Toreadorul Cristina Neagu rapune taurul iberic, si Romania invinge Spania 19-17 la mondialul german!

Romania a sustinut marti seara de la ora 21:30 ora Bucurestiului, in compania Spaniei, la Trier in Germania, un veritabil meci la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cele doua reprezentative au avut inaintea acestui adevarat derby maximum de puncte (patru) dupa primele doua jocuri si si-au impartit locurile 1-2 in grupa. Reprezentantele tricolore au intrat pe teren cu gandul la victorie, dar si cu acela de a le oferii conationalilor un frumos cadou de Mos Nicolae! Si au reusit asta, chiar daca, si la acest joc Martin Ambros  a preferat sa o lase pe Gabriella Szucs in tribune… A fost un meci foarte greu, incheiat cu victoria romancelor, mai greu decat o arata scorul de pe tabela: 19-7, dupa un 9-7 inregistrat pe tabela la finalul primelor 30 de minute! Ibericele incep in forta si iau doua lungimi pe tabela de scor. Replica tricolorelor vine in minutul 3, dupa ce Cristina Zamfir-Florianu o luase la tinta pe Navarro, Crina Pintea marcheaza intaiul gol al romancelor pentru 1-2! Ceva n-a functionat perfect in defensiva alor noastre si Pena a refacut diferenta de doua lungimi in minutul urmator, 1-3. 2-3 se face in minutul 5, atunci cand torpila Cristinei Neagu opreste radarul la 93km/h… Probabil si acum Silvia Navarro aude in urechi vajaitul mingii aruncate de cea mai buna jucatoare a lumii… Dupa 2-4, aceeasi Cristina Neagu gaseste spatial suficient dintre capul Silviei si bara tansversala pentru 3-4. Silvia Navarro, s-a rezolvat cu ,,freza’’ dupa aceasta aruncare a Cristinei din minutul 8, aceeasi Cristina Neagu marcand din 7m in minutul 10 si 4-4 pe tabela! Urmatoarele doua minute apartin ibericelor care reusesc sa plece din nou la doua goluri… Romancelor le iese totul in urmatoarele 5 minute, astfel ca dupa golul Crinei Pintea de 5-6, Eliza Buceschi faca egal la 6 la jumatatea primei reprize,  Cristina Neagu de la 7m in minutul 16 duce tricolorele la primul avantaj al jocului nostru pe tabela, pentru ca din nou Cristina, in minutul 17, sa ne duca la doua goluri inaintea jucatoarelor din Spania, 8-6! Si pentru ca Romania are goalkeeper, Yuliya Dumanska iese la rampa in minutul 18 cand ,,o ia’’ si poarta ramane neperforata spre disperarea ibericelor… A fost momentul in care Yuliya parca le anuntase pe spanioloaice ca au de lucru mult… 9 minute fara gol pe Trier Arena… In minutul al 10-lea fara gol, 28 al reprizei, o faza hilara, mai rar vazuta pe arenele de handbal, atunci cand, Crinei Pintea i se lipeste mingea de mana din blocajul unei adversare, si din 9-le propriu arunca in poarta  parasita de Silvia Navarro si Romania este in avantaj de 3 goluri pe tabela, spre bucuria celor peste 2 500 romani prezenti in tribune… Suporterii iberici, vreo 250-300, cu capetele in maini dupa aceasta faza… Romanii domina fondul sonor chiar si dupa golul spaniol din minutul 30 care stabileste rezultatul pauzei, 9-7!

Pe celelalte arene, in meciuri disputate la aceeasi ora, la pauza, 18-11 in Norvegia – Polonia si 15-6 Danemarca – Tunisia!

Repriza secunda incepe din nou dezastruos pentru tricolore care incaseaza 3 goluri in 4 minute si ibericele-s din nou in avantaj pe tabela: 9-10! 10-10 de la 7m face Eliza Buceschi si 11-10 Neli Elisei! 11-11 si 11-12 in minutul 39! In minutul 40 Crina Pintea pivoteaza cu doua iberice in spate si readuce egalitatea pe tabela… 12-14 pe tabela prin doua goluri marcate de jucatoarele agresive spaniole…. Si Crina Pintea e trimisa pe banca pentru doua minute, dupa un duel dur 1 la 1 cu Barbosa! Scapam fara gol in inferioritate numerica si in minutul 47, revenim in joc prin 7m-ul transformat de Buceschi, si egalam la 14 pe tabela printr-un nou trasor Cristina Neagu! Ibericele sunt mereu in fata cu un gol, romancele tin aproape si egaleaza de fiecare data, ajungandu-se la 17-17 in minutul 56! Cu trei minute inainte de final, Cristina Neagu arata ca e liderul si duce tricolorele in fata printr-un nou gol, care l-a facut pe unul dintre comentatorii TVES-ului (un el si-o ea care-au ironizat in permanenta jucatoarele tricolore si pe antrenorul acestora) sa exclame: ,, mi madre que jugadores!’’… In ultimul minut al jocului, Eliza Buceschi scoate un 7m, si ,,uita’’ ca ea e executantul… Cand cronometrul arenei arata 59:23, Eliza modifica scorul, 19-17 si declanseaza fiesta romaneasca din tribunele germane de pe Trier Arena! Ibericele nu mai au vlaga desi incearca sa marcheze de doua ori in 37 de secunde! Imposibil! Reduta romaneasca, facuta ca geamurile termopan Q-Forte: SA REZISTE…SA REZISTE…SA REZISTE…! Crina Pintea primeste geanta Adidas si titlul de MVP al partidei, o binemeritata rasplata pentru Crinuta noastra, cea care-a fost mereu in randul doi, cea care-a carat intotdeauna pianul! Au castigat din nou suporterii romani si fetele Romaniei, conduse de pe banca de ibericul Ambros Martin impotriva ibericelor din tara sa: 19-17!

Norvegia – Polonia 35-20 si Danemarca – Tunisia 37-19, in celelalte doua partide ale serii…

Dupa 3 jocuri din grupa:

Romania  6 puncte, Franta, Spania si Slovenia, toate cu cate 4 puncte, Angola si Paraguay, ambele fara nici un punct.

O binemeritata zi de pauza astazi pentru echipele din Grupa A de la Trier.

Urmeaza, in 7 decembrie, Paraguay – Slovenia, Romania – Angola (ora 19:00 a Romaniei), Spania – Franta, iar in 8 decembrie, Angola – Paraguay, Franta – Romania (ora 19:00 a Romaniei), Spania – Slovenia.

 

Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook