimutovschi. Ca familia Sania nu e singura familie. In total sunt patru familii.

Mai avem. Familia Luca (Andrei si Steluta). Familia Chirvase, cu Radu cel razbunator care scoate ziaristii din grupul de Whatsapp al federatiei si sotia lui cea psih oloaga de la ferehasul borcanului. In ultima clipa aflam ca Radu si-a dat demisia. Familia Ghionea (Valentin si Renata), nu stiu daca in sfarsit sau in ultimul rand. Mai avem locuri? Eu cred ca si daca nu mai avem se pot inventa. 

Ca tot am vorbit de Maimuţovschi vreau sa va mai dau una buna. Stiti voi care e cea mai noua porecla a lui Maimuţovschi? Nu stiti, normal, ca d-aia e aicili sa uica al vostru, sa va spuie!

Toata lumea il striga ,,Frankfurt’’... Da, da chiar asa! Si nu va ganditi ca are vreo legatura cu cele doua orase de pe Main si de pe Oder ci si-a imprumutat cognulele de la Frankfurt de la Vacanta Mare, pentru ca ii uneste ticul verbal cu: „Sa moaraaa, mamaaaa!” Frankfurt de la Vacanta Mare mai spunea si „Te sparg sa moaraaa, mamaaaa!” Nu pot pune accentele dar Frankfurt de la federatia de conserve are acelasi tic verbal. Dar na, ce sa faci, limbaj de secretaur general crescut la margine de sat, la margine de drum, prin Rahova sau Ferentari si dat afara de clubul Steaua pentru tot ce a facut si pentru tot ce nu a realizat...

Desi mai avem, mai facem si o pauza, deci iar am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea iac-asa, nuantata, romantata si pamfletata. Sa moara prostii de necaz! Ca daca va tot spune moshu ca ,,Ochii care nu se vad, din Germanica chiar va vad!’’ nu-l credeti... Doar stati cu ochii pe www.sportmacsimsiemotie.ro pentru ca vorba unui mare clasic in viata ,,Nici nu stiti cat pierdeti!’’...


Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Galerie foto

1 comentarii
  • Diana Filimon

    Domnule Dan-Aliosa Ulici, va felicit! Chiar aveți cojones! Păcat ca sunteți printre puținii ziariști cu coloană vertebrala! Sănătate și putere de munca va doresc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook