Regulamente sau (in) mama lor de regulamente!...

Hei, hei, hei, mai fratii mei, si buni si rai si mai ales sogori, ca pe voi, stiti ca nu pot sa va uit, am inceput ligile, si de boi si de buruieni, iar in doua etape am avut o singura surpriza... Rapidul a deraiat, neasteptat, chiar la Bucuresti si chiar in Giulesti, dupa ce s-a ciocnit de-o Corona. Cred ca punctele astea, castigate de unii si pierdute de altii, vor conta foarte mult, atat in lupta pentru Europa, in sezonul viitor, cat si in lupta din subsol. Dar despre deraiere am mai discutat, mi-am spus deja parerea si poate mi-o voi mai spune, ca pana in iunie ’24 e timp destul...

Insa astazi, vreau sa va povestesc putin despre nostimada de regulament al ligii. Facut dupa interesele granzilor si pentru granzi. De ce? Uite de ce! In faimoasa sedinta de CA, desfasurata in doua zile la Pitesti din 29-30.06.2023, CA-ul a hotarat, in inalta-i intelepciune, sa respinga toate propunerile facute de conserva sefa si Veselovschi-Prostolovschi, in ceea ce priveste unele schimbari la comisiile ferehas (CCC, CCA si CCOD) si regulamentele de desfasurare a competitiilor in sezonul 2023 – 2024. Iar hotararea a fost că in anul competitional 2023 – 2024 campionatele se vor desfasura dupa aceleasi regulamente ca in anul competitional trecut, incheiat in iunie, adica 2022 – 2023. Si acum sa va vad! Cine-mi spune cum s-au jucat ligile anul trecut? Cine? Cine? Hai, acum sa va vad cine stie? Si mai ales cine are curajul?

Ca vad ca nu va inghesuiti sa-mi spuneti, poate nu aveti curajul sau poate chiar nu stiti, las' ca va spune uica-l vostru d-acilea, de aproape din Germanika, ca tot am urmarit si anul trecut jocurile... Anul trecut ligile s-au jucat conform Ordinului Novak, stiti voi biciclizdul care a fost ministru, cu obligatia de a avea, permanent, IN si PE TERENUL DE JOC, 40% jucatori de cetatenie romana. S-aude bai Prostolovschi, ca tu nu prea stii ce-i aia cetatenie si ce-i nationalitatea, ca prea le amestecasei in regulamente. Scria foarte clar in regulamente ca trebuie sa joace permanent IN si PE TEREN 3 romani. Asa au fost prelucrati si arbitrii si observatorii, asa au fost aplicate si celebrele amenzi de 3.000 de lei, pe care unii le-au platit si pe care altii le-au contestat. Spre sfarsitul compionatelor Kaliméra s-a schimbat si de amenzi nu mai erau responsabile federatiile ci organele ministerului din teritoriu, adicatelea DJTS-urile. Si ferehas a zis “merci” sau “multumesc” si toata treaba a mers, inainte, ca unsa. Ca legea, de fapt Ordinul 40, e buna sau bun cum vreti voi, dupa unii da, dupa altii ba, nu sunt eu cel mai in masura sa judec, dar e o lege si legea trebuie respectata. Nu degeaba spuneau stramosii nostril romani “dura lex sed lex”. Si tot nu degeaba a zis novakul ca daca nu-i bun ordinul sa se abroge sau sa se completeze sa fie exprimat mai clar, ca vezi doamne el cu ungurestele lui “nem tudom romanok”, prea bine si de aceea se poate ca ungurele sa fi scris ceva pe gresite. Si de aceea el mai cere scuze la romanuri...

Intre timp rotativa a functionat PNL, in principal si PSD, in secundar, au scos ungurii din guvern, Novak a plecat, ministerul a devenit agentie, Lipa a devenit seful agentiei sau agenta sefa, iar celebrul Ordin 40 a ramas in vigoare, dar se pare ca s-a schimbat modificarea, adica intelegerea lui. Granzii au facut presiuni ca 40% dintre jucatori sa fie romani, dar din cei 16 inscrisi in raportul de joc. Si curios, pentru ca 40% din 16 da cu virgula (6,4) unii au inscris 6 iar altii 7, chiar daca unii dintre cei care frecau banca erau in carje, Mihaela Mihai de la CSMB fiind exemplul cel mai bun. Nu mai vorbim despre acordarea, peste noapte, jucatoarelor Liscevic si Kasoma, cetatenia romana, peste capul ministerelor de externe si de interne, care au fost trecute in raportul de joc ca fiind romance. Conducerea ferehasului, reprezentata de Din interes si Veselovschi-Prostolovschi a inchis ochii, s-a supus, ca daca nu CA-ul atunci macar granzii sa sustina conserva sefa si a schimbat regulamentul, fara sa se mai sinchiseasca de procedure, regulamente si CA. S-aude mai membrii CA ca s-a pisat pe voi si pe votul vostru? Lipa a trecut la amenintari, dar borcanele si conservele n-au bagat-o-n seama si si-au vazut de propriile interese. Sa vedem la anul cand va veni timpul impartirii banilor, adica a bugetului, daca Lipa se va tine de cuvant sau a fost si ea bara-bara cu cei pe langa drum si pe langa lege...

Asa cum va spuneam intr-un articol mai vechi, Din interes, desi cazul a fost semnalat de presa, n-a convocat un CA de urgenta pentru clarificarea situatiei, ci, ca un perfect diktator komunist, a lasat compionatele sa inceapa sa se joace dupa regulamentul pe care el l-a modificat, fara acceptul CA-ului (rusinica, rusinica, meriti sa-ti iei na na) iar acum va spune ca nu se poate schimba regula in timpul jocului, desi, nu trebuie sa uitam ca anul trecut Veselovschi-Prostolovschi, desigur cu acceptul lui din conserva, a schimbat regulamentele, acolo unde aveau, el si Din interes, adica la juniori III, unde, sa nu uitam, ca la Transportul este Cheia, joaca odraslele lor. C-asa-i in hambalul autohton, venim si prostim lumea cu corectitudine si transparenta dar noi de fapt facem prostii mai mari decat predecesorii. Si suntem inca in prima jumatate a mandatului. Daca tot au inteles ca n-o sa-i mai voteze nici pulea, stati sa vedeti ce vor face de acum inainte. Pentru ca destrămarea morală și cea a rațiunii, pe care le dovedesc, naște monștri. Nu, nu unii imaginari, ci unii care coabitează aici si acum, cu noi sub mai multe chipuri:
 – Impostura profesională evidenta, care calcă si striveste, cu multa seninatate, sau daca vreti voi, in mod barbar, în picioare orice principiu, promisiune sau lege. Exemple cu nemiluita de la reguli de arbitraj inventate pana la necunoasterea de regulamente si chiar maniPULArea acestora.

– Corupția tentaculară dovedita, care suprimă orice scrupul și anulează scopul real al unei federatii contaminate, otrăvind cu doze uriașe de minciuni si nedreptate (gen “arbitrajul s-a imbunatatit fata de anii trecuti”, cand noi toti vedem si stim adevarul, sau despre “este “Adunare generala de alegeri”, cand de fapt nu e ca nu se aproba bugetul de venituri si cheltuieli in adunarea generala de alegeri) membrii afiliati, schilodind totul, în fel și chip.

Este important să nu uitam că în spatele oricărui act de corupție concretă, vizibilă, cum ar fi, de ex. schimbarea regulamentelor fara acceptul CA-ului, se afla altele, despre care nu am aflat si nu stim INCA, dar, in mod sigur, la fel de sfidătoare si batjocoritoare, la adresa promisiunilor facute, principiilor si legilor, promisiuni, principii si legi de care se râde într-un hohot hâhâit basescian evident, pe care nimeni nu incearca, macar, sa-l ascunda si pe care se scuipa flegmatic, cu un ranjet hâd si stirb.

Si, in sfarsit, sa nu uitam de degradarea morala si vulgaritatea desantata si agresivă care ucide bunul simț, inclusiv simțul esențial al datoriei, dar și pe acela pentru curat, decent și frumos, murdărind tot ce atinge, manifestata de Veselovschi-Prostolovschi, in peluza salii Dinamo intr-un dialog, de tip bombardier de galerie, posesor de BMW sau Mercedes, mai corect, cu adversarii echipei favorite (mai pe romaneste “ba pe-a ma-tii”), tipat sau mai corect zis urlat, cum urla lupii-n padure, la distanta, antrenorului Buricea, dar de fapt contra lui, contribuind astfel la vicierea mentalului colectiv si prabusirea atenției morale în mlaștina relativismului unde nimic nu mai contează și unde absolut totul nu e sanctionabil caci de fapt totul e permis, ajungand astfel la o extincție morală, care crește într-un ritm înspaimantator si nu tine cont ca somnul ratiunii naste monstri! Din pacate si pentru tine dar mai ales pentru noi asta e, mai borcane, ti-ai luat numai subalterni needucati si care ti-au mai si dovedit-o, cu varf si indesat. Mai intai Mona si apoi Veselovschi-Prostolovschi, sau in ordine inversa. Cum vrei. Oameni fara cei 7 ani, stii de unde, fara scoala vietii si care, probabil, au trecut prin scoala ca gasca prin apa fara sa invete altceva decat cum se bea cerneala. 

Ca mai am putin spatiu trebuie sa va spun ca au inceput reclamatiile sa curga de pe la meciuri, de pe la arbitraje, care declarate deja “mai bune decat anii trecuti” de catre Comisarul Minolta si din interes, ne arata ca de fapt cei doi sunt niste habarnisti care deleaga tarziu si mai ales prost si foarte probabil, pe interese. 

Ca sa n-avem vorbe, va spun, fara sa detailez ca am primit deja reclamatii de la Zalau, pentru meciul arbitrat de Ciutacu si Stamatoiu, Buzau pentru meciul arbitrat de Gorina si Melencu, ambele in etapa de miercuri, Corona si Stiinta pentru arbitrajul lui Mirza si Nedelea iar Buzau pentru meciul arbitrat de Ghertoiu si Piticoiu, favoritii cuplului din interes Veselovschi-Prostolovschi cu vreo doua decizii in care s-au umplut de foarte mult kkt si, din nou Zalau, dar si Mioveni, pentru meciul arbitrat de Gorina si Melencu. La Gorina si Melencu este al doilea meci cu probleme baietii astia parafrazand sloganul de la peste oceanic, de pe vremea comunistilor, niciun meci fara o reclamatie. Revenind la lacramatii trebuie sa trecem pe raboj si Craiova pentru Constantin si Gal. Baietii astia sunt acuzati ca in ultimele 2 minute au dat trei decizii pro Braila lui Manole si contra lui Burcea si au facut ca meciul sa se termine egal.

Daca tot am mentionat autodeclaratia ca “arbitrajele s-au imbunatatit fata de ultimii ani, ha isa amintim si meciurile de baieti cu lacramatii: Buzau 2012 – CSM Bucuresti arbitrat de Ifrim si Ilisei si Sighisoara – Constanta, arbitrat de Basso si Tofan, din prima etapa si Minaur – Buzau, arbitrat de Badiu si Barbu. 

Ar mai trebui sa amintim ca meciul Steaua – Vaslui a fost cat pe ce sa fie interupt si reprogramat de catre ISU, din cauza unei faimoase deja statii GPL care a suferit o avarie si care era cat pe ce sa repete evenimentul Crevedia.

Eu nu am pretentia si nici nu sustin ca toti acesti reclamanti au dreptate sau ca gresesc in felul in care analizeaza ei meciurile. Eu am dat exemple cu felul in care s-a imbunatatit arbitrajul, fata de anii trecuti, dupa numai 2 turnee de Supercupa si dupa 2 etape de campionat. Acum sigur ca Minolta Coperta si gasca lui trebuie sa vada toate aceste meciuri, sa judece toate aceste reclamatii si sa decida. Vreti sa va spun eu ca arbitrii “de incredere” sau cei care au avantajat Braila n-or sa pateasca nimic? Iar altii vor avea suspendari, oricat de mult se va fi imbunatatit arbitrajul fata de anii trecuti?

Daca vreti sa jucam la pariuri va rog sa-mi spuneti. 

Si pe cand voiam sa inchei,arunc o privire pe portalul frh@frh.ro si ce vad, minune mare minune. Delegarile arbitrilor puse la locul lor. Trecem peste faptul ca unele meciuri sunt fara sala si fara ora de desfasurare a meciului, vedem ca unii dintre arbitrii contestati si reclamati au fost delegati din nou iar altii nu, dar ceea ce m-a frapat a fost ca deja s-a organizat un turneu final, si anume cel de J 4 feminin. Ia uitati-va si voi ce prostii ne spune portalul ferehasului lui din kkt. Ce turneu final? Ce juniori 4 feminin? Ce ati tras pe nas? Ce ati fumat? Ce ati baut?  Halal sa-ti fie mai Prostolovschi! Halal sa-ti fie mai borcane!, mai interesule, mai gunoiule!

Sa nu uitati, mai tantalailor si gugumanilor, sa ne spuneti si noua ce competitie mai e si asta!

De aceasta data trecem peste faptul ca nu avem arbitrii la divizie si mai ales la tineret. Data viitoare va vom da-o prin dinti cu niste placute suedeze, sa simtiti ca trebuie sa va faceti datoria.

Iar acum, in incheiere va spun ca tot ce am scris a fost nuantat, romantat si pamfletat, ca sa nu-i dea prin cap vreunui idiotenizbitenzid sa ma reclame pe la tribunal si sa ma cheme sa ne judecam pentru clondirul de mastica pe care l-a baut si si-a stricat caroseria de la mertan.

Eu va tot spun, repet si repet... Doar stati cu ochii pe www.sportmacsimsiemotie.ro pentru ca daca si io-i las, astia chiar si-o iau in cap! Dar ogoiti-va potchii ca vin si va fi jale... Jale mare, va spui... Cand va tot amenint ca ,,Ochii care nu se vad, din Germanika chiar va vad'' aveti impresia ca-i cliseu. Va spune moshu', nu-i. Si nici a buna nu-i ca bai ferehasule, vi se pregateste ceva! Cam, cam ca asa inchei de obicei mai nou, cu pam, pam...


Sursa foto: motor cautare Google

Dan-Aliosa Ulici

ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului sportmacsimsiemotie.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

0 comentarii
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii Facebook