Ce societate ciudata! Ce creatura ciudata, e omul!...

Traim intr-o lume in care avem masini fara chei, aragaz fara flacara, alimente fara grasimi, paine fara gluten, telefon fara fir, bani fara timp de a-i cheltui, produse fara conservanti, sampon fara lacrimi, animale fara stapan, copii fara tata, oameni cu facultati fara loc de munca, relatii fara sentimente, casatorii fara dragoste, juraminte fara intentii, sex fara iubire, sentimente fara suflet, spitale fara doctori, educatie fara valori, oameni fara maniere... Si lista este infinita.

Da, este evident ca traim pe o planeta departe de a fi ideala, intr-o galaxie care nici ea nu-i tocmai ideala (pentru ca ghici ce, nu suntem buricul pamantului) si constientizam nostalgici si melancolici toate aceste lucruri, dorindu-ne sa fie altfel, sa putem schimba ceva. Si putem! Chiar putem! Dar ne complacem, nu facem nimic, spunandu-ne ca oricum, ce mare diferenta poate face atitudinea unui singur om? Dar daca fiecare om ar actiona individual, unitar, fara sa-si minimalizeze rolul si puterea, am putea renunta macar la cateva bucati din nenumaratii "fara" de mai sus.

Ne plangem ca suntem singuri, ca n-avem pe cine imbratisa, ca nu ne gasim jumatatea (faimosul termen, care a frant mai multe inimi decat poeziile lui Bacovia), ca nimeni nu e serios in ziua de azi., ca femeile-s pe interes si barbatii-s dupa sex si-atat, ca nimeni nu e fidel... Culmea e ca un procent destul de mare din cei care afirma asta batandu-se cu pumnu-n piept ca ei nu sunt asa, sunt exact capul de afis al celor de mai sus, sunt fix cei care au pus I-ul in infidelitate si T-ul in tinder.

Ati observat ca toti constientizeaza si se plang de lucrurile astea dar pana la urma v-au demonstrat ca si ei sunt exact din aceeasi categorie? Paradoxal. Vrem fidelitate dar nu oferim bazele fidelitatii si dam motive de infidelitate, vrem relatii bazate pe dragoste si valori dar oferim superficialitate si imaturitate, vrem sinceritate dar nu suntem pregatiti pentru adevar, cautam dragostea adevarata dar alergam dupa 1000 de iepuri/iepuroaice si in final nu prindem niciunul/a, pretindem a fi diferiti dar suntem atat de asemanatori, ne dam de ceasul mortii ca fizicul nu conteaza dar nu ne uitam la cineva care are dintii strambi si 3-4 cosuri, juram ca am gasit jumatatea ca s-o parasim la primul like, vrem transparenta dar n-avem curaj sa ne tinem telefonul deblocat, vrem incredere dar dam doar motive de indoiala, vrem brate care sa nu ne mai dea drumul niciodata dar ne zbatem sa fugim din ele.....

Ce societate ciudata! Ce creatura ciudata omul.... atat de alambicat si complex, incapabil de a sti ce vrea desi sustine cu tarie ca isi doreste a,b,c chiar si d.

Luand-o matematic, daca vorbesti cu 20 de femei in acelasi timp, da , ai mai multe sanse sa-ti gasesti perechea. Probabil o vei gasi pentru o seara sau doua, hai trei cu indulgenta. Insa, statistic vorbind, impartindu-ti atentia la 20 de indivizi, diluezi tocmai esenta ta, cea mai concentrata parte din tine se va imparti in 20 de parti, nimeni nu va primi cu adevarat ce ai tu de oferit, nimeni nu va sti pe bune cine esti tu, nimanui nu-i vei acorda timpul pentru a te cunoaste (fiindca efectiv nu dispui de el, nu neaparat ca n-ai vrea) si nici tu la randul tau nu vei cunoaste cu adevarat celalalt om, iar in final te vei intreba de ce esti tot singur... "cum naiba, doar vorbeam cu 20?!". DA, dar nu poti fi pentru 20, asteptand sa vezi care pica prima/ul. Daca ti-e indiferent cu care din cele 20 de persoane vei ramane, caut-o pe a 21-a, fiindca e clar ca din cele 20 nu e niciuna cea care-ti trebuie tie, n-o arde aiurea in delasare, dand sperante tuturor. Ah, valabil si pentru femei, evident.

Ne lamentam ca toti barbatii si toate femeile sunt la fel, ca nimeni nu mai e serios. Pai cum Doamne iarta-ma sa fii serios cand dai numai de neseriosi? Cum sa iei pe cineva in serios cand iti dovedeste ca nu merita sa fii serios? Si fix cand ai vrea sa devii serios, pac, face ceva si strica tot, de ajungi sa te gandesti ce naiba a fost in capul tau de ai vrut sa devii pe bune si sa dai "masca" jos cu/pentru persoana respectiva. Ei hai, stim cu totii despre ce masca e vorba, sa nu fim ipocriti. Nu-i ca si cum la prima intalnire ii inmanezi celuilalt o lista cu defectele tale si la sfarsitul ei un "Enjoy".

Suntem o lume de clovni si actori, de asa-zisi artisti dandu-si reprezentatia vietii pe scena hilara a relatiilor interumane, purtam masti si nu venetiene, ne dam moralisti dar uitam sa ne privim mai intai pe noi insine, aratam cu degetul spre celalalt cand sensul degetului ar trebui sa fie indreptat inspre noi.

Daca vrei stabilitate, seriozitate, fidelitate, ofera-le! Vrei sa fii luat in serios? Nu da like si follow la tot instagramul, nu incerca cu orice posesoare de sani si fund pana cand iti iese cu una din ele. Fiti selectivi! Alegeti! Faceti in asa fel incat atentia voastra sa fie un privilegiu, nu un bun accesibil tuturor. Spuneti ce simtiti, nu lasati nimic la indemana hazardului, fiti fermi in decizii si luptati pentru ceea ce vreti cu adevarat! Concluzionand, ar trebui ca schimbarea sa plece din noi, iar apoi prin propagare sa ajunga peste tot, ar trebui sa oferim si noi ceea ce pretindem de la ceilalti. Doar asa putem reduce riscul ca ai nostri copii sa spuna ca traiesc intr-o lume FARA oameni...


Sursa foto: Google

Andra Miau

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook