România U19 la Campionatul European de-acasa, o ,,Romanie a ramelor cu ochi''... Si vine Germania...

Vrem sau nu, unii lipsesc... Motivat, ca deh, sunt in vacanta!... Satui de meleaguri mioritice, ii vedem  prin poze, hai hui... Majoritatea-n Grecia... Acuma e drept ca e dreptul fiecaruia pe unde umbla brambura. E vacanta lor. Sunt  banii lor, si-atunci... ma rog, fiecare ,,...dupa posibilitati...'' Altii am ramas acasa si-ncercam sa ne ocupam timpul... Normal, cu  ochii pe underitele noastre 19... Noi romanii am inceput sa ne pricepem dupa politica, agricultura, iata ca... la handbal... Dupa debutul fulminant incununat cu o victorie la islandeze, a venit momentul adevarului, jocul cu lusitanele... Imediat dupa primul joc, stiti voi, ala in care ne-am facut rost de-un MVP, ma contacteaza un amic jurnalist german de la un important cotidian si ma-ntreaba direct: ,,Cum este posibil ca aceasta jucatoare, aleasa MVP, sa fie componenta a unei echipe de liga secunda?''  Intai, i-am explicat colegului german ca domnisoara Denisa Lixandroiu este fosta jucatoare in prima liga cu aceeasi echipa, numai ca, din acest sezon... Nu puteam sa-i spun adevarul omului, ca MVP-ul n-a prea avut de ales... Si-n secunda urmatoare i-am explicat colegului treaba aia romaneasca, stiti  voi, fluctuatiile... Ca nu m-am inselat (nici  in privinta jocului elevelor doamnei Mona Pasca, nici  in privinta jucatoarei MVP al primului joc), fara falsa modestie, am cam inceput sa prind  ca sa nu zic deprind cam cum sta treaba cu vrajeala... Dar pentru ca nu vreau sa-mi asum eu toate prostiile unora sau altora, din tribuna, de pe banca sau din teren, am cerut  parerea unui antrenor autorizat, specializat in handbal... Omul e toba de handbal, e franco, nu bate campii ca mine, e pragmatic si le expune tehnic si tactic pe-telesul tuturor...


Slăbiciuni evidente în apărare și probleme de comunicare...

Lipsa adaptării la acțiunile tehnico-tactice ale adversarilor și erori în execuțiile tehnice, rezultatul unei apărări neconsolidate

Campionatul European de handbal feminin a adus cu sine multe provocări pentru echipa națională a României. Deși existau așteptări ridicate și speranțe de performanță, rezultatele de până acum au scos în evidență slăbiciunile evidente în apărare și problemele de comunicare ale echipei. Lipsa adaptării la acțiunile tehnico-tactice ale adversarilor, erorile în execuțiile tehnice și jocul individual excesiv au contribuit la un atac ineficient și la eșecul în găsirea punctelor slabe ale apărării Portugaliei.

Lipsa comunicării și coordonării în apărare: Unul dintre principalele aspecte care au afectat performanța echipei a fost lipsa comunicării și coordonării în apărare. Comunicarea precară în jocul cu pivotul advers a deschis spații în defensivă, permițând adversarilor să surprindă de nenumărate ori cu joc 2 v 2 ; 3v2 (destabilizând apărarea ) si multe superiorități numerice create in urma unor colaborări pe posturi apropiate, blocaje, plecări neanticipate, etc. Această lipsă de comunicare a dus la dificultăți, la întâmpinarea adversarilor și în anticiparea acțiunilor tehnico-tactice ale acestora.  

Erori în execuțiile tehnice și lipsa presiunii în atac: Execuțiile tehnice precare, pasele imprecise și aruncările slabe au fost alte probleme evidente în atacul echipei României. Interii nu au reușit să exercite o presiune adecvată asupra atacului advers, permițând portughezelor să se apere confortabil și să-și desfășoare acțiunile fără întreruperi sau stres.

 Colaborarea și comunicarea sunt aspecte esențiale în handbalul modern, atât pe teren, cât și de pe bancă. Din păcate, echipa României a suferit de o lipsă evidentă de colaborare și comunicare eficientă în timpul meciurilor. Jocul individual excesiv și lipsa de cooperare între jucătoare au dus la luarea unor decizii proaste și la pierderea unor oportunități de a marca goluri. Această abordare fragmentată și lipsa de coeziune în echipă au slăbit performanța și au avut un impact negativ asupra scorului. Este necesar ca antrenorii și jucătorii să recunoască importanța colaborării și a comunicării eficiente pentru a îmbunătăți jocul și a obține rezultate mai bune în viitor.

 Deciziile celor responsabili de instalarea acestui staff ar trebui să le transmită acestora că handbalul modern presupune atac în viteză, contraatac ,faza a II-a si repunerea de la centru. A era sa uit si eu, REPLIERE… Prima faza a apararii ...

 Lipsa de creativitate și imprevizibilitate: Un alt aspect care a afectat jocul echipei României a fost lipsa de creativitate și imprevizibilitate în atac. Acest lucru a făcut ca strategiile echipei să devină previzibile și ușor de contracarat de adversari. Fără un joc imprevizibil și variat, echipa nu a reușit să surprindă defensiva portugheză și să exploateze punctele slabe ale acesteia.

Performanța slabă în apărare și atacul ineficient au fost principalele motive pentru rezultatele sub așteptări ale echipei României in acest joc . Lipsa adaptării la acțiunile tehnico-tactice ale adversarilor, erorile în execuțiile tehnice, jocul individual excesiv și lipsa de colaborare și comunicare au avut un impact negativ asupra rezultatului de pe tabela de marcaj. Este nevoie de o analiză atentă și de măsuri corective pentru a consolida apărarea și a îmbunătăți performanța în atac. Pentru ca atentie, ,,Vine Germania!''

Ei, si acum iar incalec pe-o sa... Stiti voi...

Si sa nu uitati ca de departe, din Germanika, ochii care nu se vad, va vad, urechile sunt ascutite, ca ale lupului (asta daca tot sarbatorim pe-aici ,,lupul'') si aud tot, iar cand mai am cate ceva de spus, mai scriu, pac, “la razboiu”, cate o epistola, ca sa aflati toti ce am aflat si eu.

Foto: facebook autorul

Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

P.S. ,,Romania ramelor cu ochi'' un titlu de carte al domnului doctor Paul Purea

8 comentarii
  • Nicoleta

    Se vede clar în articol ca este o analiză a unui expert. Eu ca mama de handbalistă sunt daca vreți, frustrata pentru ca doamna de la Maramureș îmi tot evită copilul. Unii cunoscand-o spun ca ar merita o șansă. Dar te pui cu PCR-ul? Nu voi duce niciodată plocoane. Si ca sa fim realiști, tot noi cu Facebook-ul am creat aceste creaturi de MVP-uri cărora nu le mai ajungi la nas. Si-asa unele ajunse ca mama lucrează la primărie, tata e puțin politician, etc., au impresia ca ele au inventat gaura la covrig.

  • Cocolino

    Se poate vedea ochiul expertului. O analiza realista si pertinentă

  • Vlad Sporea

    Am devenit un constant cititor al acestei publicatii. Dacă ați scrie mai des ar fi foarte ok

  • Miloș

    Eu am crezut ca nu ma pricep. Citind insa analiza unui expert îmi dau seama ca n-am batut câmpii trăgând în sinea mea niște concluzii. Eu spun ca Maior-Pasca este o antrenoare de divizie si nu prea își are locul la națională asta mica. A petrecut atâția ani pe bănci și iată ca nu are decât scopul promovării fetelor ei de la Baia Mare. Ar fi vremea Mona sa te tot duci

  • Vasile Bujor

    Sa fim sinceri asa cum putem citi analiza unui expert despre primele doua meciuri. Pai dacă am vazut meciurile, am văzut ca in echipa U19 a echipei Maior-Pasca, Hutupan-Dinu, Ardean-Elisei, toata lumea ,,trage" pentru Boiciuc. Ca baimareanca-brasoveanca nu prea are loc înaintea lui Mihai și Lixandroiu, am văzut. Lixandroiu nu are suflu, se vede ca nu poate duce mai mult de un meci pe săptămână. Dupa mine doar Mihai este constanta și în ușoară creștere. Dar eu nu-s expert, doar un simplu iubitor de handbal.

  • Ninel

    Sa ne ajute arbitrii. Se vede din avion, asa conducere FRH asa echipe naționale avem

  • Geta Ifrim

    Noi ne calificam pe la genul asta de campionate europene sau mondiale daca le organizam.

  • Bogdan Jianu

    Ati avut mare dreptate! Sa ai 8 goluri în fata si sa-ti tremure chilotii, e jenant, mai mult decât penibilul antrenor al Germaniei care scoate el portarul si castiga România la exact câte goluri trebuia, cu largul concurs al arbitrilor! Vai de capul tău Pasca, o antrenoare de toata jena, ziliera FRH.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook