Secretele mamei azi cand se sarbatoreste ,,Muttertag’’…

Dupa 1 si 8 martie zile in care ne respectam si ne veneram mamele, iata ca in tari din Uniunea Europeana s-a mai inventat una, spunem noi de bun augur, ,,Muttertag’’…  Este cazul unor tari ca Austria, Germania, Olanda, Luxemburg…  Si pentru ca nimic nu-i mai potrivit ca in aceasta zi sa dezvaluim dintre secretele unei mame, iata 9 dintre secretele unei mame, cea mai importanta femeie din viata oricui…

  1. A plans de bucurie cand a aflat ca e insarcinata. A plans de fericire cand te-a tinut in brate. S-a ingrijorat cand ai fost bolnav si s-a mandrit cu tine pentru fiecare pas important facut de tine.

  2. Normal ca ti-a spus ca nu mai poate manca atunci cand a vazut ca tu mai vrei sa mananci. Din dragoste neconditionata, ea a renuntat. Ea nu a renuntta numai la ultima felie, ci si la alte multe lucruri din viata.

  3. Chiar inainte de a te naste, ea a renuntat la tot ca sa te fereasca de rele. Cand intarziai, chiar daca nu iesea din camera ei, ea te astepta. Nu ca sa te sacaie, ci pentru ca voia sa fie sigura ca ai ajuns cu bine sa ca totul este ok. Indiferent ca ai fost bolnav, sau ca ai avut inima franta: ea ti-a fost si va fi mereu alaturi, pentru totdeauna.

  4. Nasterea e cea mai mare durere pe care o poate resimti o persoana. Si nici cele 9 luni de dinainte nu sunt tocmai simple. Apoi, dupa ce te-ai nascut, ai muscat-o cand te alapta, ai tras-o de par si ai lovit-o. Dar cu un zambet al tau, durerea a fost intotdeauna uitata. Mai tarziu, cand ai crescut, chiar daca o dureau oasele sau spatele de atata carat, ti-a tinut ascuns pentru a-ti crea tot confortul...si pentru a nu-ti face griji pentru ea, asta tot pentru a-ti face tie viata mai usoara si fara griji.

  5. Poate ca aceasta grija permananta uneori te-a calcat pe nervi, sau poate ca mama nu a facut totul asa cum ar fi trebui, sau cum ti-ai fi dori, insa te asigur ca ea a incearcat din rasputeri sa faca totul perfect pentru tine.

  6. I-a fost imposibil de greu pentru ea sa te scape din priviri chiar si atunci cand dormei. Trebuie sa afli ca ai fost privit in multe nopti atunci cand dormeai, ai fost pupat si managaiat de nenumarate ori, pentru ca atunci cand erai privit cum dormi, inima ei se umplea de bucurie...

  7. Fiecare durere a ta a fost ca un pumnal in inima ei. Pentru ea nu a fost nimic mai important decat confortul tau si sa iti fie bine.

  8. A stiut inca de la inceput ca la un moment dat iti vei lua viata in propriile maini si vei pleca din casa ei. Fiecare pas a fost dificil; fie ca a fost vorba de prima ta dragoste, fie ca a fost prima plecare intr-o excursie, pentru tine timpul a trecut foarte repede dar pentru ea timpul a fost o eternitate.

  9. In ciuda tuturor durerilor suferite si a lucrurilor pe care le-a pierdut, iubirea si bucuria pentru tine au fost mai mari si mai importante decat orice. De aceea, ar repeta din nou totul. Pentru ca este singura persoana din lume care te iubeste, te-a iubit si te va iubi cu adevarat si neconditionat.


 

Si azi sa le uram LA MULTI ANI tuturor mamelor !

Trimis de Roxana Iliescu – Ramnicu Valcea

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook