Alb-violeţii de la ACS Politehnica Timişoara în doliu !

Deși nu a baut și nu a fumat niciodată, a fost decoperit la un control de rutină cu un cancer la plămâni ! A fost internat, dar nu s-a mai putu face nimic!... La doar 49 de ani, ,,Bulgaru’’ a plecat spre o lume poate mai bună… Adrian Stoicov zis ,,Bulgaru’’, s-a născut in zodia Scorpionului, pe 12 noiembrie 1967, familia sa fiind din Denta, a făcut şcoala generală în localitatea natală, apoi şi-a continuat studiile la Timişoara la LPS Banatul, de unde a şi ajuns la Poli. A debutat pe 29 noiembrie 1987, la un 1-0 al lui Poli Timişoara cu Universitatea Cluj. A făcut parte din generaţia care elimina Atletico Madrid (2-0 și 0-1 -  Cupa UEFA, 1990-1991) şi care a făcut un egal cu Real Madrid  (1-1 și 0-4  -  Cupa UEFA 1992-1993).

POLI: P. Toma – C. Varga, T. Csik, Ad. Crăciun, Andreaș, Stoicov – China, I. Roșu (60 Fl. Bătrânu), O. Popescu – Uleșan, Rosenblum (46 Cuc). Antrenor: Ion V. Ionescu.

A jucat finala de Cupa României din 1992 cu Steaua, pierdută de echipa violetă la loviturile de departajare. În prima ligă a evoluat doar pentru Poli, cu o singură excepţie, în sezonul 1993/94, când a îmbrăcat tricoul lui Progresul.

A mai jucat un sezon la CFR Timişoara, în liga secundă, şi tot un an în Liga a III-a la UMT, atunci când mecanicii promovau în liga secundă. Spre finalul carierei a mai jucat la Inter Sibiu şi Cetate Deva.

Condoleante familiei indoliate si suporterilor alb-violeti !

 

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook