Suntem tot mai aproape sa cunoastem cele 8 echipe care se vor ,,bate’’ pentru Marele Trofeu si medaliile de campioni la Turneul Final al junioarelor 1 la handbal!

La sfarsitul weekendului care a trecut s-au desfasurat si jocurile junioarelor 1 handbaliste din Noul Sport National romanesc! Daca se cunosc deja castigatoarele celor trei Grupe Valoare, primele trei participante la Turneul final, bataliile pentru celelalte 5 locuri ramase sunt si ele oarecum pe terminate. Incalcita ramane situatia din Grupa 1 Valoare, o grupa castigata categoric de tigroicele de la CSM Bucuresti, care are si practic acum locul asigurat la Turneul Final, situatia ramane incerta pentru cea de-a doua echipa care va insoti formatia bucuresteana la marea batalie pentru medaliile de campioni pentru sezonul 2019/2020. 

Grupa 1 Valoare

Rezultate care pe unii i-au surprins, pe altii, i-au lasat reci, pe altii, i-a racit de tot, declarandu-se aproape pierzatori... A patra etapa a inregistrat rezultatele:

CSM Bucuresti – LPS Iasi 43-17 (21-9)

LPS Braila – CSM Galati 18-16 (12-8)

CSS Tulcea – CSH Art Galati 28-21 (12-10)

Jocuri linistite la Bucuresti intre lider si lanterna rosie, unul agitat doar de cei de pe langa echipele ART Galati, CSM Galati si LPS Braila la jocul de la Tulcea dintre CSS si ART Galati... ,,Seful’’ de la ,,Cooperativa Gabriela’’ are alte treburi decat cele handbalistice... Joc cu aproape de toate la Braila, acolo unde LPS Braila si CSM Galati s-au infruntat pe teren, iar sustinatorii si-au aruncat vorbe grele pe langa teren sau afara din sala... Daca te gandesti ca se cunosc de ani de zile si se strica prietenii de la niste ,,spectacole’’ sportive... Nu vreau decat sa amintesc ca si ,,cavalerii’’ au contribuit la toate astea...

Clasamentul Grupei 1 Valoare cu doua etape inainte de final:

1/CSM Bucuresti 15p

2/LPS Braila 9p

3/CSS Tulcea 8p

4/CSM Galati  8p

5/CSH ART Galati 8p

6/LPS Iasi 0p

Penultima etapa a grupei, programeaza meciuri poate decisive in stabilirea celei de-a doua echipe care va merge la Turneul Final. De Martisor, CSH ART Galati – CSM Bucuresti sau poate jocul in care ARTistele isi iau adio in acest sezon, poate si matematic de la participarea intre primele 8 ,,nationale’’ si CSM Galati – CSS Tulcea, in care vom vedea care dintre cele doua echipe e indreptatita sa spere la locul secund al grupei...

Grupa 2 Valoare

O grupa tare frumasa aceasta in care CSM Corona si-a asigurat si matematic prezenta la Turneul Final. Spun frumoasa, petru ca iata, ultimele doua etape propun jocuri foarte interesante intre cele 3 din varf: Corona, CSS 2 Bucuresti si CSS Ramnicu Valcea... Dealtfel ultimele doua echipe amintite, isi disputa si batalia directa pentru ocuparea locului secund in grupa in chiar ultima runda a grupei. Imi este practic imposibil sa cred ca cele doua insa, CCS 2 Bucuresti si CSS Ramnicu Valcea, pot pierde in acest sezon prezenta la Turneul Final... Rezultatele etapei a IV-a din sezonul ,,valoare’’:

LPS Pitesti – CSM Corona Brasov 11-45 (3-24)

CSS Rm.Valcea – Rapid 31-30 (18-15)

HCM Craiova – CSS 2 Bucuresti 25-27 (13-9)

Trebuie felicitate, visiniile din echipa Rapidului pentru corectitudinea cu care si-au aparat imaginea in jocul de la Rm.Valcea si alb-albastrele de la HCM Craiova din jocul de acasa cu CSS 2 Bucuresti! Clasamentul cu doua etape inainte de deznodamant:

1/CSM Corona Brasov  16p

2/CSS Rm.Valcea 12p

3/CSS 2 Bucuresti  10p

4/HCM Craiova 6p

5/ Rapid Bucuresti  4p

6/LPS Pitesti 0p

Daca de Martisor se disputa derbyul CSM Corona Brasov – CSS Rm.Valcea, in ultima zi a lui februarie normal sau penultima lui februarie din an bisect, se dissputa celelalte doua meciuri ale grupei:

Rapid – HCM Craiova

CSS 2 Bucuresti – LPS Pitesti

Isi va sifona imaginea CSM Corona Brasov in jocul cu CSS Rm.Valcea si va pierde ,,titlul’’ de  singura echipa cu maximum de puncte dintre toate cele 18 echipe participante in turneul valoare 2019/2020?

Grupa 3 Valoare

In ultima grupa valoare a junoarelor 1, poti vedea o echipa a Muresului si-acea placere de a asista la un spectacol sportiv! Vezi in jocurile echipei CSM Tg.Mures, placerea unor copile de-a juca handbal respectand adversarele... Pata de culoare, este ,,nebunia’’ trainerului Mihaela Evi, vesnic nemultumita... Ba de arbitri, ba de nu stiu ce conditii de joc, ba de nu mai stiu eu ce... Poate ca de asta a si reusit sa construiasca ceva frumos acolo la Targu Mures! Plecata la drum din postura detinatoarei titlului si-a aurului national, CSM Targu Mures isi respecta statutul si conduce aceasta Grupa 3 Vaoare, cu prezenta si matematica in Turneul Final! Cei care urmaresc aceasta grupa, au vazut cu siguranta ca echipa antrenata de Mihaela Evi, Daniel Pop si Claudiu Evi, nu joaca pe stilul impus in fotbal de Sorin Cartu, nefelosind niciodata ,,operatiunea’’ autobaza, iar motivul este unul simplu: GOALKEEPERUL dintre buturi! Este greu de crezut, privind jocurile care-au mai ramas de disputat, ca se mai poate intampla ceva in ierarhia grupei, celelalte doua echipe, CSS Viitorul Cluj-Napoca si CSS 2 Baia Mare au meciuri usoare teoretic, ambele echipe au ca si asigurata astfel prezenta la Turneul Final... Doar un ,,imprevizibil’’ poate schimba ceva... S-au inregistrat rezultatele in etapa a IV-a:

Unirea Sannicolau Mare – CSM Tg.Mures 20-37 (7-18)

Lic.Teo.T. Vuia Resita - CSS Viitorul Cluj 27-34 (16-16)

LPS Fl. Fleseriu Sebes - CSS 2 Baia Mare 32-36 (17-19)

In clasament, cu doua etape inainte de final:

1/CSM Tg.Mures 15p

2/CSS Viitorul Cluj-Napoca 11p

3/CSS 2 Baia Mare 10p

4/ LPS Fl. Fleseriu Sebes 8p

5/ Lic.Teo.T. Vuia Resita 2p

6/ Unirea Sannicolau Mare

Mi-ar placea totusi sa cred ca echipa din Alba, LPS Fl. Fleseriu Sebes nu si-a spus totusi ultimul cuvant... Fac ei oare posibilul in imposibil? E posibil si asta daca... Sau pot oare incerca sa schimbe ceva ,,buturugile mici’’ T.Vuia si Unirea? Sanatosi sa fim si le vom putea vedea in mai putin de doua saptamani...


Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

1 comentarii
  • Adrian

    Rămân wow! În grupa a 3 a numa de tg Mureș, mai sunt echipele de la Cluj și baia mare,ce sa spui de Sebeș ca n are nicio șansă cu nicio echipa în grupa, în schimb zici numa de Tg Mureș, probabil asa e" instrucția"probabil nu îți pasa ca în prima parte a campionatului Tg Mureș a făcut un egal la Cluj și ala în ultimele minute cand au amenințat arbitrii ca nu o sa mai aibă meciuri de arbitrat dacă nu fac cum vor ei, dar na Tg Mureș e Sfânta destul de urat și celelalte echipe merita 3 4 rânduri, pacat

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook