Reteta de Sambata pentru ,,puiul’’ de Duminica asta... sau cea viitoare...

Materiale necesare: un pui, 1/2kg morcovi carotte, doua cepe mari, doi pastarnaci (radacina), doua radacini de patrunjel, o gulie, o legatura frunze patrunjel, o legatura frunze leustean, doua sau trei fire de busuioc uscat, cateva frunze de dafin uscate, o mana de boabe de porumb, boabe de mustar verde, boabe de piper si un ou

1/ se curata bine puiul si se pune la fiert in apa usor incalzita in care s-a adaugat in prealabil o lingura cu Vegeta si se lasa la foc mic 15 minute

2/ se pun la fiert pana se oparesc intr-o oala separat, morcovii, cepele, pastarnacii radacina, radacinile de patrunjel, gulia si boabele de porumb

3/ se scoate puiul din apa clocotita

4/ intr-o oala de pamant sau intr-un vas de Jena se pune o folie de aluminiu pe care se aseaza puiul oparit

5/ intr-o cana se amesteca albusul cu galbenusul oului si se unge pe interior puiul 

6/ se strecoara si legumele

7/ se umple puiul cu legumele oparite la care se adauga frunzele de patrunjel, frunzele de leustean, busuiocul, boabele de mustar si cele de piper si foile de dafin

8/ dupa ce s-a umplut puiul cu legumele, se inveleste etans cu folia de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit circa 45-50 de minute

Mare atentie! Daca ai ales varianta statului pe facebook, puiul arata ca-n imagine si-atunci... pe Duminica viitoare... 

Se serveste cu garnitura de cartofi noi copti in tava si Pofta buna!


Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook