Meciul de sambata noaptea: Coco vs Julia!...

Mi-am propus, pentru atat cat ma tin puterile, sa aduc in fata iubitorilor sportului alb, amazoanele lui... Si pentru asta, am sa aleg aleator, daca tot ma ajuta prietenii mei Google si WTA... Pentru inceput, va propun Coco vs Julia!

Coco(Lina) sau Coco Vandeweghe, este o jucatoare de tenis de camp, nascuta de Mos Nicolae, pe 6 decembrie 1991 la New York, in Statele Unite ale Americii. Coco, are 185 cm si 70 kg, este o fosta campiona de juniori de la US Open, la varsta de 16 ani! A castigat patru titluri WTA si sase titluri ITF. Coco, este antrenata de Pat Cash, este jucatoare de mana dreapta si are resedinta actuala in Rancho Santa Fe – California! Pe 29 octombrie 2018, Coco Vandewenghe ocupa locul 102 WTA... Cea mai buna clasare, locul 9 WTA pe 15 ianuarie 2018... Bunicii materni ai lui Coco sunt: Colleen Kay Hutchns, in 1952 ,,Miss America’’ si fostul baschetbalist Ernie Vandeweghe de la New York Knicks. Unchiul ei, fratele mamei sale, este jucatorul de baschet Kiki VanDeWeghe, iar fratele bunicii sale a fost jucatorul din NBA, Mel Hutchins. Coco a inceput sa joace tenis cu fratele sau mai mare, Beau, la varsta de unsprezece ani. Tenisul a fost ultimul sport pe care la ales, dupa ce a incercat, printre altele, baschetul si luptele libere. Coco Vandeweghe a devenit jucatoare profesionista in aprilie 2008. Coco, pe langa faptul ca este o buna jucatoare de simplu, are performante si la dublu feminin dar joaca si la dublu mixt!


 Julia Görges, este o jucatoare de tenis de camp, nascuta pe 2 noiembrie 1988 la Bad Oldesloe – Germania. Julia are 180 cm si 69 kg,  si este jucatoare de mana dreapta. Julia se antreneaza in prezent cu Michael Geserer. Julia locuieste la Regensburg in Germania. Ea a castigat sase turnee de simplu si cinci titluri la dublu in circuitul WTA, precum si sase titluri la simplu dar si sase titluri la dublu in circuitul ITF. Julia Görges, a inceput sa joace tenis la varsta de cinci ani, ,,impinsa’’ spre acest sport de parintii ei care nu au incetat sa vorbeasca despre asigurari, domeniu in care isi desfasoara activitatea si azi, asa ca sa dus la clubul local. A devenit jucator profesionist in 2005, si a intrat prima data in top 100 in iunie 2008. Pe 9 august 2018, julia a avut cea mai buna clasare in clasamentul WTA ocupand pozitia a noua. Pe 29 octombrie, o intalnim pe Julia Görges pe pozitia a 14-a. Idolii Juliei in tenis, elvetienii Martina Hingis si Roger Federer.


Sursa info: Wikipedia

Sursa foto: wta

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook