Piure european de cartofi cu ,,influente’’ gambiene!

Romania a devenit tara Master Chef-ilor! Cum lucreaza unu’ intr-o bucatarie, gata, e Master... Ei nu stiu sa faca o omleta sau niste oua ochiuri la capac da-s master... Valeu la ei!... Nu sunt nici bucatar, nu-s nici maestru al bucatariei, cu atat mai mult nu-s Master Chef si nici macar nu-s sef in bucataria mea... Ca mai tot oamenii care gatesc, stiu si eu cate ceva. Sau daca n-am stiut, am intrebat si-am invatat... Nu despre asta vreau sa va povestesc ci despre traditionalul Piure de cartofi dar cu influente africane, sau mai corect spus din Gambia africana...

Ingrediente necesare:

1 kg de cartofi

100 g cascaval ras

150 ml lapte de vaca

Doua banane coapte

Sare iodata


Mod de PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa rece in care am adaugat initial putina sare. Apa va fi de un deget deasupra cartofilor. Ii fierbem la foc mediu in jur de 30 minute, pana intra furculita in ei. Dupa ce se iau de pe foc cartofii, se scurge apa dar se opreste intr-o cana circa 100 ml... Se zdrobesc cartofii cu un tel si in timp ce cartofii sunt aproape zdrobiti in totalitate se adauga putin cate putin cascavalul ras. Se amesteca omogen si se adauga laptele usor incalzit pana piureu devine ca o pasta. Se curata de coaja si se taie rondele bananele, apoi se adauga bucata cu bucata rondea si se bat cu telul pana devine o unica pasta. In functie de gust se adauga sarea iodata. In cazul in care piureul nu este chiar o pasta omogena, se adauga usor din cana cu apa in care a fost fierti cartofii...

Se serveste de obicei cu snitel din piept de pui sau cu tocanita de carne de porc si cu o salata de cruditati, de preferat varza sau salata verde, rosii, castraveti si ceapa.

Nota: de preferat sa nu se foloseasca, cartofi rosii sau noi si nici traditionalul unt sau margarina.


Dan-Aliosa Ulici

Galerie foto

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook