Bacaul si-a adus acasa fostele glorii dupa 30 de ani!

,,CUPA CUPELOR 1989-2019’’, evenimentul sportiv care s-a desfasurat la Bacau in weekend, a fost o adevarata lovitura de imagine data de Consiliul Judetean Bacau! Gabriela Manea-Antoneanu, cea care a pus la cale organizarea acestui eveniment, merita toate aplauzele noastre, cum dealtfel merita aceste aplauze cele care in urma cu 30 de ani au reusit sa treaca municipiul Bacau pe harta internationala a handbalului feminin odata cu aducerea in orasul moldav a Cupei Cupelor! Desi nu a fost o sala plina ochi Sala Sporturilor din Bacau, evenimentul a fost o adevarata sarbatoare pentru cei si cele care-au trait acele vremuri handbalistice din regimul comunist al lui Ceausescu si nu numai... Au fost prezente la Bacau doua echipe feminine, doua team-uri romanesti care-au scris istorie in handbalul feminin european, Stiinta Bacau (castigatoare a Cupei Cupelor) si Chimistul Rm.Valcea (castigatoare a Cupei EHF), in anul de glorie 1989, la care s-au alaturat alte 4 mari nume din handbalul feminin romanesc: Luminita Hutupan Dinu, considerata de specialisti, cel mai bun goalkeeper de handbal feminin din lume din toate timpurile, pe Narcisa Lecusanu, una dintre persoanalitatile Executivului din IHF-ului, Raluca Ivan si Iulia Curea, doua jucatoare active...... Un handbal spectacol oferit de doua garnituri 100% romanesti, incheiat cu un norocos 13-13!

Stiinta Bacau ’89: Ecaterina Marian, Angela Brandusoiu, Eva Darvas, Marinela Matei, Marlena Petrea, Maria Borcea, Raluca Ivan, Lidia Butnarasu, Adriana Popa Hriscu, Ioana Vasilca, Narcisa Lecusanu, Mariana Tirca, Gabriela Antoneanu Manea. Antrenor: Constantin Petrea


Chimistul Rm.Valcea ‘89: Mia Radoi, Magda Ionescu, Denisa Romete Nan, Nadina Nedelcu Dumitru, Felicia Tipi, Florentina Carcadia, Lucica Cretan, Simina Matei, Gabriela Ivanoiu, Rodica Pestrea, Luminita Hutupan-Dinu, Nicoleta Lazar, Doina Kopacz Rodeanu, Edit Torok Matei, Maria Torok Duca. Antrenor: Ioan Gherhard

I-am adresat doamnei Narcisa Lecusanu, ,,Floarea romaneasca din IHF’’ 3 intrebari simple si iata raspunsurile:

Rep: Cum ati gasit Bacaul handbalistic dupa 30 de ani?

Narcisa Lecusanu: Mult schimbat, din pacate nu in plan pozitiv pentru ca, Stiinta Bacau la handbal feminin este in Divizia A si nu poate inca aspira la Liga Nationala. Sigur se fac eforturi financiare din partea autoritatilor locale. Mi-as dori din suflet sa se investeasca in sectorul juvenil atat in antrenori cat si in sportivi pentru ca, numai asa putem avea viitor.

Rep: Cum a fost jocul de azi? 

Narcisa Lecusanu: Jocul de astazi a fost fascinant pentru ca am reintalnit foste colege de echipa atat de la Stiinta cat si de la echipa nationala. Totodata am reintalnit jucatoare pe care le admiram atunci cand eram junioara, si-mi doream sa joc ca ele in cupe europene si sa ajung Campioana Germaniei.

Rep: Cum a fost handbalul acum 30 de ani si cum este azi?

Narcisa Lecusanu: Imi este greu sa compar handbalul de azi cu cel de acum 30 ani, pentru ca nu mai este aceeasi atentie pentru sport. Si vreau sa dau un exemplu: pe vremea cand eu eram junioara, Cluburile Sportive Scolare erau seva performantei, astazi nu mai este asa.... Ferice de copiii care au parintii alaturi de ei atunci cand vor sa practice un sport si sa viseze ca pot deveni campioni. In final vreau sa va spun ca incurajez toti copiii sa faca sport pentru ca dezvolta frumos psiho - motric.

Daca la Bacau s-a putut, zic eu ca s-ar putea organiza mai des astfel de evenimente, pentru ca iata, sportul ne face sa uitam de grijile cotidiene... Felicitari organizatorilor pentru eveniment si multumim GLORIILOR SPORTIVE participante!


Sursa foto: pagini de facebook a gloriilor participante

Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook