O aradeanca in plina ascensiune: Bianca Iulia Brojba !

Mai zilele trecute ma apuca melancolia si incep sa ,,rasfoiesc’’ in noianul de albume de la diferite evenimente postate pe pagina personala de facebook. Mi-am dorit sa revad si altceva in afara de fotbal, handbal si mizerii… Asa m-am reantors in timp si-am ajuns la Cupa Magnum Resita 2013, un concurs de dans sportiv de-o calitate din ce in ce mai ridicata. Calitatea concursului este data in principal de sportivii prezenti in competitie, de numele grele ale arbitrilor, de…de…  Dupa articolele din acele zile dedicate dansului sportiv mi-am atras prietenii si evident antipatii. Spunea cineva: ,,C-asa-i in sport…!’’ L-am crezut. Sau nu… Am ajuns la una dintre fotografii, in care l-am zarit pe organizatorul si omul deosebit Ovidiu Tomescu, proprietarul si istructorul de la Clubul de Dans Sportiv Magnum, prietena acestuia, Binca Lupu, instructor si ea, ajunsa intre timp stewardesa in Dubai, sportiv pe podium… Asa mi-am reamintit de cuplul de dansatori Bia-Alex, sau mai exact Bianca Iulia Brojba & Alexandru Miculita, castigatori ai primului loc la una dintre categoriile de dans ca varsta si stil de dans… Si daca tot am promis ca stam cu ochii pe ei si pe evolutiile sau involutiie lor, iata ca suntem in masura sa va informam azi despre aradeanca  Bianca Iulia Brojba. Cine este Bianca? Nascuta in Arad, pe data de 6 februarie 2002, practicanta a dansul sportiv la Clubul Sortiv Nova Dance Arad. Initial, a inceput dansul sportiv doar daatorita faptului ca parintii isi doreau sa faca un sport. Cursurile de dans a inceput sa le frecventeze la doar 7 ani, negandindu-se cineva ca Bia va ajunge sa practice dansul sportive de performanta. La Arad, Bianca este antrenata de unul dintre titanii dansului sportive mondial, romanca noastra de peste Prut, Anastasia Gosalo, stabilita de ceva vreme in vestul Romaniei, chiar la Arad, un castig sa recunoastem pentru Romania si pentru dansul sportiv. Bianca, a dansat si a participat la concursuri timp de cinci  ani impreuna cu parteneru de dans  Alexandru Miculița,  iar la Balul Bobocilor din toamna, Bia a dansat cu Andreas Vasar. Asa cum ii sta bine oricarui sportiv, si Bianca are un model  in dans sportive, Kristina Moshenska. In acest moment, Bianca se pregateste intens sa faca o cariera din acest sport. Astfel  ea participa la diferite cursuri sau seminarii pe tema dansului sportiv unde-si doresti ca in scurt timp sa ajunga instructor sportive. Mai mult de atat, isi doreste ca anul viitor sa faca primul pas cand isi doreste sa obtina atestatul in dans sportiv. Astfel  ca la doar  16 ani este posibil sa vedem o frumoasa si talentata domnisoara instructor sportiv. Ii uram succes de pe acum. Iata cateva dintre premiile obtinute de Bianca:

  1. Locul 3 -Cupa Satmarului 2013 Satu Mare


2.Locul 1-Cupa Feeling Dance 2013 Oradea

3.Locul 1-Cupa Magnum 2013 Reşița

  1. Locul 1-Cupa Arad 2013


5.Locul 2 -Cupa Sebesului 2014, Sebes

6.Locul 2-Cupa Satmarului 2014 Satu mare

7.Locul 2-Cupa Magnum 2014 Resita

8.Locul 1-Cupa Sântandrei 2015 Oradea

9.Locul 1-Cupa Mystic 2015 Resita

10.Locul 1-Cupa Arad 2015

In toamna lui 2016, Bianca a castigat locul 1 in cadrul Balului Bobocilor de la Colegiului National Preparandia "Dimitrie Tichindeal" din Arad, titlul de Miss Boboc 2016 si Miss Dance 2016.

Desi are o foarte scurta cariera sportiva, Bianca are un CV destul de impresionant. Nu ne ramane decat sa stam cu ochii in continuare pe Bianca Iulia Brojba de la Clubul Sortiv Nova Dance Arad si sa-i tinem pumnii in tot ceea ce si-a propus sa faca…

 

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook