La doar un an si jumatate de la infiintare cu HC Beldiman, Adriana si George Beldiman dau lovitura cu juniorii 4... la Resita!

Municipiul de pe Barzava, Resita, a fost ales ca loc de desfasurare al Euroregiunii RO 5 handbal masculin pentru echipe de juniori 4! Asadar, Clubul Sportiv Municipal Resita a fost desemnat ca organizator al turneului juniorilor 4, pentru 21 si 22 aprilie 2018, sala gazda fiind deja arhicunoscuta si cocheta Sala Polivalenta a municipiului Resita din judetul Caras-Severin. Sedinta tehnica s-a desfasurat conform graficului inca de la ora 9:00. Jocurile s-au desfasurat conform tabelei Berger si a regulamentului Federatiei Romane de Handbal. 

Cele doua grupe unde-au fost repartizate cele 7 echipe au aratat astfel:

Grupa 1: CSMS Resita, LPS Banatul Timisoara, Stiinta ,,U’’ Petrosani, CSS Lugoj

Grupa 2: HC Beldiman, Unirea Sannicolau Mare, Sc.Gen.Nr.7 ,,Sf.Maria’’ Timisoara.

Daca mai toate echipele participante sunt prezente constante in handbalul juvenil, apare un nume nou: HC Beldiman! Cu siguranta ca iubitorii handbalului mare stiu cine-i in spatele acestui HC Beldiman... Dar cu siguranta ca mai sunt si novici care nu stiu ca cei doi profesori de sport, sotii Adriana si George Beldiman, sunt doi pasionati impatimiti ai handbalului. Si daca tot si-au dorit, dar au tot amanat, in 2016, prin toamna daca nu ma insel, a aparut Handbal Club Beldiman, poate ca o necesitate pentru relansarea handbalului aradean. Ambitiile-s mari cu siguranta, asta cunoscandu-l mai ales pe impatimitul George Beldiman, cel care nu are casa si nici masa atunci cand undeva in Arad este vorba de-un meci de handbal, indiferent de nivelul de desfasurare al acestuia, fie ca vorbim de handbal masculin sau feminin. Ca asa-i sade bine omului cu carte... Sau mai corect, toba de carte (handbalistica evident)... 

Si daca tot si-au facut echipa, i-au bagat pe tinerii juniori 4 in ,,focuri’’... Dupa un prim turneu (ratat) unde s-a intamplat ce s-a intamplat, in aceeasi Sala Polivalenta din Resita, iata ca oficial, la RO 5, in jocul de debut, HC Beldiman – Unirea Sannicolau Mare 18-25! Un inceput destul de timid, o infrangere pentru picii aradeni, care-au parasit cu ochii in lacrimi suprafata de joc... S-a pierdut ,,o batalie’’ nu un ,,razboi’’, pare ca le spuneau cei doi soti Beldiman pustilor lor dupa jocul de la ora 11 fix...   Tot de la fix, dar 13, sau 1, Post Meridian, au intrat in focuri pentru al doilea joc copiii juniori 4 ai Aradului... Un joc destul de echilibrat la inceput intre juniorii celor doua, Sc.Gen.7 Timisoara si cei de la HC Beldiman. Si daca banatenii de la campie au avut doua lungimi la pauza (11-13), incet, incet insa, pustii din Arad, mai concentrati, mult mai motivati, au inceput sa ia fraiele jocului, au echilibrat situatia de pe tabela si-au reusit chiar sa ia lungimi distanta fata de adversari pe tabela de scor... Nu foarte mare, dar suficienta pentru ca la final sa-si treaca in cont victoria. Si ce victorie! Cu siguranta ca acest HC Beldiman – Sc.Gen. Nr.7 Timisoara 25-22 este unul care va ramane in mintile si sufletele multor aradeni iubitori de handbal, o victorie muncita care reprezinta de fapt o calificare pentru Turneul Semifinal, acolo unde se vor duela patru din RO 5 si patru din RO 4... Chiar daca ziua de 22 aprilie este o alta zi de handbal in Sala Polivalenta din Resita pentru juniorii 4, este doar o zi in care se joaca pentru stabilirea primelor 4... Calificate pentru semifinalul cu RO 4 (echipe reprezentand judetele  Mehedinti,Dolj,Valcea,Olt), iata cele patru echipe calificate din RO 5: CSMS Resita, Unirea Sannicolau Mare, HC Beldiman, LPS Banatul Timisoara! Felicitari si multa bafta tuturor! Asa cum este normal si firesc, trebuie sa mentionam aici, acum numele acelora care relanseaza cu siguranta handbalul aradean: Handbal Club Beldiman!


Handbal Club Beldiman 

Portari: Kurucz Patric, Barbicioiu Andrei

Jucatori: Beldiman Robert, Gaulea Dragos, Burzo Andrei, Boldis Ayan, Repede Alex, Covaci Beny, Toma Catalin, Chifu Mattias, Ulrich Lucas, Chera Cristian.

Antrenori: Adriana si George Beldiman

L-am intrebat pe George Beldiman despre proiectul HC Beldiman si mi-a raspuns: ,,Dragostea pentru acest sport, care a fost, este, si va fi viata noastra!’’

Si daca tot suntem in prag de 23 aprilie, zi in care il sarbatorim pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, sa-i spunem un calduros La multi ani lui George Beldiman si mult succes alaturi de doamna Adriana Beldiman si picii aradeni la Turneul Semifinal!


Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

1 comentarii
  • Adriana Motiu

    Felicitări copii, felicitări și mulțumiri antrenorilor!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook