Din-occhio si cei 40 de... nepriceputi! K la noi...

Dragilor, fratilor si cumnatilor, sogorilor (ca pe voi nu pot sa va uit), toti cei buni, si cati vreti voi dintre cei rai, uite ca aproape, aproape, vacanta a trecut, Din borcane, Mazilovschi, militistul de sens giratoriu Vasile Dildo, plantat ca un ghiveci (calugaresc sau chiar pentru pamant de flori), in sensul giratoriu si Profesorul Coperta si-au incheiat vacantele, care pe unde prin cele strainataturi au fost si se pregatesc de un nou campionat, in care sa faca tot ce vrea muschiul lor, sa hotarasca ei cu ce trogloditi mai merg la urmatoarele final four-uri pe banii contribuabililor, ce regulamente mai schimba pe sest sau pe fata, ca nu sunt in stare sa le faca bune, sau cel putin favorabile lor, de la inceput. Cine-a pus ghiveciu-n drum, adica la AF La famiglia ferehas, ala a fost om nebun...

Deci, cu toate aceste decizii sunt o gasca tipica de “melci, scoici, raci, craci”...

Tot acum am ajuns sa ne explicam si de ce borcanul de zacusca de la ferehas a organizat consfatuirea de vara a arbitrilor si observatorilor in ultima decada a lui iulie, mult prea devreme pentru a verifica pregatirea fizica a arbitrilor, ca, nu-i asa, dupa examen toata lumea se relaxeaza vreo luna si ceva, pana incepe competitia. Motivul a fost ca toata gasca de melci, scoici si raci si-a programat concediile dupa 25 iulie si vorba unui mare intelept chinez, e mai important concediul lor decat activitatea ferehasului si a arbitrilor.

Ca nu se pricep la programare si organizare e ceva de-acuma arhicunoscut si de (ne)acceptat de toata lumea. Dar in plus, mai si dau dovada ca nu invata nimic din greselile trecutului. Sa ma explic... Anul trecut la examene au fost superexigenti la testul fizic si normal la testul teoretic iar la sfarsitul consfatuirii au avut vreo 14 cupluri complete (in care ambii arbitri au promovat examenul) disponibile pentru inceputul campionatului.

Anul acesta, indulgenti la testul fizic dar cu foarte multe probleme, chiar mult prea multe, la testul teoretic despre care, din informatiile primite, cred ca a fost pregatit in graba si fara a i se da prea multa atentie (intrebari inventate si nevalidate, intrebari reformulate si iarasi nevalidate, greseli multe si evidente de tehnoredactare – dactilografiere puchinita cu litera foarte mica si inghesuita, la 1 rand si cu 2-3-4 cuvinte dactilografiate legat, fara spatiu intre ele, aproape la fiecare intrebare, asa cum au semnalat observatorii nepromovati (primul Viorel Dobre si apoi si Cristi Potora) si s-au trezit, la sfarsitul examenului cu 13 cupluri complete (in care ambii arbitri au promovat examenul) si disponibile pentru inceputul campionatului. In plus lumea vorbeste ca anul acesta au hotarat ca restantierii de la Covasna, care promoveaza examenul in 26.08.2023, la Pitesti sa nu fie delegati, o luna, adica pana pe 23-24.09.2023, la meciurile de liga...

Cam acelasi lucru se va petrece si cu observatorii si delegatii. Aici sunt insa vreo 21 de promovati si ar fi suficienti pentru vreo 3-4 etape. La arbitrii, daca vreun cuplu o comite sau se accidenteaza, in luna asta, e de rau ca oricum cele 13 cupluri promovate nu pot acoperi o etapa completa (7 + 7 meciuri la liga floricelelor si la liga taurasilor). Deci eu unul, nu cred ca se vor putea tine de cuvant cu restantierii promovati, care sa fie tinuti pe bara o luna.

 Pentru toate disfunctionalitatile, Din-occhio, al nostru, a declarat, desi de fapt a mintit, pana i-a crescut nasul, ca nu, nu au fost greseli si nu, nu si-a cerut scuze, pentru ca, marele EL, cel mai mare arbitru in viata, nu greseste ci ca el a facut toate astea intentionat. Poi cum sa faci asa ceva intentionat mai conservarule? Tu organizezi un examen national si-ti permiti sa faci subiecte gresite si sa creezi factori de stress suplimentar? La cate teste ai dat tu la IHF si EHF asa ti-au facut si aia tie? Sau aia te-au respectat?  Sau cand ai dat examen sa-ti recuperezi carnetul de sofer, militienii ti-au dat vreun test intentionat gresit sau cu intrebari capcana? Sau examenul l-ai dat cu mili-tianul pe care, pe prietenie, l-ai angajat acum in AF La Famiglia ferehas”? Unde te crezi tu, mai conservarule, la MEC cu subiecte formulate gresit sau cu erori la corectare la BAC ori la Evaluarea nationala?  Daca intr-o conserva de fasole batuta iti livram noi niste zeama de varza, tot “sa ai pofta, boierule” cum te-ai simti? Ca oricum tu si administratia ta sunteti toti o varza mare si murata!  Si acra si imputita! Oricum, si aici motivarea ta a fost tot un fel de “melci, scoici, raci, craci”...

Acum, drept sa spun, e cazul sa subliniez ca si arbitrii si observatorii nu au inteles nimic dupa consfatuirile din vara trecuta si din iarna si au venit tot nepregatiti sau hai sa zicem insuficient pregatiti si tot cam ca anul trecut jumatate sau ceva pe acolo nu au promovat examenele. Sa va fie rusine stimabilior. Ca uite-asa dati apa la moara carcotasilor si galeriile va vor scoate pe nas orice greseala si vor avea un motiv in plus sa puna presiune pe voi. Dar daca aveti cap, minte la ce va mai trebuie! Desi, galeriile nu au de unde sa stie mânăriile borcanelor si conservelor, de la organizarea examenului. Si aici a fost un ghiveci sec, calugaresc pentru zilele de post. Ghiveci asezonat numai cu multe prostii si greseli ale echipei conservarului si a celor 40 de borcane.

Razbat, pana aici in Germanika, din ce in ce mai multe comentarii ca si anul acesta, la consfatuire au fost prezentate mai multe “noutati” intelese de CCA dar neomologate nici de IHF si nici de EHF. Vom mai discuta despre aruncarea de incepere...

Ce a fost pana aici a fost o introducere la “ploaia care va veni”. Caci ar trebui sa stiti ca “aoleo ce ploaie vine de la Cluj”. Si vine, mai mult ca sigur. De ce spun asa? 

Va spun pentru ca gasca lui Din interes si a celor 40 de borcane, mai nou cunoscuta ca adunatura lui Dinocchio, a mai comis una. S-a hotarat sa sfideze si CA-ul si AG. La Consiliu de Administratie din iunie, cand astia si-au luat peste bot una cu 0 – 9 ca ar fi trebuit sa abandoneze sau sa arunce prosopul, de fapt sa-si scrie demisiile toti cei din gasca, s-a hotarat ca toate regulamentele propuse pentru anul acesta sa fie respinse iar competitiile sa se desfasoare dupa regulamente identice cu cele de anul trecut. E vorba, la liga, in special, de faimoasa regula Novak, cu 40% jucatori romani, in teren, in tot timpul jocului. Ei da, ar fi fost simplu daca acesti servitorii sau sclaveti, cum vreti voi sa le spuneti, ai Brailei, Rapidului, CSM Bucuresti si a altor echipe mai mari si cu ceva mai mare dare de mana, care si-au transferat mai multi straini, ar fi rezistat presiunii si ar fi lasat regulamentele la fel ca cele de anul trecut. Dar ei nu si nu. Au schimbat, probabil la rugaminti si presiuni, pe sest, textul regulamentelor si noul text lasa loc deschis interpretarilor. Problema e ca din noul text se intelege ca in raportul de joc trebuie inscrisi 40% jucatori romani, dar nu e obligatoriu sa fie prezenti in teren tot timpul 40% romani. Ca smecheria sa fie completa, pe site a aparut regulamentul pentru liga, pentru anul acesta, modificat fata de ce s-a aprobat in CA, cu o formulare nevalidata si neacceptata de CA, iar ca totul sa fie scandalos mai mult ca sigur ca daca se va tine un CA pana la inceperea campionatului se va spune ca e prea tarziu sa se faca o reformulare ca echipele doresc sa joace cu 10 straini si 6 romani, inscrisi in raportul de joc, iar romanii vor trebui sa-si cumpere si sa aduca la sala niste baiţ (a se citi lac), sa aibe cu ce freca banca. Dar poate ca nu se va tine niciun CA pana la inceperea sezonului competitional. Ca doar saptamana viitoare se joaca supercupa la vitelusi.

Toata tarasenia a fost semnalata in Pro(st) Sport de ala caruia i se nazare si continuata apoi de magiunul de Pruna, ca la Topoloveniul Ciuciulnitei, in GeSePeu... Ei nu spun insa nici de ce, nici cum si nici pentru cine... Explicatiile vi le-am dat eu, care stiti ca am sursele mele si ma ghidez dupa principiul vechi si de neinlaturat, de la lume adunate si-napoi la lume date, ca asa mi-s io, deschis, nu secretos, ca altii si am curajul (a se citi 00), s-o spun pe sleau.

Pentru ca manaria e prea evidenta, potentatii zilei, adica din interes si gasca lui de 40 de ho…melessi, ce s-au gandit hahalerele? Hai sa facem cumva sa avem si girul ANS, adica Agentiei Nationale pentru Sport, si direct a lui madame Lipa. Iar madama Lipa (nu, nu dama de pica) a semnat un comunicat, cu aceeasi formulare de kakat, in doua ape, adica in doua intelesuri, si, mai mult ca sigur ca CCC si CCD au primit deja instructiuni despre cum sa trateze problema 40, (nu, nu a hotilor) adica problema jucatorilor romani care in ordinul Novak biciclistul ar trebui sa fie prezenti in teren iar acum 40% trebuie sa fie romanii numai inscrisi in raportul de joc.

Echipele cu bugete mai mititele, cu putini straini au inceput deja sa se agite, dar eu cred ca CA-ul ar trebui sa-i sanctioneze pe conservar si pe cele 40 de borcane, in frunte cu Prostolovschi pentru ca si-au permis sa se pi, pardon sa faca pipi pe o decizie a CA-ului. Asta asa ca sa se-nvete minte si sa nu mai incerce manevre d-astea rusesti, tip comuniste.

Chiar si vicele s-a exprimat ca ati batut campii cu regulamentele, mai La Famiglia.    Din-occhio, tu nu vezi ca lumea s-a prins ca te tii numai de prostii si numai are incredere-n tine? Te-a vazut si te-a citit ca esti doar “melci, scoici, raci, craci”...

Tu, in loc sa promovezi jucatorii romani, asa cum te bateai cu pumnul in piept, in campanie, ai cedat si te-ai predat intereselor puternicilor zilei. Divizia de tineret pe care o tot sustineai, pentru ca la terminarea junioratului cei mai multi jucatori se pierd, vad ca o transformi in divizie de J2, permitand cluburilor sa incheie un protocol cu cate o echipa de J2, astfel incat iar vom omorâ jucatorii si, ce-i mai rau, jucatorii pe care-i plangeai ca se pierd, la terminarea junioratului, tot se vor pierde. Unde-i adevarul, mai Din-occhio?  Tu nu ai suficienti jucatori incat sa organizezi divizia A cu doua serii, pe criterii geografice, de 8 – 10 echipe, toate cu drept de promovare. Tu organizezi o pacaleala de divizie de tineret dar omori divizia A. Cam aceeasi Marie cu alta palarie. Tu nu dai o sansa juniorilor de a-si continua activitatea, la tineret, tu cauti motive sa te lauzi cu indeplinirea unei alte promisiuni facuta in campanie. 

Alta decizie de “melci, scoici, raci, craci”. O tii dintr-una intr-alta.

Si prostiile cu regulamentele ligilor nu sunt singulare, nici celelalte regulamente nu sunt publicate pe portalul frh@frh.ro, aduse la zi, in concordanta cu hotararile Consiliului de Administratie. Dar asta nu trebuie sa ne mire cand avem cel mai prost (a se citi slab pregatit, sau chiar nepregatit) secretaur genital, care este invatat, ca doar a lucrat la armata, doar sa traga … cu URECHEA, la MASEA si cu OCHIUL dupa curul si cracii secretarei. Astea doar ca sa nu se ocupe de ce trebuie, adica regulamente si comisii. Eu pot sa pun pariu, cu oricine, ca e atat de nepriceput, ca sa nu-i zicem, pe sleau, analfabet functional, ca nu e in stare sa puna cap la cap doua pagini dintr-un regulament. Nu mai vorbesc sa coreleze toate regulamentele cu Statutul si intre ele. Ca nu degaba, lumea-i spune Prostolovschi. Sunt tare curios cum va fi, anul acesta, cu comisiile federale. Cine e sef la CCC? Cine e sef la CCA? Care e componenta comisiei? Cine e sef la CCOD? Care e componenta comisiei? Mai fund de conserva, tie nu ti-e putin rusine ca te-au parasit oamenii cu care ti-ai inceput activitatea la comisii? Nu ti-ai pus intrebarea, de ce? Acum cauti, pentru comisii, oameni supusi tie, pe care sa-I manevrezi cum vrei tu. Parerea mea e ca la CCA nu trebuie sa fie sef un arbitru in activitate, la CCA trebuie sa fie sef un fost arbitru international, iar la CCOD trebuie sa fie sef un fost sau un actual observator international.

Cu pregatirea antrenorilor si de juniori si de seniori ce faci? Sau ce-ai facut ca a trecut vara si incep campionatele? Ne spui ca n-ai bani? Adunarea generala a aprobat, desi tu si gasca ta, de acoliti, v-ati opus, o crestere a sumei pentru pregatirea antrenorilor. Si acum ne arati cum iti faci de cap si nu dai nicio ceapa degerata pe o hotarare a Adunarii Generale, care nu-ti convine. Ia sa vezi tu cum te va trata viitoarea Adunare Generala. Asta daca vei avea nesimtirea sa nu-ti dai demisia, pana atunci si sa te duci in drumul tau, lasandu-ne pe noi sa cautam si sa gasim, sper, ceva mai bun. Pe tine te-a interest numai reclama pozitiva cu CE de tineret de la Pitesti si Mioveni si cu locul 3 ocupat. Dintre antrenorii de la juniori numai Tiţa sa traiasca. Asta e preocuparea ta. Si a lui Mazilovschi.

Dar nu trebuie sa ne mire ca ii sfidezi pe toti cei implicati in handbal din moment ce tu sfidezi si legea. Unde ti-e declaratia de avere si de inteese de pe portalul frh@frh.ro?

Pentru cei care l-au votat, dar nu-l cunosc bine, trebuie sa va spun ca din borcane e o persoana cam violenta. In campanie a batut un APROPO, acum, de mai multe ori a batut DRUMUL DEGEABA si de cele mai multe ori, BATE CAMPII. Dar asta e alta gâscă-n alta straiţă si, in mod sigur, vom putea sa vorbim, altadata, mai mult, de apucaturile sau naravurile sale.

Pentru o viata mai buna si mai linistita goniti idiotii de la furehas si evitati sarea, zaharul si grasimile. Asta daca puteti. Daca nu puteti, macar sa va feriti, cat puteti, de furnicile astea.

Si acum, ca incheiere, v-o spun pe aia, ca totul a fost o poveste nuantata, romantata si pamfletata, sa va distrati cand cititi, desi subiectele sunt de plans, asa cum e toata administratia din interes, din conserve, din borcane si din gunoaie, dar nu din handbal...

Si credeti-ma pe cuvant, ochii care nu se vad, din Germanika chiar va vad... V-ati convins, sper...


Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.



20 comentarii
  • Cocolino

    Chiar ai sange-n tine sa i le servești manglitorului

  • Mironica

    Costele uite ca ti-ai găsit nasu'... Îți dă domnul Aliosa numai goluri imparabile! Cred ca e momentul sa ridici mâinile în semn de Fair Play, sa predai CA-ului cardul luat de la Dedu și sa te tot duci. Învârtindu-se! Ce mat ti-a dat domnul Aliosa, imparabil!

  • Miruna Nicolaua

    Adevarata lecție de CUM SE FACE ADEVĂRATĂ PRESĂ!

  • Moldoveanu

    Costelus se cam strange latul baiete.

  • Ghiță Neamțu

    Din câte știu domnule dan aliosa ulici l-ati susținut pe Constantin Din la acele alegeri împotriva râului cel Mare, Dedu. Acum ceva eu nu înțeleg. Ori sunteți un om al dreptății ori n-a sărit cum trebuie noul pres al FRH. Felicitări pentru articole

  • Dan-Aliosa Ulici   echipa sportsiemotie

    Ghiță Neamțu, si pe Alexandru Dedu l-am sustinut sa scapam de Gatu... Asa is eu, mereu in opozitie cu nemernicii...

  • Buratino

    E groasă rău Costele

  • Melania

    Va mulțumim ca existați. Fără informațiile dumneavoastră, asa cum.sunt ele, cu cancan, vedem numai pupaturi în dos de la ziariștii obscuri de casa ai cluburilor.

  • Doru Manea

    Băiete, ești al dracului de bine informat! Îți știu fotografiile, ești o fotograf grozav! Dar sa și scrii în halul asta de exact, sincer, eu și mulți colegi te-am subapreciat. Îți sunt fan de-acum.

  • Cipi Colarez

    Uite-i nea Dane cum se gudura. Nu-i ierta, cum zic galeriile, pe ei pe mama lor

  • FanCorona

    Despre nesimtitul de Dedu și preturile lui de cacat, de ce nimic domn dan?

  • Dan-Aliosa Ulici   echipa sportsiemotie

    FanCorona, nu tu ma injurai ca spuneam adevaruri? Acuma ce vrei?

  • Vasy Troi

    În afara de voi ăștia de la sport maxim și emoție aialalti niște sugaci

  • Mariean

    Este evident ca aveți o echipă bună în spate pentru ca informațiile pe care ni le dați sunt autentice și clar din interior de-acolo de la membrii CA. Eu nu înțeleg un lucru: oricâtă susținere politica ar avea acest măscărici plesuv, intr-o zi tot îl leagă ăștia. Auzi Costel? Vine politia și te ia.

  • Dan-Aliosa Ulici   echipa sportsiemotie

    Va rog nu mai injurati in mesaje pentru ca nu le pot aproba, deci le trimiteti degeaba. Va multumesc pentru intelegere!

  • Virgil Gruia

    Doamne ce articole am putut citi pe acest site! MI NU NA TE!

  • VariantulB

    Varianta B: jumate dintre arbitri si corifei s-au ras. Doare. Costa. Urla ura, moare spaga, a turbat handbalonania ca i-au murit sursele. Deh, a picat examenu si cocos membru CA potola. Apropo, cum s-a retras Cotora asta sin arbitraj? Aaaa... nu stiai? Dupa o bataie ca-n filme la Targu Mures, 2010, aprilie, cand a fost prins cu batista pe tambal.

    Hai, ca e distractiv cum va dati pe fata toti pacalicii. Daca e galagie, inseamna ca s-a rascolit puroiu... poate ne vindecam... Cum zici ca se calca tineretu cu Div A? Promoveaza cineva de la tineret? Bahan al tau, cumva se simte in pericol? Hahaha

  • VariantulB

    Varianta B - continuare:
    Ca am uitat de restul de eroi CA:
    Sadici, Fasaeac, Gher-han, Darligeanu... primii trei... mai sa se faca tandari, se spulberau legendele lor daca retrogradau, erau palizi rau.. top palinca de Zalau. Mai ales cu inregistrari prin hoteluri si carnetele cu sume, nume, date... La Susceava, baremurile nu s-au platit un an, pe vremea lu Garu, sef Ger Han. Oficial. Ca neoficial... praful de cimnent din Surda a luat o cupa europeana cu scandal si memorii la EHF, cand sef era Parligeanu... care nu a ajuns arbitru IHF, ca s-a certat cu Floricica de la un... cum sa-i zic... comision? Si s-au despartit, incrucisat cu Plesa-Pripas... iar ecusonul IHF a ajuns la Din...iar Marligeanu nu uita.... cica estii documentat... hai! Sapa!

  • VariantulB

    Hait! L-am uitat pe Harmanu din CA... Asra, nici cand juca, nu stiai daca joaca pentru echipa lui sau pentru ailalti... care dadeau mai mult.. zburat de carca de deconturi din Calarasi, Bacau... urmeaza teapa de la Buzau... suparat ca mormolocul lui a fost taiat de pe orbita arbitrajului international cu loaza lu Stanescu... ala zis de presa cu pariuri... Na! Vitejii din CA!

  • VariantulB

    Scleroza... l-a, uitat pe K din Konsiliul de Hadministratie!

    Kare K? Ala cu echipa de glorie din Liga Campioanelor, disparuta peste noapte la Baia Mica, cu para... slagare despre ndarat, anchete, parnai, turnatoriii cu stenograme haioase... nuuuu pooot sa cred ca ati uitat!!!! Presa presei preselor!!!!

    Acest K si otecz a votat si el eroic in CA, ca-i cam tremura mafi... rafia de pres de sub curTe....

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook