0-10 la masa verde si se complica lucrurile in Divizia A la handbalul feminin din Seria B? Sau…

Dupa meciul din etapa a V-a disputat in Sala Sporturilor ,,D.P.Colibasi’’ din Brasov, sambata dupa amiaza intre gazdele, satelitul ASC Corona 2010 Brasov si SCM Timisoara, meci incheiat pe teren cu scorul de 28-27 in favoarea handbalistelor de sub Tampa, un intreg scandal national a izbucnit… Castigatoare deocamdata din acest joc a iesit formatia maramuresana  CS Minaur Baia Mare, formatie care s-a desprins de contracandidata din Timisoara la promovare la 6 lungimi… Lucrurile se complica insa… Formatia brasoveana a folosit in meciul cu banatencele mai multe jucatoare de la prima echipa. In prima faza, toata lumea a fost de acord ca s-a procedat corect la folosirea acestor jucatoare. N-a fost insa de acord managerul echipei de pe Bega, Dan Dumitru,  cel care a depus contestatie la FRH, sustinandu-si dreptatea cu regulamentul in mana.

Ce spune Regulamentul FRH invocat Dan Dumitru, managerul celor de la SCM Timisoara:

 

”12.6 Dubla legitimare.

12.6.a. Cluburile sportive de seniori pot folosi juniori, legitimaţi la alte cluburi sportive, din acelaşi oraş, judeţ sau din alte judete. În această situaţie clubul de seniori înaintează la F.R. Handbal un Protocol de colaborare (valabil pentru un an competiţional), avizat de clubul sportiv de juniori, care să cuprindă jucătorii respectivi. F.R. Handbal va elibera jucătorilor cuprinşi în tabel, carnete de legitimare “DUPLICAT”, cu denumirea clubului de seniori, valabile pe perioada dublei legitimări.

12.6.b. Sportivii juniori legitimati la echipe de seniori, pot evolua cu dubla legitimare la alte echipe de juniori, daca echipa de seniori nu are echipa de juniori inscrisa in campionat la categoria de varsta respectiva. În această situaţie clubul de juniori înaintează la F.R. Handbal un Protocol de colaborare (valabil pentru un an competiţional), avizat de clubul sportiv de seniori, care să cuprindă jucătorii respectivi. F.R. Handbal va elibera jucătorilor cuprinşi în tabel, carnete de legitimare “DUPLICAT”, cu denumirea clubului de juniori, valabile pe perioada dublei legitimări. Carnetul “DUPLICAT” va purta acelaşi număr matricol cu cel de bază. La expirarea perioadei de dublă legitimare, sportivul revine automat la clubul posesor.

12.7. Sportivii aflaţi în situaţia prezentată la punctul 12.6., vor evolua cu prioritate în echipa clubului posesor. Un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceiasi zi, dar la categorii competitionale diferite ( LN, Div.A, jun.I, II sau III). Nerespectarea acestei cerinţe va atrage după sine pierderea jocurilor de către echipele implicate cu 10 – 0 şi scăderea unui punct în clasament, precum şi sancţionarea antrenorilor echipelor respective.

12.8. Convocarea sportivilor juniori, cu dublă legitimare, la acţiunile loturilor naţionale, nu constituie un motiv de amânare a jocurilor echipei la care sportivul are dubla legitimare”

Mai multe ziare centrale au preluat declaratia managerului banatean si cum era firesc si-au indreptat privirile si catre Brasov, catre domnul  Liviu Dragomir, presedintele clubului ASC Corona 2010 Brasov. Ei bine, lovitura de teatru oferita de domnul Dragomir, intr-un Fair-Play dezarmant:

”Timisoara are dreptate, este o eroare cat casa! Nu trebuiau sa joace acele fete sub nicio forma! Noi am facut echipa de Divizia A pentru junioare si nu avem dreptul sa ne bagam in această lupta de promovare. Deja am dat o decizie interna, nu va mai juca nicio handbalista de la Liga Naţionala in Divizia A, decat daca este in recuperare sau nu va avea minute suficiente pentru o perioada mai lungă din diverse motive. Nu stiu daca Timisoara a facut contestatia la timp, conform regulamentului, dar eu le-as da 10-0, asa ar fi Fair-Play. Nu am intrat in liga a doua sa promovam, ci am facut echipa asta doar pentru fetele astea mici, sa creasca. Daca s-ar da 10-0, iar cu Baia Mare s-ar intra cu echipa potrivita pentru Divizia A, eu cred ca ar fi cel mai corect. Este treaba echipelor din Baia Mare si Timisoara sa se lupte intre ele, iar cine e mai buna sa mearga mai departe”.

O decizie in cazul jocului de la Brasov , va fi luata in capitala de Comisia de Competitii a FRH.

Pana aici e mai mult decat ok. Cum ramane acum cu declaratia principalului Coronei, Costica Buceschi?

Iata ce a declarat acesta cu cateva zile in urma:

”Aceleasi noua jucatoare, poate si mai multe din cele care sunt trecute pe foaie vor juca si meciul cu Baia Mare. Eu asta le-am spus si unor fete de acolo, dar daca cei din conducere nu inteleg sa stea de vorba si o iau asa cum cred ei, este parerea lor. Toate jucatoarele care sunt trecute pe foaie si vor fi sanatoase la ora jocului cu Baia Mare, vor intra si cu Minaur. Va fi exact cum a fost si azi, in aceeasi zi a meciului cu Cisnadie. Nu vom fi arbitri pentru cine promoveaza. Sa-si rezolve intre ei cine promoveaza”

Deci domnule profesor Buceschi, cum ramane?  Cum ati stabilit sau ?

Felicitari domnului Presedinte al ASC Corona 2010 Brasov, Liviu Dragomir, pentru Fair-Play-ul de care a dat dovada !

 

Sursa foto: asc corona brasov official

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

1 comentarii
  • Mircea Popa

    Domnule Aliosa sunteti in eroare totala. Luati de bun ce spune Dan Dumitru dar el va pacaleste cu ... regulamentul. Corona Brasov nu are nici o jucatoare cu dubla legitimare ! Deci nu se aplica in meciul Corona - Timisoara nici un articol la care faceti referire. Nu va fi 10-0 pentru nimeni pt ca meciul s-a jucat conform regulamentului !!!! Pacat ca inainte de a scrie nu va documentati si postati (la fel ca dl. Hutu de la Prosport) numai timpenii !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook