Dinamo o bate pe Steaua in primul meci programat in jocurile etapelor 13 si 18 in handbalul feminin din Divizia A... ,,Spectacolul’’ din acest weekend continua...

Inceputul ultimului weekend al lui ianuarie 2019 incepe in forta pentru echipele angrenate in lupta pentru obtinerea locurilor care duc la turneul semifinal! Si ce poate fi mai frumos decat un Steaua – Dinamo, nu-i asa? Ca nu mai e Dinamo aia pe care-o stim, e adevarat! Cum nici Steaua nu mai e dealtfel... Dar parca mai e totul ce-a fost odata... Handbalul feminin romanesc nu-i exceptia de la regula, desi ne batem noi cu pumnii in piept ca nu stiu pe ce loc suntem prin Europa la nivel de campionate... Poate ca e asa, dar si cand scoatem capul prin Europa, suntem praf... Sau pulbere... Revenind la ,,oile noastre’’, hanadbalul feminin din divizie isi desfasoara in acest ultim weekend al lunii ianuarie, jocurile contand pentru etapele 13, pentru doua dintre cele patru serii, A si D, si 18 pentru celelalte doua, B si C, serii cu mai mult de 6 echipe! 

In Seria A, etapa a XIII-a

Un adevarat derby al seriei la Slobozia, acolo unde se vor intalni ocupantele primelor doua pozitii in clasamentul actual, AHCM Slobozia si CSU Neptun Constanta. Jocul se anunta unul important mai ales pentru formatia vizitatoare care poate da lovitura tinand cont de multele accidentari din tabara echipei gazda... Ocupanta pozitiei a treia in clasament, HCF Piatra Neamt, se deplaseaza la satelitul HC Dunarea Braila... Toate cele trei jocuri se disputa duminica 27 ianuarie dupa urmatorul program:

AHCM Slobozia - CSU Neptun Constanta

ACS UAIC CNOT Iasi - CS Stiinta Bacau

HC Dunarea Braila DivA - HCF Piatra Neamt


In Seria B, etapa 18

Intr-o serie a echipelor din capitala in care ,,intrus’’ este doar formatia din Calarasi, o serie controlata categoric de Rapid si Stiinta, cele doua echipe aflate pe primele doua pozitii ale clasamentului care merg umar la umar catre jocurile Turneului Semifinal, celelalte 6 echipe nici nu mai conteaza, desi sunt echipe cu nume: Dinamo, Steaua, Spartac, echipa secunda a CSM B-ului si chiar echipa Scolii 181, una cu traditie dealtfel in handbal si CS Danubius Calarasi, o echipa privata, in constructie, care habar nu am de ce poarta numele orasului atata timp cat ajutor de la ,,cei de sus’’ deloc... In etapa a XVIII-a, e greu de crezut ce se poate intampla imposibilul ca Rapidul sa se impiedice la Calarasi si Stiinta acasa de Scoala 181... Dupa ce in primul joc al grupei, Dinamo se distreaza cu Steaua, 33-24, dupa ce si la pauza elevele federalului Nicoleta Gusi Alexandrescu conduceau cu 13-11, iata programul celorlalte jocuri ale rundei acestei serii, meciuri care se disputa duminica 27 ianuarie:

CSU Stiinta Bucuresti - ACS Sc. 181 SSP Bucuresti

CSM 2 Bucuresti - ACS Spartac UNEFS Bucuresti

CS Danubius Calarasi - CS Rapid Bucuresti


Seria C, etapa a XVIII-a

O serie controlata de Dacia 2012 Mioveni, echipa care se impedica doar cand vrea ea, sau unele componente din aceasta echipa sunt mai interesate de promisiunile unui asa zis impresar decat de handbal, se deplaseaza la junioarele orasului lui Brancusi... Ca nu vor lua loc la ,,masa tacerii’’ si nici nu se vor saruta pe sub ,,poarta sarutului’’, au sansa unei victorii facile sub privirile ,,coloanei infinitului’’, pentru ca e greu de crezut ca junioarele LPS-ului din Tg.Jiu vor putea tine pasul cu titratele handbaliste ale presedintelui Adrian Stefan, cu gadul la meciul din Cupa Romaniei Fan Curier intr-o confruntare cu handbalistele din Liga Florilor de la Gloria 2018 Bistrita-Nasaud... Jocul de la Tg.Jiu, programat pentru ziua de sambata 26 ianuarie, celelalte doua jocuri urmand a se disputa duminica 27 ianuarie. Iata insa programul rundei din aceasta serie: 

LPS Tg Jiu - CS Dacia Mioveni 2012

CSU Targoviste - National Rm Valcea

ACS Noi Klub - FC Arges

Echipa HC ACTIV CSO PLOPENI are posibilitatea sa-si linga ranile dupa esecul de etapa trecuta din confruntarea cu argesencele Mioveniului, avand etapa libera si pregatind jocul din etapa viitoare cu junioarele lui Brancusi...


Seria D, etapa a XIII-a 

Intr-o serie in care echipa din Tg.Mures conduce ostilitatile imperial, nedand nicio sansa partenerelor de intrecere, singura echipa din divizie care a ajus iata, dupa disputarea a 12 etape sa acumuleze maximim de puncte, fiind dealtfel singura care este in aceasta situatie, o echipa care aduna meci de meci acasa in tribune, cu mult peste 1 200 spectatori, o echipa desi foarte numeroasa din punct de vedere al lotului, care-si permite sa tina in tribuna adevarate valori handbalistice, foloseste constant cam aceleasi jucatoare, si in meciurile junioarelor 1 si in jocurile de divizie, iata ca pentru ocuparea locului secund, intervin aia care trebuie... Si ce se putea mai nimerit pentru jocul dintre Crisul si Universitatea Resita, din sala Sporturilor Victoria din Arad decat cuplul maramuresan Apostu-Chinde!... Pacat, dupa parerea mea... Care dealtfel nici nu conteaza... Cert este ca, e greu de crezut ca universitarele Timisoarei au vreo sansa la satelitul Minaur... Numai daca nu vor baimarenii nu castiga, pentru ca spune-se, o mana spala pe alta si poate ca primeste Voicu mana aia de care are atata nevoie... La Arad sa fim sanatosi si sa vedem cat ajutor primeste Tudorica de la Baia Mare ca sa se distanteze Crisul de Universitatea din Resita... La Oradea, un meci interesant intre nou construita CSU, o echipa cu mult titratele Vali Motogna si Cipriana Magda Petric, care vor incerca sa impiedice liderul din Targu Mures... Vedem ce se va intampla exact in aceste jocuri, duminica 27 ianuarie cand se vor disputa jocurile:

CS Minaur 2 Baia Mare - CSU Univ. de Vest Timisoara

ACS Crisul Chisineu-Cris - CSU Resita 

CSU Oradea – echipa din Tg.Mures


Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook