Gata! Au inceput meciurile de handbal feminin din Liga Florilor!

SCM Craiova – HC Dunarea Braila 30-22

Pentru iubitorii de handbal feminin, asteaptarea a luat sfarsit! Iata ca a debutat si handbalul din Liga Florilor in sezonul 2018/2019, odata cu mult asteptatul joc de la Craiova, dintre echipa locala SCM Craiova si formatia HC Dunarea Braila. Si cum era firesc, primul gol al campionatului a fost marcat de MVP-ul Craiovei, Cristina Florianu in minutul doi al jocului. Un inceput timid de joc al vizitatoarelor, urmat de-o serie de trei ratari ale oltencelor in minutul 3: Florianu, Nikolic, Ticu. Tot oltencele insa reusesc sa inscrie, si aceeasi Florianu face 2-0 cu doua secunde peste minutul 3! In minutul 3 si jumatate, oaspetele au si ele in sfarsit prima actiune pe poarta oltencelor, sparg gheata, reusind sa inscrie de la linia de 7m prin Alina Vatu, 2-1. Elena Gjorgjijevska face 3-1 si urmeaza un joc ciudat al celor doua echipe... Aproape de minutul 8, mai exact in minutul 7 si 38 de secunde, Nicoleta Tudor se ,,razbuna’’ pe Bogdan Burcea si marcheaza pentru 3-2, deloc apostrofata de spectatorii olteni, din contra putem spune, Tudor aplaudata de iubitorii de handbal care n-au uitat de devotamentul sportivei fata de culorile alb-albastre din sezonul trecut... 4-2 si 5-2 prin doua goluri ale Cristinei Florianu si dupa doar 10 minute lucrurile incep sa se clarifice... La jumatatea primei reprize, 8-3 pe tabela, si spectatorii aplaudau jocul bun al oltencelor lui Bogdan Burcea! Cristina Florianu inchide tabela la 14-7 in prima repriza! Zelijka Nikolic face 15-7 la debutul partii secunde pentru ca imediat sa inscrie si dunarencele din Braila prin Elena Dache. Si daca oltencele rateaza, vizitatoarele profita si marcheaza, apropiindu-se la 15-11 in minutul 35 si 41 de secunde printr-un superb gol marcat de extrema Catalina Preda. 17-13 in minutul 40 si 35 de secunde si se rupe echilibrul jocului... De la vizitatoare sunt eliminate pentru doua minute, Shutska intai si mai apoi Tudor, gazdele profita si iau distanta pe tabela: 21-13 in minutul 44 si 16 secunde... Diferenta de sase sau sapte goluri se pastreaza constant pe toata durata urmatoare a jocului, astfel ca la final, sirena salii intrerupe jocul la scorul de 30-22, dupa ce cu cateva clipe inainte, Nicoleta Tudor vede cartonasul rosu si este descalificata... Au arbitrat acest joc, M.Ghiorghisor din Bucuresti si M.State din Buzau. Cristina Floroiu a marcat de 11 ori pentru formatia craioveana, iar Alina Vatu de 9 ori pentru echipa braileana, fiind principalele marcatoare ale celor doua echipe in acest joc. 


Corespondent: Florian Popa


SCM Gloria Buzau – SCM Ramnicu Valcea 14-24

O sala nu prea plina la Buzau la aparitia pentru intaia oara in sezonul 2018/2019 a SCM-ului buzoian impotriva castigatoarei Supercupei Romaniei. Gorjenii Draganescu si Eremia au fluierat jocul din sala ,,Romeo Iamandi’’ din Buzau, cu un debut fulminant al gazdelor, care-au luat repede avans, 2-0 in primele doua minute... A fost insa un foc de paie. Gazdele se sting repede si in minutul 9 pe tabela avem deja 2-4! Ilie Alina rateaza pe banda rulanta, sau poate evolutia de exceptie a apararii valcencelor au facut diferenta... La jumatatea primei reprize 3-6 pe tabela. Gazdelor nu le iese mai nimic, sau poate ca apararea impenetrabila a vizitatoarelor antrenorului Florentin Pera a fost la inaltime. Pana la pauza, gazdele nu reusesc decat 6 goluri, iar oaspetele 10, 6-10 fiind si scorul primei reprize. Debutul actului secund incepe cu un gol al vizitatoarelor dar gazdele revin repede in joc si reusesc sa mentina diferenta de 4 goluri inregistrata la pauza... Asta doar pana la jumatatea actului secund, cand valcencele calca acceleratia si reusesc sa se desprinda, 11-17. Diferenta a crescut usor insa pana la final, cand spectatorii au plecat suparati pe evolutia jucatoarelor gazde, dar au aplaudat sportiv totusi victoria la 10 goluri diferenta in favoarea vizitatoarelor, 14-24! De la formatia buzoiana, Marginean cu 4 goluri a fost principala marcatoare, ea fiind secondata de Ilie cu 3 goluri din 9 incercari si Gedroit cu acelasi numari de goluri dar din 12 aruncari... Glibko a marcat de 5 ori si Bacaoanu de 4 ori, fiind principalele marcatoare ale vizitatoarelor din Valcea. 5-6 a fost raportul eliminarilor de doua minute in acest joc.


Corespondent: Ioana Ene


CSM Slatina - CS Magura Cisnadie 19-22

,,Specialistii’’ dadeau ca ,,victima’’ sigura formatia din Slatina in confruntarea cu handbalistele Sibiului de la Magura. Ca in aceasta vara s-a muncit la Slatina, s-a vazut in jocul de debut impotriva medaliatelor cu bronz ale editiei trecute a campionatului, chiar daca principalul Victorina Bora n-a putut face nimic sa opreasca plecarea unor jucatoare dupa jocul de baraj al ramanerii in liga... Inceputul de joc fluierat de clujenii S.Marza si C.Nedelea, 3-0 rapid in contul gazdelor prin dubla Lorenei Ostase si a Herminei Stoicanescu, parca au turnat plumb in picioarele vizitatoarelor... Deonise Fachinello reuseste sa sparga gheata pentru jucatoarele Magurii din Cisnadie la putin dupa intrarea in minutul 4 al reprizei. Ada Moldovan reuseste si ea sa inscrie pentru sibience si 3-2 pe tabela. Daca la jumatatea reprizei tabela inregistra 8-7, gazdele au pus mari probleme jucatoarelor vizitatoare, care reusesc totusi in minutul 20 sa egaleze la 9 si profitand de lipsa experientei jucatoarelor oltence, pe contraatacuri rapide fructifica si la pauza tabela de scor arata 11-13. Poarta excelenta pentru Magura Cisnadie... In primele sase minute ale actului secund gazdele reusesc sa revina si sa egaleze, 14-14! Apoi, in urmatoarele 11 minute, fiecare echipa reuseste sa marcheze de cate trei ori, astfel ca in minutul 46 pe tabela aveam 17-17! Ceva se rupe in jocul oltencelor apoi... Timp de 12 minute acestea nu reusesc sa penetreze poarta sibiana, jucatoarele din Cisnadie mai experimentate evident se desprind pe tabela, astfel ca, cu 4 minute inainte de final 17-21 pe tabela. Pana la final insa, jucatoarele de la Magura Cisnade au reusit sa se apere mai bine si sa-si apere rezultatul, 19-22 de pe tabela se putea citi la sunetul sirenei salii la final... Iata ca nici in handbal nu merge cu improvizatii... Oricat a incercat Victorina Bora, n-a reusit mare lucru. Daca Alexandra Andrei a fost suspendata, Nicoleta Rusu, accidentata, Chirigiu n-a fost o solutie dupa doar cateva antrenamente cu echipa slatineana, mai mult, nici experimentata handbalista din Banat, Clara Vadineanu nefiind intr-o forma sportiva stralucita... Cea mai buna marcatoare pentru gazde a fost Raluca Dascalete, cu 5 goluri marcate, Ostase si Stoicanescu secondand-o, fiecare cu cate 4 reusite personale. Faiz Munhoz si Ada Moldovan au marcat de cate 7 ori, fiind principalele marcatoare ale vizitatoarelor. La vizitatoare a lipsit Oana Apetrei nerefacuta inca dupa operatia suferita... Foarte bune evolutiile celor doi goalkeepri ai vizitatoarelor, Gabriela Voicu si brazilianca Gabriela Moreschi. Brazilianca Mariana Costa de la oaspete a fost trimisa in tribuna in minutul 43 pentru 3 eliminari de doua minute... 5-4 a fost raportul eliminarilor de doua minute in acest joc!

Corespondent: Ilie Avram


U Cluj – ASC Corona 2010 Brasov 28-30

Celebrul cuplu de arbitri buzoieni G.Baducu-R.Voicu, asistati de la masa oficiala de si mai celebrul fost arbitru, carasanul Ghita Nasturel, au condus la Cluj in Sala ,,Horia Demian’’ jocul dintre gazdele de la Universitatea Cluj si handbalistele de la ASC Corona 2010 Brasov, scapate de grija celebrului ,,100% handal romanesc’’... Un inceput in forta dominant al gazdelor, care au condus cu 6-3 in minutul 11, inceput in care jucatoarele gazdelor au marcat de la linia de 7m iar vizitatoarele au ratat de acolo, odata intrati in minutul 12, oaspetele reusesc doua goluri de generic realizate de extrema nationalei Laura Chiper si nou venita in curtea brasoveana, Vetkova Ekaterina, jocul se echilibreaza si se merge cap la cap, cu gazdele la timona... Incep sa-si intre in rol si aritri, care nu ezita sa trimita pe banci pentru cate doua minute jucatoarele... Si dintr-o parte, dar si din cealalta... Profitand de ratarile gazdelor, jucatoarele de sub Tampa trec in avantaj pentru intaia oara pe tabela in minutul 25, 11-12, pentru ca imediat, Sorina Tirca, probabil una dintre cele mai constante foarte bune tinere jucatoare din handbalul romanesc sa faca 11-13, in minutul 26 si 26 de secunde... Intrate in panica, jucatoarele lui ,,U’’ incep si piarda teren... Norocul a venit de la sirena salii care anunta finalul minutului 30 si 12-15 puteam citi pe tabela de scor! Dupa pauza, jucatoarele Brasovului fac 12-16 prin Andreea Chiricuta... Intre minutele 32 si 37, relaxarea brasovencelor, coroborata si cu ,,discretia’’ arbitrilor care trimit pe banca brasoveana doua jucatoare, fac ca Ani Senocico sa marcheze de trei ori de la linia de 7m... Inevitabilul se produce si 17-17 pe tabela de scor! Brasovencele sunt mereu cu un pas in fata gazdelor din Cluj, dar gazdele inscriu si egaleaza situatia de la linia de 7m, alte trei consecutive aruncari ale aceleasi Senocico, astfel ca in minutul 40 si 57 de secunde tabela arata 20-20... In minutul 42 si 7 secunde, gazdele trec in avantaj, 21-20, printr-un gol marcat de Diana Lazar, iar brasovencele egaleaza la sfarsitul minutului prin Sorina Tirca, 21-21... Urmeaza un usor regres al gazdelor carora nu le mai iese nimic, profita vizitatoarele, Daria Bucur marcheaza atunci cand trebuie, 21-22, si Sorina Tirca in minutul 45:00 duce Corona din nou la doua goluri avantaj, 21-23... Diana Lazar si Ani Senocico marcheaza si ele pentru gazde profitand de ratarile semnate Marilena Neagu si Andreea Chiricuta si se face din nou egalitate, 23-23! Minunile nu tin mult si daca handbalistele gazdelor rateaza, jucatoarele de la Corona marcheaza, in minutul 50, 23-25, dupa doua goluri marcate de Dmitrovic si Chiper. Pe intreaga durata a jocului a plouat cu 7m pentru jucatoarele gazdelor, Ani Senocico egaleaza la 27 in minutul 57 si 57 de secunde... Marina Dmitrovic marcheaza si ea de la 7m 27-28, isi gaseste culoarul pentru o superba aruncare Sorina Tirca si face 27-29, Diana Lazar readuce Clujul in carti si 28-29, in minutul 59 si 46 de secunde, oaspetele au atacul, gazdele ies departe de 9m propriu si profita Dmitrovic care inchide tabela la 28-30! Un meci ,,care pe care’’ transat la final in favoarea lor de brasovence... Doua eliminari de 2m in contul gazdelor, sase in contul vizitatoarelor... Ani Senocico a marcat de 17 ori pentru clujence, 12 (!) din 12 de la linia de 7m, ea fiind secondata de Diana Lazar cu 6 reusite. Pentru brasovence, Sorina Tirca cu 7 goluri din 9 incercari, si Marina Dmitrovic cu 7 goluri din 12 aruncari, 3 din 3 de la linia de 7m, au fost secondate de Laura Chiper cu 5 goluri marcate din 8 aruncari... 


Corespondent: Marian Sorin Balaban 


HC Zalau – CSM Bucuresti 22-26

Dupa infrangerea din Supercupa Romaniei si piederea primului trofeu al sezonului, CSM-ul din Bucuresti al lui Magnus Johansson, s-a deplasat pentru debutul in campionat din sezonul 2018/2019 in sala ,,Gheorghe Tadici’’ din Zalau, acolo unde a infruntat echipa gazda, HC Zalau,  pregatita de Gheorghe Tadici, constantul tehnician prezent in ,,comisiile’’ FRH-ului doar cu probleme de comportament, vis-a-vis de arbitri... Tigroaicele incep in forta si fac repede 0-3 pe tabela, profitand si de tineretea tinerelor adversare din tabara handbalistelor de sub Meses. Dupa doua minute din joc, se trezesc si jucatoarele gazdelor care incep sa joace si marcheaza de doua ori, 2-3 pe tabela! La 2-4, destul de nervoasa, Cristina Neagu merge pentru doua minute pe banca... La jumatatea reprizei 5-8 si in minutul 17 si 7 secunde 5-9, dupa ce Claudia Constantinescu rateaza doua actiuni consecutive si Dana Abed-Kader rateaza de la 7m... Dupa 7-9 in minutul 18 si 30 de secunde, 8 minute in care gazdelor nu le iese nimic in afara de ratari spectaculoase, care mai de care..., 7-13 pe tabela in minutul 22 si 24 de secunde... Se termina primul mitan la 9-14, intr-o repriza in care nimeni n-a spart gura targului... A fost o repriza in care speram la handbal spectacol dar n-a fost sa fie, ca si la pomul ala laudat... Debutul partii secunde incepe in aceeasi nota de dominare a bucurestencelor care ajung la 11-20 in minutul 38 si 45 de secunde, inregistrandu-se cea mai mare diferenta de scor... Campioana n-a prea convins insa, pe parcursul jocului inregistrandu-se fluctuatii de suisuri si coborasuri...  Parca am vazut o Dacie ,,gripata’’ la final de joc, unul care a apartinut clar jucatoarelor gazde. La final, 22-26 si asta poate datorita interventilor excelente a goalkeeperului Madalina Ion... 1-7 a fost raportul eliminarilor de doua minute in aceasta partida... Principalele marcatoare ale gazdelor de sub Meses, Mihalcea cu 4 goluri din 8 incercari si Szollosi cu 4 goluri din 9 incercari, secondate fiind de Constantinescu cu 3 goluri din 9 aruncari, in timp ce pentru tigroaice, Radicevic cu 7 goluri si Kurtovic cu 5 goluri au fost principalele marcatoare. Bun jocul din aceasta partida a Biancai Bazaliu, utilizata din pacate cam prea putin... Aproape inexistenta Cristina Neagu, care nu se afla in acest moment cu siguranta in cea mai buna forma... Sau sa fie o strategie asta? 


Corespondent: Madalin Meszaros


Gloria 2018 Bistrita – CSM Roman 30-25

Gloria 2018, noua denumire a echipei din Bistrita este una de bun augur in acest debut de campionat. Debutul echipei antrenate de Horatiu Pasca s-a produs pe teren propriu in compania formatiei CSM Roman. A fost un inceput cu gol pentru gazde, 1-0 Oana Tiplea, ca mai apoi sa treaca la 1-2 in avantaj vizitatoarele din Roman. Din acest moment gazdele fac o cursa frumoasa, si-au mereu avantaj pe tabela la unul sau doua goluri, pana in minutul 23, minutul in care dupa un 7m ratat de moldave prin Daniela Todor, echilibrul se rupe si gazdele ,,pleaca’’ in avantaj pana la 18-14 la finalul primelor 30 de minute. In repriza secunda incepe o cursa de urmarire, de revenire in joc a moldovencelor, acestea se apropie, dar doar pana la doua goluri distanta... Cu cinci minute si jumatate inainte de final de joc, tabela inrgistreaza cea mai mare diferenta de scor, 29-21! Ultimele minute de joc apartin jucatoarelor Romanului care reusesc de trei ori prin Carmen Stoleru si-odata prin Irina Ivan, iar pentru gazde Almudena inchide tabela la 30-25! Goalkeeperul gazdelor Ana Maria Mazareanu a aparat 12 din cele 38 aruncari, contribuind serios la victoria gazdelor, o victorie pentru care Oana Tiplea, marcatoare a 8 goluri si Daniela Ratiu cu 6 goluri au fost principalele marcatoare. Bune si evolutiile Nicoletei Dinca, care iata revine cu pofta de joc dupa accidentare, si a nou venitei Neli Ardean Elisei. Din tabara oaspetelor, Anamaria Simion, cu 9 goluri, si carmen Stoleru cu 7 goluri, au fost principalele marcatoare. 2-3 a fost si raportul eliminarilor de doua minute din aceasta partida, una curata si spectaculoasa din punct de vedere handbalistic. Discreta prestatia cavalerilor doljeni, C.Gorina si F.Melencu...


Corespondent: Anamaria Aneta Voicu


Minaur Baia Mare – CSM Galati 25-21

Ultmu joc al rundei de debut, s-a disputat in sala ,,Lascar Pana’’ din Baia Mare, intre Minaur din localitate si CSM Galati, fosta CSU Danubius...  Revenirea handbalului feminin baimarean in Liga Florilor, dupa doi ani de absenta, a coincis cu revenirea ,,pregatita’’ de principalul tehnician Costica Buceschi pe la alte echipe... A fost un meci in care jucatoarele Maramuresului au muncit serios pentru a obtine cele 3 puncte din campionat, in fata unei echipe, care a primit aprobarea FRH-ului de a muta jucatoarele de la CSU Danubius la noul club al Primariei din Galati, cu doar o zi inainte de acest joc. Oaspetele marcheaza primele prin Madalina Conache, gazdele doar tinand aproape... In minutul 5 si jumatate, gazdele trec pentru intaia data la conducere pe tabela, 3-2! Dupa Golul marcat de Iulia Stroia de la vizitatoare pentru 3-4 in minutul 9 si 21 de secunde, timp de 9 minute handbalistele Galatiului isi bat joc de handbal, intrecandu-se in ratari si faze stupide de incepatori in ale handbalului! 13-10 se termina prima repriza, una care n-a fost prea handbalistica, nici de-o parte dar nici de cealalta. A impresionat in acest prim act poloneza Sylwia Lisewska, cea care a reusit sa inscrie de 8 ori consecutiv... Repriza secunda incepe altfel, jucatoaree Galatiului reusesc sa revina in joc chiar daca cele care au inscris primele au fost maramuresencele prin aceeasi Sylwia Lisewska, ajungandu-se astfel ca in minutul 38 si 43 de secunde sa se inregistreze egalitatea la 15! Mai mult de atat chiar, in minutul 42 si 45 de secunde, galatencele reusesc prin Iulia Stroia sa treaca in avantaj, 17-18! Cu 10 minute inainte de final, 19-19 pe tabela, ca mai apoi maramuresencele sa reuseasca 4 goluri consecutive, coroborate si cu interventii de exceptie ale goalkeeperului Adriana Medvedova. In ultimele 5 minute ae jocului ambele echipa se precipita, nimen nu mai reuseste mare lucru, reusesc sa se apropie la trei lungimi, 24-21 galatencele, dar baimarencele marcheaza ultimele si 25-21 rezultatul la final! 2-6 raportul eliminarilor de doua minute in acest joc, unul in care, poloneza Sylwia Lisewska cu 10 goluri a fost principala marcatoare pentru handbalistele Minaurului, Elena Livrinikj cu 11 goluri fiind principala marcatoare a galatencelor. 


Corespondent: Dan Tcaciuc 


Multumiri corespondentilor din teritoriu!


Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook