Un 0-10 in handbalul feminin care zguduie clasamentul! De data asta in Liga Florilor…

Un nou dosar pe masa Comisiei de Competitii din cadrul Federatiei Romane de Handbal. Nu cu mult timp in urma, ASC Corona 2010 Brasov pierdea cu 0-10 jocul din Divizia A Seria B cu ASC Timisoara. Iata ca lucrurile se complica putin si in Liga Florilor… Protagonistele ,,disputei’’ de pe masa Comisiei Competitii, (iar) ASC Corona 2010 Brasov, de aceasta data echipa din Liga Florilor si ,,U’’ Cluj. Sa fi gresit oare din nou brasovenii? Dar iata despre ce este vorba:

,,Clubul Sportiv Universitatea Cluj contestă validarea rezultatului meciului de handbal feminin dintre echipele Corona Braşov – U Cluj, desfăşurat în data de 16.09.2017, ora 20:00, în localitatea Braşov. La aceeaşi dată, sportiva Daciana Hosu, sportivă senioară, legitimată la Corona Braşov, a evoluat şi la liga a 2-a, în partida Corona Braşov 2 – CSU Oradea, care a avut loc în cursul dimineţii, înaintea meciului echipelor de prima ligă. Potrivit art 12.7, alin 2, un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceeaşi zi, dar la categorii competiţionale diferite, iar potrivit art 12.6, acest lucru poate fi făcut doar de către sportivii cu dublă legitimare, ceea ce nu este cazul în situaţia de faţă. Potrivit art 12.7, alin (2), nerespectarea acestor cerinţe va atrage după sine pierderea jocurilor de către echipele implicate cu 10-0. Menţionăm că suntem în aceeaşi situaţie cu meciul Corona II Braşov SCM Timişoara, desfăşurat acum o săptămână şi pentru care Comisia de Competiţii a dispus pierderea meciului cu 10-0 de dcătre Corona Braşov şi depunctarea cu un punct, Având în vedere cele prevăzute mai sus, vă rugăm să anulaţi rezultul şi să dispuneţi pierderea meciului de către Corona Braşov cu scorul de 10-0 şi depunctarea cu un punct””Contestăm faptul că echipa Corona Braşov a folosit o jucătoare senioară la două echipe în aceeaşi zi, în Divizia A şi Liga Naţională. Regulamentul spune că numai jucătoarele cu dublă legitimare pot să joace la două echipe în aceeaşi zi. Daciana Hosu nu e cu dublă legitimare. Acum, Comisia de Competiţii trebuie să decidă, poate nu e clar regulamentul”, a declarat Mircea Cucuianu, directorul sportiv al ”U” Cluj.

Meciul s-a disputant in 16 septembrie, scorul pe teren, 30-23 (16-12)… Sa fie prea tarziu? Sau niciodata nu e prea tarziu? Sau sa nu spunem niciodata, niciodata? Sa asteptam verdictul…

 

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook