Chaos in acelasi ,,hambal’’ romanesc de sus pana jos sau de-acolo de unde ,,un ochi rade si-unu’ plange’’ pana la TF-urile J4...

Haide hai, mai ghiaurilor, astia-ai mei, si de-ai buni dar si de-ai rai, ia cititi si recititi (ce v-am spus mai de mult), sa vedeti cum am avut dreptate. Ca nu merge cu aranjamente si cioflingarii, mai Bucalica, antrenor cu aia (performanta, nu va ganditi la altceva, dar asa e rima) mica, BALAmucitule si Cotezdule! Asa cum v-am spus, v-a dat Dumnezeu, dupa sufletul si aranjamentele voastre, stuchi-v-ar matele alea scarboase. Mai minauristilor, nu v-ati saturat sa vedeti ca mereu am dreptate, va mai luati in gura cu mine? Mai aveti curajul? Mai spuneti vrute si nevrute? De ce nu va vedeti barna din ochi? Nu vedeti ca Dumnezeu v-a batut? Deocamdata nu prea tare, dar v-a aratat si nuiaua si care va e locul. Si acum, hai sa recapitulam. Intr-o incercare evidenta pentru toata lumea, in afara de conducerea ferehasului, de a-si plati victoria adusa de Bogdanel, Ţuţulache si Ciocănel, cu Valcea contaranului meu, Pera, adica fur(g)aciune pe fata, gasca celor 3 (nu, nu deviationistii partidului comunist chinez) de la minHAUR a trantit meciul cu Buzaul lui Coco(nica), Romica fara dinti si mai ales Vasilica PisDoi de se mirau strainezele de la cele doua inimi, cum draku de pot juca unele colege atat de slab, cum draku de Bucalica le baga in echipa pe cele mai slabe din lot, si, mai ales, de ce draku arbitrii ii mai si ajuta pe buzoieni. Va uram atunci sa va dea Dumnezeu dupa inima si sufletul vostru, adica niste placute suedeze cu multa MU1Ƹ si daca e posibil, chiar fara apa, nu de alta dar sa va umpleti gura de amareala cum si noi am primit tot circul vostru. Si Dumnezeu cel bun, pupa-i-as talpile lui, daca ma lasa, a vazut, a inteles, m-a ascultat, si v-a zis, vorba lui Vadim, mare patriot si mai ales erudit roman: “…da’ o MU1Ƹ, nu vreti voi?”

Deci ati luat o MU1Ƹ organizata si corecta. Va intrebati de ce? Poi hai sa va spunem. La EHF nu tin eforturile si heirupismele voastre si ale PisDoiului. Acolo, pe langa performantele de moment, adica din anul respectiv, mai conteaza si traditia, vechimea clubului, distanta la un aeroport civilizat, actionarul majoritar, modul in care in trecut si prezent ti-ai platit jucatorii, si modul in care iti aperi sansele in campionatul local. Ori voi ce ati facut? Cat ati ramas datori la Abing? Dar la Pineau? Dar la celelalte jucatoare din echipa aia? Ah, poate ca or fi platit primarul si BALAmucitul o parte din datorii, in natura. Dar nu stim si ca si alta data, nu vrem sa ne bagam in patul sau asternutul cuiva si sa-i numaram firele de par, mai scurte sau mai lungi, mai intinse sau mai crete, ramase acolo. Stim ca EHF a primit niste info si a luat masuri in consecinta. Adica, traditie ioc, sau zero, ca sunteti un club nou infiintat, e drept acelasi actionar majoritar ca la vechiul club, stiti voi care, ala care nu si-a platit jucatoarele si si-a batut joc de ele. Acum, sunteti cu o performanta facuta cu ajutorul unui PisDoi si al lui Bogdanel, Ţuţulache si Ciocănel. In plus, desi ati cheltuit anul asta o groaza de bani pentru F4 EHF Cup asta nu sterge cu buretele prostiile lui Bucalica, BALAmucitul si Cotezdul. Degeaba va umflati in pene, dar Valcea, chiar asa cum a fost, bolnava, anul asta ar fi primit o invitatie, pentru ca si-a PLATIT jucatoarele, corect si la timp. Si nu a participat la susanele si aranjamente. Si nu va mai vaitati ca EHF v-a dat MU1Ƹ, ca daca vedem ce transferuri au facut echipele invitate voi sunteti sub nivelul marii. Uitati-va la turci. De fapt la turcoaice. Dar acum, cand toata lumea stie cum va tratati jucatorii vreti sa mai vina cineva sa joace pentru voi? Mai domnule primare, scapa de gasca asta de profitori, adu niste oameni dedicati echipei si nu lor, spala greselile facute de Kotezdarii, Kilotzarii Balosi si Bucacosii astia si poate mai tragi nadejde ca in 3-4 ani sa repare cineva, ceva. Multumirile pentru organizarea unui F4 mic sunt una si o analiza pentru invitarea in Liga Campioanelor, e alta. Ca uite, oricum eu plang, cel putin cu un ochi, pentru Baia Mare si pentru galeria voastra, cu inimile pe piept, si pentru handbalul romanesc. Si am si sufletul plans. Si ia sa vedeti voi si de ce tragere la sorti va avea parte Buzaul, mai nou al lui Rosca. Ca si asta miroase bine unde sunt bani si putere si numai acolo merge. O merge acolo si o brasoveanca trecuta cu trecut glorios? Vedem... Va avea de dat piept cu cea mai tare echipa din EHF Europa League, ca sa piarda iar din primul tur sa se sature si ea de aranjamente si pis doi.

Si acum. Ochiul care rade: Dinamo Bucuresti. Hip hip Uraa! A revenit in Liga Campionilor. Anul trecut am suferit ca nu a fost invitata, dar poate a fost mai bine, ca a jucat slab. E drept ca deocamdata, adica anul asta, este numai invitata, dar cu jucatori noi, cu antrenor nou putem spera ca maine poimanine, a se citi dupa un an, doi sa isi castige locul singura si sa nu mai astepte bunavointa EHF-ului. acum. Daca vorbim de Dinamo imi aduc aminte cum acum vreo 10-12 ani, echipa asta se tara ca tiganul cu satra prin tara, tinuta in viata cu eforturi supraomenesti de un om: Ovidiu Semen. Plimbata si pe la Brasov, si pe la Buzau, si pe la Calarasi, pana cand Semen s-a intalnit cu Daniel Georgescu. Nu stiu care e sacul si care e peticul, dar cei doi au colaborat si conlucrat foarte bine si au ridicat si construit un Dinamo de poveste. Georgescu a renuntat la visele lui cu Interhandbal si s-a dedicat lui Dinamo. E drept ca in mandatul trecut al lui dedulescu, a fost vicepresedinte ferehas si a facut parte din CA. Dar asa cum va spuneam si alta data, membrii CA sunt interesati de ei si de echipele lor si mai putin de handbalul romanesc. Si asa a ajuns lumea sa nu-l mai voteze pe Georgescu. Cei doi au luptat chiar in interiorul clubului pentru handbal, avand in piticul ala, voleibalist, un adversar puternic, care vedea finantarea voleiului feminin taiata in favoarea handbalului. Acum, ca sa fim cinstiti, Semen si Georgescu nu au dus nimic acasa, ba chiar putem spune ca au adus DE acasa, nu ca alti balosi si cotetzari, aranjori de coroane pe mormantul handbalului din orasul celor doua inimi. Si uite asa, cu ajutorul unui antrenor care atunci cand a avut jucatori a facut echipa, EHF-ul i-a onorat pe Dinamo, nu, nu pentru rezultatele slabe de anul trecut ci pentru rezultatele, dar mai ales pentru atmosfera de la meciurile de EHF-CL de acasa. Si asa, la evaluare, traditia, rezultate, atmosfera, aeroportul, referinte bune, jucatorii platiti la zi au iesit la suprafata si EHF-ul a zis Bingo! Hai cu Dinamo, ca poate asa tinem si handbalul masculin romanesc in viata. Si sa speram ca asa va fi, chiar daca Dinamo are prea putini romani in lot. O evaluare corecta si favorabila noua. Nu-i vorba ca si la fete evaluarea a fost corecta, dar acolo finalul nu ne-a fost favorabil. V-am explicat mai sus de ce si cum!

Am acum o alta veste proasta. Turneu final de J4 fete la Rm. Valcea. O angajata a ferehasului, nu spui cine acum dar mai curand decat va asteptati va voi da pe larg mai multe ca sa nu spui relatez, persoana importanta, mai neicusorule, injura ca la usa cortului un contaran. Il trimite la mama lui. Sau in mama lui. Adica il trimite la origini. Si ii mai da si una peste ochi. Asa-s muierile moldave care ajung in menoPAUZA? Si, noi cum am invatat ca “corb la corb, nu-si scoate ochii”, darmai galatean la galatean, ca sa nu va spui inca pechean la pechean! Insa uite ca reclamatia, tocmai de acolo a venit. Stim exact ca nu au fost si fetitele de fata, dar oricum, la cum vorbesc parintii si de fata cu copii si din tribuna ce la spun, de fapt ce le striga si le urla, arbitrilor, nu cred ca fetitele nu stiu despre ce-i vorba, si nici nu stiu, sau nu mai inteleg, de ce mama dracului discutam atata despre educatia sexuala, in scoala. Ca educatia asta se face si acasa, si pe strada, si la scoala si in sala de sport. Si de parinti, si de vecini, si de trecatori, si de profesori, si chiar si de oficialii ferehasului. Ca toata lumea s-a obisnuit sa injure, toata lumea e cu alea doua care incep cu “p” in gura, si ziua si noaptea. Nu mai poti sa spui nimic, ca gata ti-o iei. Ti se da direct, directia. Dar stai ca vin acum CE de junioare si tineret si ne vedem valoarea. Vedem daca suntem bune numai la injurat sau stim si ceva ”hambal”. Vedem daca am invatat ce trebuie, adica handbal, sau am urmat numai orele de educatie sexu(go)ala. Sau de argou, sau de injuraturi. Stai ca ne scoate Ungaria la tabla sa ne test(icul)eze. Ca ei au un repertoriu mult mai larg si la handbal si la injuraturi. Si mai avem si de invatat.

Nu mai mentionez calitatea scazuta a arbitrajelor de la J4, ca sa fiu elegant si sa nu scriu, EXECRABIL. Corespondentii mei la cele doua sali mi-au spus ca, mai ales arbitrii mai batrani, aia trecuti prin handbal doar pe interese si pentru ele, isi fac de cap si nu-i mai stapaneste nimeni. Nu inteleg nici delegarile la turnee. Si nu inteleg nici cum dracu inghite toata lumea pelinul asta si nimeni nu zice nimic. Dar las’ ca vine septembrie 2021, toti tragem nadejde la un campionat normal si atunci sa vedeti si scandaluri, si distractie, si injuraturi. Nu am inteles nici modul de organizare al jocurilor. Adica regulamentul de organizare al jocurilor. Nu inteleg de ce complicam lucrurile la juniorii mici (3 reprize, cerinte total diferite), cand alergatul dupa minge e prioritar, dar lasam J1 sa-si faca de cap. Sau poate incepem anula acesta cu J4 si maine poimaine urcam spre J1. Si nu inteleg de ce primim echipe cu 7-8-10 jucatori cand regulamentul cere sa joace toti 16. Adica un antrenor gaseste vreo 3-4 bunicei si profita. Parca regulamentul e facut sa fie incalcat. Nu mai joaca ambii portari, aducem jucatoare peste cele 16, falsuri peste falsuri cu legitimarile peste datele limita, aducem cate un jucator sau doi de pe la alte echipe pentru jocurile din turneul final, etc. 10-0 sau 0-10 e la moda, mai ceva decat e moda lui virusache vrajeala asta. Sonorizare ioc la Valcea ca sa nu auda si aia putinii spectatori de prin tribune ce magarii fac ferehasistii. Doua TF-uri de J4 vai mama lor, de la organizare pana la ce vreti voi... Pai asta de la menoPAUZA stie oare ca e platita in ferehas din banii cluburilor? Dar ma intreb si intreb eu, cat de legal e sa-ti lasi sotul la un TF sa ia loc la masa oficiala? Si mai mult, isi mai lasa si-o prietena (despre care am semnalat la un moment dat ca isi permte sa faca tot felul de gainarii) sa ia loc la aceeiasi masa oficiala. In calitate de? Dar stati cu ochii pe www.sportmacsimsiemotie.ro pentru ca revenim cu un material incendiar despre magarite, magari si gainariile lor. Sa ma mai ameninte vreodata tuta naspeta femeia-barbat cu avocatii ei. 

Acum va las pentru ca unii mai si muncim... Dar va anunt de pe acum ca pregatim materiale despre trecutul apropiat si viitorul la fel de aproape sau indepartat. Adica despre candidaturi, despre Agamitii Dandanache care incep sa se agite, sa nu ramana fara “coledgi”, adica colegiu electoral, nu colegi de generatie sau de prostii. 

Si nu uitati: tot asa, nuantat, romantat si pamfletat v-am spus si povestea asta din 1001 de nopti, cu ochiul care plange si ochiul care rade. S-auzim numai de bine!


Surse foto: motor cautare Google via Photoscape

Silvana Radu, Janina Stefan & Dan-Aliosa Ulici

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook